Hyrbil Orlando

Av Popcorn
11 okt. 2013 14:42
Visningar: 511
vi ska till Orlando om ett par veckor, har kollat en hel del på vad som skrivits angående hyrbilar här i forumet. jag känner mig ändå helt vilsen och tänker att det kanske är lättare att fatta beslut på plats och samtidigt ta alla diskussioner som tydligen ändå kan uppstå trots en färdig bokning. nu undrar jag om någon har erfarenhet av att hyra bil utan förbokning? planen är att fixa det när vi kommer av planet direkt på flygplatsen i Orlando.
11 okt. 2013 15:07
Hej.
Jag hade nog haft en klar bokning innan jag ställer mig hos uthyraren. När jag jmf att hyra genom agent (autoeurope, cardelmar eller liknande) eller direkt mot biluthyrningsbolaget (avis, hertz osv ) har det alltid varit bättre pris genom en agent. Du får tänka på att finns säkert 6-7 biluthyrare i terminalen. Rent praktiskt lär det bli många timmars köande innan du har kollat av samtligas alternativ.
11 okt. 2013 15:40
Jag har aldrig ens funderat på att inte boka i förväg.

Nej, som Nisse skriver är risken stor att det tar lång tid, ska man gå runt och kolla priser hos alla är det ett evighetsjobb och i slutändan kan det bli dyrare.
Mycket bättre att boka hemma, veta priset och alla detaljer i förväg.
Min erfarenhet är dock att det inte är bäst att boka genom agent, går något snett har man två företag som kan bolla en mellan sig.
Agenterna är inte heller alltid billigast och fördelen med att det går snabbare med mindre strul och bättre service om man hyr direkt av uthyraren är i alla fall för mig värt en hel del. Är prisskillnaden större än min smärttröskel kan jag hyra av en agent (men inte vilken som helst) annars väljer jag att hyra direkt av en välrenommerad uthyrare som Sixt, Avis, Hertz o.s.v. varje dag i veckan.
11 okt. 2013 17:14
Jag har hyrt av AVIS båda gångerna, ena gången via SAS eurobonussida då man får bra rabatt. Amdra gången var jag Avis preferred member och bokade direkt via deras amerikanska sida.

Har aldrig hamnat i nån diskusssion om extra lullull. och. Aldrig behövt köa.

Jag tror snarare att ni kommer få svårare att förstå vad det är ni får och inte får (läs behöver) rakt över disk istället för att ha läst och bokat innan...
11 okt. 2013 17:32
skulle egentligen skriva att lägger man en timme på att benchmarka olika biluthyrare och agenter kan man få en bra jmf mellan vilka alternativ som känns bäst. väljer man att hyra först på plats kan definitivt räkna med att det blir det dyraste alternativet.
11 okt. 2013 17:35
Dessutom, bokar man det man vill ha och vet att man behöver, så är det ju lätt att säga No thank you om det skulle behövas.
Av Popcorn
12 okt. 2013 10:11
tack för era motiverade svar, jag ger mig i kast med att boka hemifrån så allt är klart, låter ju onekligen enklast!