Familjeresa till Amalfikusten i sommar

Av Ulrlan
10 mars 2016 17:22
Visningar: 1589
Vi är 3 familjer som tillsammans planerar att resa till Amalfikusten i Juli denna sommar.
Ingen utav oss har varit där tidigare och vi är öppna för förslag. Tänker oss en 2 veckorsvistelse där vi en vecka hyr ett härligt hus med pool och med hyrbilar ser oss omkring. Kan någon tipsa oss om någon härlig by för hushyra. Tänker att Positiano, Capri och Napoli är utflyktsmål. Men är tacksam för goa tips om allt som rör detta område. Våra barn är i tonåren.
10 mars 2016 17:28
Har inte hyrt hus själv, men kolla lavilla och initalia på nätet.
Området vid Positano är allra vackrast skulle jag vilja säga.
Men om jag åkte 2 veckor skulle jag överväga att bo några nätter uppe i bergen också någonstans, inte bara vid kusten.
Jag har skrivit om Amalfikusten här, läs gärna för tips och bilder:
http://4000mil.se/index.php/rom-och-amalfikusten/

Mitt främsta tips är att gå Gudarnas stig. En fantastisk dagsvandring:
http://4000mil.se/index.php/vandring-pa-gudarnas-stig-amalfikusten/

Missa inte Vesuvius och Pompeji när ni ändå är i krokarna...
Av Ales
11 mars 2016 20:30
Vi ska till Italien nu i sommar och tyckte att Positano var fantastiskt vackert när vi skulle boka hotell. Dock tyckte jag att det var otroligt dyrt. vi kommer att bo i Sorrento, har massvis med villor- till lägre priser...
Tack för dina tips Gunillad;)
Av Garbooh
15 mars 2016 20:55
Vi var på Amalfikusten i somras och ska återvända igen i sommar. Vi bodde i Praiano och kan varmt rekommendera det. Positano är ojäligt dyrt tycker jag men absolut ska man besöka byn/staden. Vi bodde på ett hotell precis utanför Praiano i Praia. Där hade i en fantastiskt liten strand. Googla på La Conchiglia så ser ni stranden. Det är ofta väldigt vågigt i vattnet och för mindre barn inte det bästa att bada i. Snorkla e fint då vattnet är klart men går ju naturligtvis inte att jämföra med snorkling på mer exotiska ställen. Det blir snabbt djupt dessutom. Vi åkte båttaxi från Praia till Positano. Fantastiskt att se klippväggarna från vattnet. Hisnande. Vi hade bil och körde även en dag in till Positano och en dag till Amalfi. Åksjuketabletter och kräkpåsar i bilen rekommenderar jag starkt. Nästan inga raksträckor vid kusten. Otroligt vackert att köra bil men kringelikrokigt. Hyr en liten bil. Parkeringar är hårdvaluta. Inne i positano finns en del "parkerings hus" och är inte allt för dyrt.
Har man barn i tonåren är Path of Gods ett måste. Googla, en vandringsstig. Underbar utsikt! En promenad utan dess like. Finns en strans som är lite speciell som heter Furore. Inte många soltimmar inte men vackert och lite speciellt. Gå för allt i världen inte på Smaragd grottan. Waste of money om du frågar mig.
Båtutflykt till Capri så klart.
Vi lyckades skåda delfiner på en båttur vilket var häftigt. Finns underbara restauranger lite här och där. Människorna är vänliga och hyfsade på engelska. En del i alla fall.
Amalfikusten är en av de vackraste platser jag besökt och jag lämande en liten bit av mitt hjärta där. Och är förtjust att vi återvänder i år igen.
Har ni frågor så ställ på...svarar gärna.
22 feb. 2017 23:09
Vi vill resa till området i april. Hur är det då? Har även med en ettåring. Hur barnvänligt är det? Tänker är det trappor eller kan vi använda oss av barnvagn?
Av Garbooh
22 feb. 2017 23:19
Hur det är i April vågar jag inte svara på. Barnvagn kan blir knepigt. Mkt trappor på sina ställen. Beror förståss var man bosätter sig. Kan inte drar mig till minnes om jag la märke till andra par med vagn.
Mkt hänger på vem man är. Jag hade tagit en paraplyvagn, de där lätta man snabbt fäller ihop och inte väger för mkt.