Hyra bil Kalifornien

1 okt. 2017 21:08
Visningar: 468
Hej!
Nu är jag ute i hyrbilsträsket och kollar. Det där med försäkringar är lite förvirrande. Det står 0 i självrisk men sen hittar jag följande text i villkoren till typ alla firmor:

"Skadesjälvrisken gäller endast för delar av bilen som täcks av din trafik- och vagnskadereducering. Om andra delar av bilen blir skadade (t.ex. vindrutan, däcken eller underredet) kommer du att behöva betala hela reparationskostnaden"

Det där låter ju inte så kul, får man betala hela däcken om någon skär sönder den eller en helt ny vindruta om man får stenskott?

Undrar också om en toyota RAW 4 räcker för 5 personer med 2 större och 2 mindre väskor samt en ryggsäck. Längsta dagsetappen är 34 mil.

Tacksam för hjälp
Av Birgere
1 okt. 2017 21:48
Du kan köpa till självriskeliminering för däck, vindruta o underrede på plats, själv gör vi det aldrig.

en RAV4 eller liknande, minsta SUVen är lagom för 2-3 pers. Räkna med att ni har 5 resväskor efter ett tag.
Gå upp en helst 2 storlekar alt ta en van.
4 okt. 2017 16:52
Om du bokar med Economycarrental.com så ingår däck, glas ochunderredes försäkring. Detta är däremot inget som bilutlämnaren har utan det är 3:e parts bolaget som har den oavsett vilket bolag du väljer att hämta bilen på.
Men jag skulle tro att den försäkringen fungerar som självriskellimineringen man har på kreditkortet när man hyr på Irland t.ex., hyrbilsföretaget debiterar ditt kort för skadan sedan får du anmäla skadan till Economy carrental så får du efter någon månad tillbaka pengarna.
Detta är den enda hyrbilssökningssite jag sett som har denna försäkring, men själv bokade jag inte genom den ändå när jag var iväg till Californien nu för de hängde inte med på priset.
Jag har kört tusentals mil på 12 år där borta och aldrig råkat ut för skadat däck eller stenskott, fast visst kan det hända.
Är man orolig så får du välja roadassist också så då ökar priset på hyran med ca 8$ per dag som du får betala vid disk.

Det gäller att veta vilket skydd, om du vet att du inte har något problem att tanka innan du lämnar, för visar du dig orolig där vid disken kan du räkna med att de lyckas sälja in både det ena och det andra.

http://www.economycarrentals.com/ForsakringInfo.aspx?type=allinclusive&c01=6556&p20=3844&k01=1074&sys=SYS_1448&ooh=1&p20stars=8,84&p20antal=238&c01pay=P&woc=1&avoid=1
4 okt. 2017 20:55
Citerat från Herrdimma:
Såhär står det på nätet om man söker på hyrbil i USA.
https://www.resatillusa.se/hyrbil-i-usa/

Verkar med andra ord att försäkring ingår om man bokar från Sverige, samt att man inte bör skaffa några extra försäkringar på plats i USA.
Läste också det på den sidan, och sökte bil genom deras sida men när jag läste noggrannare i villkoren upptäckte jag det där med däck, vindruta och underrede.
Vi tecknade till en extra försäkring för det för 75kr/dygn vid bokningen. Så nu kan jag inte tänka mig att jag ska behöva ha några fler extra försäkringar.

Tack för era svar!