Karpathos, tips tack!

Av Hanna87
4 aug. 2008 10:14
Visningar: 2748
Nu är äntligen sista minuten resan bokad. Det blev ospecifiserat med Airtours till Karpathos!! Tar gärna emot tips på vad man inte bör missa och om det finns några härliga guldkorn!!?? =)
Av Jojes
4 aug. 2008 11:20
Ett tips är att ni tar er till Apella stranden. Antingen hyr ni bil eller så åker ni med utflyktsbåten dit. Apella är en helt underbar strand. 2003 ås bästa medelhavsstrand.

En annan strand som är bra är den i Amopi. Dit kan man åka med lokalbussen eller så tar man en taxi ( 9 Euro enkelresa).

Om ni hyr bil, försök hitta till Diakofti stranden som ligger bakom flygplatsen. Härlig snäckskalsstrand.

Vi åt god mat på Mike´s restaurang i Pigadia, jättegod moussaka. Acropolis har grymt god gyros. Finns många andra bra restauranger och cafeér också.

Några tips från mej. Självklart finns det mycket annat att göra och besöka, men det här var lite av det vi gjorde.

/Jojes
Av Hanna87
4 aug. 2008 13:55
Tack jojes! Det låter som väldigt bra tips, dom tar vi med oss! =) Tittade på dina bilder också och det känns mer och mer som att vi valde rätt! Ser underbart härligt ut. Något som vi funderar på är att det ser ut att vara så lite folk på stränderna..är det så rent allmänt hela sommaren eller vad tror ni?!! Vore ju underbart i så fall! =)
4 aug. 2008 16:32
Här kommer mer info om Karpathos. Om du inte redan gjort det kolla in mina 2 resealbum, länkar nedan. Vi hade en annan favoritstrand än Jojes, St Nicholas Beach i Arkasa, eftersom havsbotten höjde sig en bit ut bildades en del häftiga vågor att hoppa i. Sedan Diakoftis förstås. Jättehärlig. Vi hyrde bil i 4 dagar och 'betade' av nästan hela ön. Mycket roligt att köra på dom otroligt smala, branta och krokiga vägarna ner till strändern, ex vis Apella. Men även Archata och Kira Panagia är värda besök om ni har tid. Vi tog en båttur+buss upp till Olympos längst i norr. Vägen dit är inte färdig. Den info vi fick var att den var öppen på söndagar! och man måste ha 4 hjulsdrift att köra dit.

http://www.reseguiden.se/forum/resor/934
http://www.reseguiden.se/forum/resor/932

Trevlig resa!
Av Jojes
4 aug. 2008 20:20
Hej Hanna87! Ja det är lite folk på stränderna. Om det stämmer det jag hörde så kan den lilla flygplatsen bara ta emot 2 flygplan/dag. Så därför är det inte så packat med turister. Vi tyckte det var jättehärligt. Det finns mycket holländska turister på Karpathos. Men tror inte jag såg en ända britt. Ha det nu så himla skönt på Karpathos, det är en alldeles underbar grekisk ö.
PS: hälsa katterna på ön från mej ;-)