Ischia 5 dgr i sommar. Massa tips tack

Av Gumim
16 jan. 2012 20:41
Visningar: 3774
Vi ska till Ischia i början av juli i fem dagar. Vi skulle väldigt gärna få tips på var man ska bo, vad man skall se och vad man kan hoppa över. Vi kommer åka med vår son på 1,5 år så vi vill gärna få möjlighet att bada vid sandstrand el liknande också :)? Vi älskar det italienska köket så vi tänkte ägna mkt tid till att äta, och bada men däremellan så vill man ju passa på att se ön också! Vi är jättetacksamma för alla tips!

Vi kommer också ha fyra dagar på Capri så tips på sevärdheter därifrån mottages också tacksamt!

Tack på förhand!
Av Annl
16 jan. 2012 21:08
Hej,

Vesuvius är klockrent tycker jag.

Pompeij detsamma och då får ni absolut inte missa det historiska museet i Neapel. Gör man det är det som om man bara sett halva Pompeij.

Ja, Neapel är läbbigt och äckligt och man drar sig från att åka dit men vi åkte till museet en söndag under siestan och det gick hur bra som helst -även i en svenskregistrerad bil....(vi är i och för sig väldigt vana att köra i Italien men vet inte om detta spelade in).

Capri är fantastiskt vackert och en tur med linbanan rekommenderas starkt. Otrolig utsikt.

Sen är det faktiskt kul att åka in med båtarna i Grotta Azurra - ja det är mycket turister och det är turistaktigt men ack så vackert ljus. Kom tidigt för det är hysteriskt mycket turister och det kan vara bättre att åka buss än att komma vattenvägen konstaterade vi när vi var där senast.

Gå runt på Capri och insup atmosfären - det är fantastiskt.

Trevlig resa!
Av Gumim
16 jan. 2012 21:36
Hej Anni!
Tack för tipsen, har hört tidigare att Vesuvius ska vara ngt alldeles extra så det får vi försöka hinna med! Har du ngt bra matställe på Capri som inte är jättedyrt o gärna lite inhemskt o mysigt? Är det buss som gäller runt på ön?
Tack!
Av Annl
18 jan. 2012 07:02
Hej,

det var sommaren 2009 som jag var på Capri senast så mina restaurangtips är nog lite gamla.

I alla fall så käkade vi lunch på ett ställe som låg nära Blå lagunen efter vi bett att få gå av och inte följa med båten tillbaka (det var extrema köer med båtar) och i stället gick upp för trapporna mot busshållplatsen. Där i närheten ligger det ett stort hotell och det var där vi käkade lunchen och man hade en fantastisk utsikt. Dock minns jag inte vad stället heter. Men det är värt att kolla efter det då det var fantastisk mat.

Man kan åka buss runt på ön men också taxi.
Citerat från gumim:
Hej Anni!
Tack för tipsen, har hört tidigare att Vesuvius ska vara ngt alldeles extra så det får vi försöka hinna med! Har du ngt bra matställe på Capri som inte är jättedyrt o gärna lite inhemskt o mysigt? Är det buss som gäller runt på ön?
Tack!
18 jan. 2012 20:37
Ni kan ta bussen som går runt hela ön. Det finns en borg som ligger ute på en ö (Ischia Ponte), orten Sant' Angelo på sydkusten är vacker. Bästa stranden finns söder om Forio.