Internet och kontakt i Kina! HJÄLP!

21 maj 2012 12:51
Visningar: 6714
Ska till Kina i två månader och hur ska jag kunna hålla kontakten med mina vänenr/familj här hemma? Någon som vet? Twitter, facebook osv är ju förbjudet. Finns skype? Kan man annars skicka brev och vad ligger det på för kostnad?
Av Yfjz
21 maj 2012 17:17
Hej!
Om du har en hotmail så fungerar den utmärkt där. Sedan facebook går det att komma in på om man skriver en speciell webbadress, dock minns jag den inte men sök på google så hittar du nog. Jag skickade vykort från Kina med vanligt frimärke jag köpte i affären (minns inte kostnaden men var inte dyrt), dock tog det ungefär 3 veckor innan det kom fram. Vet inte om bara jag hade otur att det tog så lång tid eller om det alltid gör det. :)
Av Bibby
21 maj 2012 20:01
Skype, hotmail (inkl msn), yahoo (inkl yahoo messenger), gmail (inkl google talk), ICQ samt whatsapp (dock ej sms/mms) fungerar där.

Vissa bloggsidor är spärrade.

Dropbox är spärrad. Vet ej hur det är med Box?
22 maj 2012 11:01
Tjena och tack för svaren! Jag har hört annorlunda, varken hotmail, msn, skype osv går att använde. hur eller hur så har jag hittat ett sätt att ta mig runt det hela :) Tack för alla svar :)
Av Bibby
23 maj 2012 01:45
Citerat från babyimafake:
Tjena och tack för svaren! Jag har hört annorlunda, varken hotmail, msn, skype osv går att använde. hur eller hur så har jag hittat ett sätt att ta mig runt det hela :) Tack för alla svar :)
Då har du fått fel info men kul att du kan "ta dig runt detta" icke-problem :)
23 maj 2012 12:05
Bibby:
Jag kan ju självklart inte svara för hur det ÄR där nere eftersom jag inte har varit där än. Men det är ju bättre att vara på den säkra sidan? Min "felaktiga" information kommer från dagens nyheter, expressen osv, Kina har , vad jag hört, motsvarigheter till allting vi har facebook heter renren - en klon, twitter heter sina weibo, msn är blockad och motsvarigheten heter QQ.

Jag har faktiskt inte hittat någon fakta som tyder på att allting fungerar problemfritt där nere och jag tänker inte chansa och stå avskärmad från familj och vänner hela sommaren :)
23 maj 2012 14:24
Ingen kan garrantera att något är "problemfritt" i Kina, (och det gäller nog mer eller mindre i alla länder.). Du ska dock inte tro allt för mycket på kvällstidningsjournalistik när det gäller rapporteringen från Kina. De förstorar minsta avvikelse jämfört med Sverige till en stor skandal.

Det som många saknar som oftast är spärrat i Kina är Facebook, Twitter, Blogspot och Wordpress.
Skype, Hotmail etc har jag aldrig hört talas om har haft några speciella problem. En tämligen stor del av de internetanvändande kineserna använder dagligen Skype och Hotmail, så där har du ingen anledning till någon speciell oro.

Om du vill komma förbi den kinesiska censuren så löser du det mycket enkelt genom att skaffa t ex en VPN-tkänst. Se:
http://kristeribeijing.blogspot.se/2010/10/saknar-du-facebook-i-kina-skaffa-vpn.html

Mvh