Italien-runt 2019

Av Jessiec
31 jan. 2018 19:15
Visningar: 525
Hej!

Jag och sambon tänkte planera ihop en Italien-resa nästa sommar 2019. Vi tänkte vara borta 3-4 veckor och tanken är att hyra bil och köra runt på olika ställen. Jag har hört att infrastrukturen annars är bra i Italien, men det är just känslan av att kunna köra och stanna lite vars vi vill som lockar mest. Alltså en mer äventyrssemester än sol-och-bad.

Tanken är att vi sak starta i norra Italien, bila ned längst öst-kusten genom Florens/Toscana till Rom. Sedan fortsätta från Rom mot Neapel och lämna bilen någonstans där-kring för att avsluta semestern på Sardinien.

Vad är en rimlig budget för detta? Och vad gäller boende så är vi inte kräsna; vi tar gärna in på hostel/vandrarhem. Tanken med att avsluta på Sardinien är att vi ska få lite sol-och-bad-semester i slutet och tänkte "safta på" med boende där.

Någon som gjort en liknande resa? Tips?
Vad är en rimlig budget för en sådan här resa?
Kan man hyra bil i en stad och lämna den i en annan?

Tack på förhand
/ Jessica
Av Birgere
31 jan. 2018 19:59
På 3-4 veckor hinner ni se massor även utöver östkusten Toscana o Rom.
Undvik att åka dit mitten juli-mitten augusti.
Boka Sardinien tidigt
Av Jessiec
1 feb. 2018 00:34
Vi hade tänkt åka dit typ i mitten av juni.

Vi letar även tips på små guldklimpar till ställen; typ vingårdar/små fina ställen som är lite avsides och ba mysiga.
Av Trea
8 feb. 2018 07:43
Budget är väldigt svårt att säga, det beror helt på hur man planerar att leva, äta osv. Vi har husbilat runt Italien mycket, och då bott på campingar och lagat mat själva ofta. Vi har samlat olika platser vi besökt i Italien, från norr till söder, här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/italien/