Jobba utomlands!

Av Annave
31 mars 2010 16:27
Visningar: 392
Hej! Jag försöker hitta jobb utomlands, runt medelhavet, men de går inte så bra!
Så vill åka iväg och söka jobb på plats ist! Gärna nuuu!! :P
Någon som vill samma sak??? Eller har tips på jobb eller land? :)
Av Matte88
14 apr. 2010 16:43
HEJ!
Jag är precis i samma sits som dig! Letar hemifrån via datorn osv men det är svårt. Jag tänkte dra till Hurghada i början av juli och bar lämna allt här hemma i 5 veckor till att börja med, för att hitta jobb där nere! Är du sugen på att haka på? Är nog liiite för feg för att åka helt ensam haha!

Hör av dig på mail helst, då jag sällan är inne nhär! :) (Logga in för att se e-postadress)
Av Annave
15 apr. 2010 16:41
Hej :) Jag hade ju tänkt att åka mycket tidigare, nu nån gång i april..
Av Jacob88
16 apr. 2010 11:22
Det är svårt överallt nu att hitta arbete, som till exempel i Spanien där ungdomsarbetslösheten är uppe i femtio procent.

Ekonomin är mycket, mycket dålig både i Spanien, Grekland och Italien, alltså är möjligheterna att hitta jobb där extremt dåliga. Australien skulle jag kollat på eftersom det brukar finnas en hel del sommarjobb där och det är inte svårt för en svensk att få arbetstillstånd.

Problemet med Australien bara är att det just är sommarjobb det gäller, inte nu i april eller maj. Du måste komma ihåg att om det är utanför EU du vill arbeta så måste du ha arbetstillstånd och i de flesta länder är det mycket svårt att få.

Har du bara varit i Turkiet? Då blir det skoj för dig att åka! :) Först tycker jag att du ska åka till något land och se om du gillar det och då kanske du får kunskap om vad det finns för möjligheter till jobb. Själv tänkte jag eventuellt åka nu snart någonstans.
Av Annave
16 apr. 2010 13:26
Jag har faktiskt funderat på australien, men de känns liksom krångligt på nå vis, med arbetstillstånd och så. så jag väntar med de.
Jag har också hört om att arbetslösheten är stor, men jag tänker att de inte påverkar turistställen så mycket?
Hehe, jag har hakat upp mig på turkiet, varit där ett antal gånger men även i italien och jobbat på båda ställerna. I italien fixa ja jobb på plats, va inte så svårt.
Vart ska du åka?
Av Jacob88
16 apr. 2010 16:25
I Spanien, Italien och Grekland är det så många ungdomar som är arbetslösa att många av dem skulle ta vilket jobb som helst. Förmodligen är det även brist i dessa länder med jobb inom turistnäringen. Jag var i Grekland i sommar och det gick verkligen att se att det är mycket illa ställt där.

Min mamma bor på Teneriffa vissa delar av året och hon säger att hon ser att restauranger söker folk överallt, dock har hon ju aldrig kollat upp saken närmare.

Hon hävdar att det finns jobb eftersom hyrorna är så höga på Teneriffa att man skulle gå på minus med lönen man får för sommarjobb, vilket då alltså förklorar varför spanska ungdomar inte åker dit för att jobba.

Turkiet däremot är ett land med en kraftigt växande ekonomi och en mycket stor turistnäring, så jag antar att det inte borde vara så svårt att hitta ett jobb. För EU-medborgare så är det inte heller svårt att få arbetstillstånd i Turkiet.

Något av dessa länder skulle jag vilja åka till! Ecuador, Mexico, Kina, Indien eller Sydafrika. Både Indien och Kina kräver visum och det känns ju lite krångligt. Jag vill gärna åka till något nytt land eftersom jag har varit många gånger i de flesta länder jag har besökt.