Japan under tre månader.

24 juli 2017 00:24
Visningar: 130
Hej hopp !

Detta är inte lätt, har jag förstått. Jag planerar för en längre tripp med avresa nästa år i slutet på Mars och tänkte då starta med att besöka Japan under tre månader innan det är dags att åka vidare.

Min budget (för enbart Japan) är tänkt att vara 100 000 :- (~1 000:-/dag) all inklusive, och då menar jag verkligen all inklusive, men jag frågar mig om det är realistiskt ? Hotell förefaller vara den utgiftspost som väger tyngst, och inte blir det enklare (eller billigare) med tanke på att jag har för avsikt att åka till våren, vilket är högsäsong.

Sedan frågar jag mig om det är någon idé att köpa ett railpass, då det verkar omständligt eftersom det är så många olika operatörer som bedriver trafik i japan, och alla har sina egna biljetter. Här tänker jag att det är snabbare (och billigare) att ta inrikesflyg, då man måste åka ganska frekvent om man skall ha någon vinst av ett railpass.

Om jag t ex. flyger från Tokyo till Kyoto (enkel resa) och stannar där under en vecka, då förlorar jag en vecka på mitt railpass (om jag skulle köpa ett sådant istället). Bättre då att köpa en enkelbiljett med inrikesflyget till Kyoto (eller närliggande stad och ta tåget därigfrån, till Kyoto, t ex.).

Jag bör i sammanhanget nämna att jag har bara helt nyligen börjat forska lite om Japan, och destinationer som jag (initialt) är intresserad av är Tokyo och Kyoto, men jag vill även besöka Hiroshima och den norra delen av Japan (Hokkaido). Generellt gillar jag inte stora städer, men det blir väl svårt att undvika, om man skall besöka Japan, mycket av sevärdheterna är ju i de stora städerna.

I vart fall som helst, jag behöver mycket input från er som varit där tidigare, så kom med vad ni har :-)