Inrikes flyg i Australien - Qantas Walkabout Pass

9 jan. 2015 23:47
Visningar: 1642
Om man vill flyga inrikes i Australien, så har jag läst att det kan vara lönsamt att boka alla sina inrikesresor i samband med att man köper den internationella flygbiljetten. Vad jag vet så är det bara Qantas som erbjuder detta och paketet kallas för Walkabout Pass.

Fördelen ska vara ett förmånligt pris jämfört med att köpa inrikes resor på plats. Jag har ingen aning om vad differensen kan tänkas vara eller vad hur prisbilden för att flyga inrikes i Australien ser ut.

Första frågorna: Någon som har flugit inrikes i Australien? Vilka resor gjordes isåfall och vad kostade det? Hur bokade ni?

Jag har försökt kolla upp så mycket jag kan ang. Walkabout Pass och som jag förstår det så bokar man alltså in exakt rutt med datum och allt. Om man sedan vill ändra datum eller destination på inrikes-biljetterna så tillkommer en avgift på "minst 30 euro" samt ev. prisskillnad på biljett.

Är det någon som har provat Walkabout Pass-varianten? Någon som dessutom har ändrat sin rutt isåfall? Vad är era erfarenheter av detta?

Min magkänsla säger mig att man sällan vill göra exakt den rutt som man planerar hemifrån. Man kanske vill stanna längre än planerat på ett ställe eller ändra sin resrutt pga väder etc.

Om ni som flugit inrikes i Australien vill dela era erfarenheter vore jag väldigt tacksam :)
10 jan. 2015 10:09
Har aldrig hört talas om Walkabout Pass. De gånger jag inte haft inrikessträckor med i min vanliga biljett har jag köpt biljetter med Virgin och Jetstar. De är billiga om man köper i god tid. Kolla in deras priser på deras hemsidor. Nackdelen är ju att de billiga inte är ombokningsbara. Du kan alltid vänta till du kommer dit, men då blir det troligtvis dyrare såvida de inte råkar ha en kampanj.
11 jan. 2015 17:18
Hej Marie! Tack för ditt svar.

Precis... nackdelen med att boka inrikesflyg långt i förväg är att det inte är ombokningsbart. Eller.. med Walkabout-passet är det tydligen det, men vem vet vad mellanskillnaden blir isåfall.

Skulle du rent allmänt rekommendera att ha bokat inrikesflyg i förväg eller skulle du hellre köpa det på plats?

Den enda fördelen som jag ser med att boka i förväg är just priset. Men jag har inte bildat mig en uppfattning om vad det kostar än. Min resa ligger ca 1 år fram i tiden och jag är än så länge så pass tidigt ute att biljetterna inte finns ute än. Om ett par veckor borde det gå att börja leta biljetter.
12 jan. 2015 17:49
Det är bra att ha det gjort om man inte ska vara borta så länge, annars kan man ju vänta lite. Om man är flexibel med datum kan man ju välja den billigaste dagen.
Du kan ju se vad de resor som säljs nu kostar. Det varierar mycket beroende på veckodag, destination och distans.