Charter från Stockholm till Karpathos

Charter från Stockholm till Karpathos

 
 
 

Om Karpathos Grekland, Europa

Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Genuint
Historia
Sandstrand
Stenstrand

Den bergiga ön Karpathos har blivit ett allt hetare resmål. Här finns både sandiga stränder och ett spännande grekiskt folkliv.

Den stora orten på ön är Karpathos stad, eller Pigadia som den också kallas. Här finns en lång strand som är skyddad från de regelbundna vindarna på västkusten. Staden har också en trevlig hamnpromenad med barer och restauranger.

De övriga badorterna på ön är framför allt Amopi och Kato Lefkos, båda är mycket små och ligger vid härliga stränder. Runt den avlånga ön finns massor av små vikar och vackra stränder, men den bergiga naturen gör att många bara går att nå med utflyktsbåt.

Den mest sevärda platsen på Karpathos är byn Olympos i norr. Här ligger de färgglada husen utspridda på en bergstopp. Nöj dig inte med att ta ett foto från avstånd. Invånarna här har bevarat de mycket speciella lokala traditionerna. Här kan du höra en egen grekisk dialekt och se mycket färgglada spännande folkdräkter. Byn beskrivs ibland som ett levande folkmuseum.

En av de märkligaste svensk-hyllningarna hittar du inne i Karpathos stad. Nära centrum ligger en anonym gata som man döpt efter den svenske statsmannen Olof Palme. Men man har helt missat stavningen. Gatan heter nämligen omväxlande både ”Oulof” och ”Ulof” Palme-gatan.

De mest populära resmålen på Karpathos