Karpathos

Av 22
21 juli 2012 20:15
Visningar: 2423
Åker till Karpathos i början av augusti.Vill ha tips på stränder o restauranger.Någon som vill följa med så är boendet klart.Skall bo hos Elias i Pigadia
29 juli 2012 10:17
Om du bor hos Elias så behöver du inget ressällskap. Vistelsen hos honom betyder gemenskap med hans familj och övriga gäster. Dessutom tipsar Elias om allt du behöver veta om stränder och restauranger.
Trevlig resa!
Av Desires
29 juli 2012 12:32
Åh vad härligt det låter, Karpathos är så fint!

Den mest kända badstranden - och även den bästa stranden - är ju Apella, som år 2003 utsågs till Medelhavet bästa strand. Vägen dit var smal och slingrig men vi fick verkligen lön för mödan när vi nådde stranden som var ett paradis med kristallklart, varmt vatten! Hit kan man även ta badbåtar från Pigadia om man inte gillar slingriga vägar.

En restaurang som hade jättegod mat var Mike´s bar mitt inne i Pigadia. Restaurangen är känd för sin goda mat, vilket vi kunde hålla med om.

Mesochori, som vi läst om på www.kalimera.se var nog den finaste byn på Karpathos. Gränder som var så smala och trånga att vi trodde att vi inte skulle hitta ut. Kan tipsa om en liten bar där som låg insprängd i berget med vidunderlig utsikt mot Medelhavet! Där intogs lunch som bestod av bl.a kalamares och souvlaki, mycket gott!

Mer tips och foton från denna vacka ö har jag på min reseblogg http://www.desires.se/#post111