Hur mycket ska man packa ner i resväskan?

Av Klara2
13 juli 2010 19:23
Visningar: 9155
Vi sticker till Turkiet om en dryg vecka och ska vara iväg i 2 veckor. Jag har en tendens, att packa ner alldeles för mycket i resväskan. Ofta är det en hel del, som jag inte använder.

Hur mycket brukar ni packa ner för 2 veckors vistelse? Vi är 2 vuxna i resesällskapet.

Irene
Av Sugus
14 juli 2010 14:19
Vi brukar packa en Eagle Creeak Swichback 25 för två pers / två veckor.
Räcker gott och väl med 25 liter och finns lite plats kvar för shopping.
14 juli 2010 16:33
:-)
Att packa rätt saker i väskan handlar sällan om hur länge man är borta utan om "feeling". Packa ner allt du tror att du kommer att behöva och ta bort hälften sedan. Du kommer att klara dig fint.
Min senaste charterresa till Grekland krävde en väska på 12 kg (en vecka). Nästan lika mycket vägde ryggsäcken jag hade med mig på en 6 veckors resa i vintras! Båda var dock mycket tyngre på väg hem, men det är en annan sak....

/M
14 juli 2010 21:30
Plocka redan nu fram allt Du har tänkt Dig och titta och tänk: behöver jag verkligen detta / denna? Du ska sola alltså bikinis/baddräkter (kom ihåg att byta efter varje bad för att undvika urinvägsinfektion), toppar att ha på dagen samt ngn topp till kvällsbruk (promenad på stan ev restauragbesök), kjolar/byxor. Bekväma skor. Strunta i badlakan, finns säkert på hotellet eller köp ett billgt som Du kan lämna kvar. Du kan ju alltid 'blaska upp' ev toppar på kvällen. Inget blir direkt smutsigt eftersom man spenderar mest tid i badkläder. Packa alltid mindre än Du tänkt - Du kanske hittar något i Cesme.
Trevlig resa!
Av Mariat
14 juli 2010 22:09
Hur mycket du ska packa beror inte på hur länge du ska vara bort utan hur du tänkt resa.... jag packade MYCKET mer för 10 dagar i New York än för 6 månader i Afrika/Indien...

Men du vet ju redan att du packar för mycket, så ta bara med dig lite grejer och så kan du ha plats till lite rolig shopping istället.
Av Klara2
15 juli 2010 08:38
Tack så mycket för svaren. Jag ska försöka tänka och planera lite bättre denna gången.

Irene
15 juli 2010 10:29
Rådet att som iför en vandring lägga allt man tänkt sig att behöva i en hög innan man packar ner det i väskan/ryggan är nog en bättre idé än att plocka i väskan allt eftersom man kommer på saker man kanske kan komma att behöva, jag kan nog lova att man kommer på att en del saker inte behövs när man väl ser dom alla framför sig plus att man ser om man glömt nåt annat,det är ju lätttare att få en överblick vad som kommer med om man ser allt på en gång och själv reser jag oftast utan incheckat bagage och då är det ju ändå viktigare att man inte asar runt på en ryggsäck med saker man inte behöver skulle det mot all förmodan krisa med kläder brukar det ju inte vara nåt problem att hitta nåt att köpa på plats heller.

Skulle man ändå vilja packa ner saker i tid så kan man ju skriva upp vad man packat ner och stämma av det mot hur många dagar man blir borta plus vad det förväntade klimatet kräver,sen kan ju vädret slå slint men då får man väl shoppa nåt passande på plats det är ju ganska tråkigt att släpa runt på en massa som nästan aldrig kommer till användning.
I övrigt vad gäller praktiska saker som ev. kan komma till användning nån enstaka resa finns ju det mesta att köpa på plats om det verkligen kniper så det finns ju ingen större anledning att släpa allt för mycket från svedala, nästan allt vi har här hemma finns ju även ute i den stora vida världen så jag brukar ha en ganska avslappnad attityd till. det där med packandet och oftast ryms min packning i en 30 liters rygga och jag saknar väldigt sällan nåt måste jag säga.
Ha det så gott på resan mvh. Bosse.