Istanbul

Av My53
27 sep. 2009 18:37
Visningar: 547
Tänker åka en långhelg till Istanbul.Tips på ok hotell o kanske andra tips också.
28 sep. 2009 16:49
Vi besökte Istanbul över första maj helgen förra året. Massor med tips hittar du i mitt resealbum, dels dom vanliga sevärdheterna men också parken Miniaturk som visar byggnader och annat från Istanbul men även andra städer och platser, en inte så mycket omtalad sevärdhet läs mer på http://www.miniaturk.com.tr/eng/default.asp, kolla bilder och filmer på http://www.reseguiden.se/forum/resor/storstadsresa-istanbul-620.

V g hotell finns massor att välja på. Själv anser jag att man ska bo i Sulthanamet området där dom flesta sevärdheterna finns och Kryddbasaren och Grand Bazaar i närheten också. Alla prisklasser finns. Sök efter hotell t ex på www.resia.se, www.sembo.se, här på reseguiden, www.hotels.com eller på http://www.istanbulcityguide.com/default.aspx. Eller bara googla så lär du hitta massor.

Det hotell vi bokade sist ska jag inte ens nämna... Efter vår resa har Resia lagt till på sina bilder om hotellen 'det är hotellets ansvar att bilderna stämmer med verkligheten' eller nåt sånt. Hursomhelst så har Resia inte kvar detta hotell i sitt sortiment längre. Vi var vad vi brukar säga 'dumsnåla', det är inte bra att det är FÖR billigt....

Lycka till med planeringen!
Av My53
1 okt. 2009 21:49
Tack för tipsen!
2 okt. 2009 07:29
Hej! Jag älskade Istanbul, ta gärna en titt i mitt album; http://www.reseguiden.se/forum/resor/istanbul-2679
Håller med "Leroslover " att Sulthanamet är trevligt att bo i, men fastna inte där. Istanbul har så mycket mer att bjuda och utanför detta område är det inte så mycket jobbiga försäljare odyl och priserna är billigare. Grand Bazaar är väldigt dyrt och otrevligt och ganska svårprutat (min åsikt). Gillade Spice Market bättre.
Trevlig resa!
Av Suziq
2 okt. 2009 13:42
Hej,
Jag var i Istanbul i slutet av april. Du kan in och titta på mina bilder.
Vi bodde inte i Sultanahmet vilket jag tycker var jättebra. Gamla delen är ett måste när det gäller sevärdheter, men vill du ha mer att göra på kvällarna så är det bättre att bo på andra sidan. Detta var något alla bekanta Istanbul-bor rekommenderade oss innan vi åkte.
Detta funkade jättebra och det är väldigt lätt att ta sig till gamla delen med spårvagnen.

Vi bodde på ett hotell som jag verkligen kan rekommendera - Villa Zürich i området Cihangir. Låg väldigt lugnt, men med en del mysiga caféer i närheten. Nära till Taksim Square varifrån den långa shoppinggatan börjar.
Ni bör absolut gå till ett turkiskt bad -hamam, helt underbart!

Annars håller jag med när det gäller severärdheterna, Hagia Sofia, Blue Mosque, Spice market, alla värda ett besök. Grand Bazaar kan man skippa.

Tyckte verkligen om Istanbul, skulle gärna åka dit igen. Mycket att se, trevliga människor, grymt uteliv och bra restauranger.