Karpathos

19 jan. 2007 15:24
Visningar: 792
Hej. Jag skall till ett hotell i Karpathos stad. Jag åker med mormor & morfar i början av juni 2007. Jag är 13 år. Jag vill ha ALL fakta om den grekiska ön Karpathos. Jag läste på Aftonbladet att det är fult landskap där. Stämmer det? Har nån några tips på riktigt fina stränder man inte får missa? Svara väldigt gärna om du varit där.
Av Ivan
20 feb. 2007 12:02
Hej!
Karpathos är ingen dålig ö att komma till.
Åker ni med charter kommer ni antagligen att bo direkt norr om största staden Pigadia. Där ligger ett antal mindre hotell direkt utefter stranden.
En utflykt till den gamla traditionella by Olympos brukar höra till. Åk inte dit med egen bil. Vägen tillhör en av de värsta jag kört på.
Litet söderut finns en fin liten strand i Amopi med många bläckfiskar att titta på. Ta med cyklop!
Chartern har kommit först under de senaste åren, så fortfarande finns mycket genuint att se och uppleva,
Om någon skriver att det är fult beror det nog på att en stor del av ön härjades av en skogsbrand för många år sedan. Nu syns inte så mycket av det.
24 feb. 2007 15:05
Tack för faktan! Har du varit på Apela- stranden?
Av Dirigo
23 mars 2007 19:17
Hej du!

Jag var på Karpathos i början av juni 2004 och jag tycker det var en helt underbar ö. Karg på östra sidan och mer grön på den västra sidan. Bodde i en söt liten by som heter Amopi och den var helt lagom. Ett par stränder att välja mellan och mycket trevligt folk. Åkte runt hela ön på motorcykel och vägarna är bra förutom just till Olympos men det var värt allt för att komma upp den fantastiska byn högt uppe på toppen. Den rekommenderas varmt!
Jag skulle med glädje åka tillbaka till ön.

Lycka till och ha en bra resa!