Karibien (ABC-öarna)

Av Kcf
2 dec. 2009 14:44
Visningar: 3778
Hej

Jag planerar ev en bröllopsresa till karibien nästa sommar. Vill gärna veta mer om ABC öarna och hur är vädret där i Juli? Har läst någonstans att det är regnperiod under sommarmånaderna?

Är Aruba en för "tråkig" ö för någon som lätt blir rastlös av att bara bada och sola?

Tack för alla tips!
4 dec. 2009 08:36
rekommenderar Curacao då det finns mer att göra än på Aruba. Som att simma med delifiner, bra dykning och snorkling, trevliga Willemstad att strosa och shoppa i, ge sig ut på en ötur.... Jag vet för jag bor på Curacao
Regnperioden är från November - Februari vilket innebär att det kommer korsta regnskurar, mest på nätterna, och sällan på hela ön- Alltså inget att bekymra sig för i Juli i normala fall.
Vill du veta mera är du välkomen att höra av dig.
Av Fdp
8 dec. 2009 23:06
Huruvida något är tråkigt beror kanske lite på vad man är intresserad av. De två veckor jag senast var där var sol och bad det minsta jag ägnade mig åt och jag tyckte nog att mina dagar var minst av allt tråkiga. Men det kräver lite egen företagsamhet. Jag har ett speciellt förhållande till Aruba och det är därför jag åker dit. Utan detta skulle jag förmodligen välja Curacao istället, där det mesta finns serverat på ett annat sätt.
9 dec. 2009 14:16
Varfär inte göra som många gör.
Vig er på Aruba och flyg över till Curacao för honeymoon (eller tvärtom går ju också bra).
Eftersom öarna är ganska olika får man full utdelning med romantiskt bröllop på en vacker beach, underbara bad, vitra stränder, och mer av sevårt sammantaget.
17 dec. 2009 21:13
Aruba är paradiset, regn i Juli lär du inte se mycket av...blev lite besviken på Curacao där stränderna blivit sönderblåsta förra året