Utflykter Key West och Everglades

Av Karin4
28 nov. 2017 19:27
Visningar: 557
Hej, tänkte höra ned er som varit där över jul och nyår om man behöver boka i förväg t.ex snokeltur från Key West och en airboattur i Everglades? Denna tid är det ju många turister och vi ska dit hela familjen och fira jul och nyår. Vi är fyra stycken och ska bl a vara i Key West i 4 nätter.

Jag har snorklat tidigare i bl a Stora Barriärrevet och Malaysia så jag är medveten om att snorklingen inte kanske ör i samma klass men mina vuxna söner som ska med har aldrig snorklat utanför Europa. Är det bättre att åka till Bahia Honda Och ta en tur ut därifrån?

När det gäller Airboat så funderar jag på Down South Airboat Tours som finns i Everglades City. Någon som åkt med dem och kan rekommendera dem?

Tackar på förhand!

/Karin
29 nov. 2017 18:17
Snorkling i Florida funkar i Bahia Honda, Pigeon Key, Pennenkamp och kanske allra bäst med båttur ut till Dry tortugas från KW. Ställ ner förväntningarna på levande korallrev och fiskrikedom, bara. Har själv dykt en hel del både i Florida, Karibien och i Asien och det är skilda världar.
Gällande airboat turer så radas de upp utmed 41:an och så gott som alla erbjuder liknande upplevelse. Everglades City har lite mer mangrove och är inte lika exploaterat. De flesta behövs bokas införväg, vilket inte är fallet i området kring Shark valley.
Av Karin4
29 nov. 2017 20:33
Tack Marcus för dina svar. Har funderat på att åka ut till Dry Tortuga men undrar om det är värt den långa båtresan ut dit? Dessutom måste man väl förboka hemifrån och kanske har man otur med skitväder just den bokade dagen.

Kanske man får boka en airboattur i förväg då vi tänkte utgå från Naples och Everglades City är enklast att ta sig till.
Av Daytona
30 nov. 2017 08:30
http://captainpips.com/snorkeling/

Har ingen aning om hur bra snorkling de har, då vi är helt novis på området. Men vi ska testa dem nu i December och hoppas att vi får en bra upplevelse ;) Recensionerna är iallafall bra