Vädret i bla Kappadokien

31 okt. 2014 22:18
Visningar: 2155
Hej!

Vi är på väg till Turkiet på fredagen, 7.11. Vi kommer att åka på en rundtur med start i Antalya, via Konya och upp till Kappadokien.
Nu undrar jag, hur är vädret i Kappadokien den här tiden, november, det lär ju vara på 1000m höjd. Vad bör man tänka på, hurudana kläder behövs?
Vi kommer ju dessutom att vara i Antalya i början och slutet av resan.
Vad bör man absolut inte missa..under denna resa?
Tacksam för svar!!
2 nov. 2014 10:20
Hej, verkar svårt att få svar här angående Kappadokien, har själv försökt vid ett tidigare tillfälle...
Jag åker dit i maj nästa år, så du får gärna återkomma med dina bästa tips sedan du kommit hem.

Jag tänker mig nu att jag ska vandra och åka luftballong.

Om man kikar på SMHI´s prognos verkar det ju som att vädret kan variera mellan minusgrader och plus 15.
Sol, mulet eller nederbörd.

Jag skulle packa klassiska friluftkläder, lager på lager-principen.
Fleece och gore-tex.
Vantar, mössa och underställ om jag skulle vara ute i gryningen (och det skulle jag!).

Ha det så bra på resan!
Av Anki2
8 nov. 2014 19:16
Vi kom hem från Turkiet i måndags efter att ha varit där i en vecka. Vi var i Antalya och Kappadokien och mitt råd till dig är att ta med dig både sommarklader och varmare kläder. I Antalya hade vi 25 gr och i Kappadokien var det 8-9 gr bara och där regnade det en hel del. Trevlig resa
1 feb. 2015 19:37
Tack för era tips och råd.
Resan var jättefin och omväxlande. I Antalya var vädret var soligt och varmt på dagarna.
Bussresan till Kapadokien var intressant, såå vacker natur, både mäktiga berg och vidsträckta slätter.
Kapadokien var nog en otrolig upplevelse, vilken natur, har aldrig sett nåt liknande. Rekommenderar verkligen ett besök hit.
Vi åkte även varmluftsballong, vilket var en väldigt spännande erfarenhet, men inte alls såå "pirrigt" som jag trodde. En lugn å fin tur, med otroliga vyer. Inte alls kallt heller (vilket jag hade trott) Rekommenderar verkligen en tur i luften :)
Vädret i Kapadokien i november var bra, men vi hade verkligen tur med vädret, soligt och vackert på dagarna (kanske 15-18 grader), men svalt, ibland t o m kallt om nätterna.
Går man ut på kvällarna behövs nog ibland behöva vantar och fleecetröjor.

Troligen är våren den bästa tiden att åka hit, då allt är grönt och blommar.
2 feb. 2015 08:36
Vad kul att du är nöjd med Kappadokien!
Låter jättehärligt.

Ser verkligen fram emot min resa i maj.
Vilket ballongföretag åkte ni med? Ar ni nöjda med dem?
2 feb. 2015 10:33
Joo det var en mäktig resa. Naturen var enastående, speciellt de unika klippstensformationerna. Kameran gick på högvarv där :)
Vi åkte med bolaget "Kaya Balloons". Vi var nog nöjda med dom. Dom hämtade oss tidigt på morgonen, och körde oss till "uppsamlingstältet" där vi fick kaffe/te och frukostbullar medan vi väntade på dom andra. Tältet fanns i en dal, varifrån de flesta ballongbolag hade sin startplats. Medan vi väntade fick vi se när massor med ballonger som gjorde sig startklara och småningom började lyfta, intressant.
Vår startplats fanns på ett annat ställe, lite högre upp, så vi åkte dit med bil (ca 15 min) efter att vi sett de andra ballongerna lyfta.
Där vi startade fanns endast 3 ballonger. Flygfärden tog ca 45-60 minuter. När vi hade landat fick vi champagne. Man fick kunde köpa foton, dvd-film (filmat i ballongen) och andra artiklar.
En minnesvärd lufttur, som jag verkligen rekommenderar.

Du får säkert en jättefin resa, speciellt då du åker i maj och naturen står i blomning :)
Av Hemmo
2 juni 2015 19:04
Konya vid kanten av en saltsjö i Turkiet
Konya ligger cirka 200 kilometer söder om Ankara och sydväst om saltsjöar Tuz Golu , staden ligger på kanten av en stor salt slätt , omgiven av höga berg i Turkiet . Omfattande bevattningsprojekt och fin jordbruksmark , tidigare bostad Seljuksen , gjorde en av de mest blomstrande städerna i Anatolien . I dag , som bor i 1200 meter höga Konya ca 1 miljon invånare . Många av dessa människor är inblandade i produktionen av färgglada mattor . Men Konya är också ett mycket viktigt pedagogiskt centrum i Turkiet . Konya är en riktig orientalisk stad och staden anses också vara centrum för islamisterna . Mevlana Dschalad ad-Din Rumi mausoleum är ett landmärke i staden , det fungerar som ett museum och vallfartsort . Besöks är tillåten endast utan skor och konsumtion av alkohol är olagligt i närheten av den före detta kloster . Ändå är staden anses vara centrum för Mawlewi Order och Order av Dancing dervischer . Den en gång förbjudna dansen , är nu en turistattraktion . Andra attraktioner i Konya är Etnografiska museet , det Ataturk museet och olika monument från tiden för Seljuksen . Dessutom har ett antal turkiska tegel byggt moskéer , som är dekorerade med turkosa kakel .
Omkring 50 miles sydväst om Konya är den märkliga antika staden Kilistra , med forntida gravar , ett kapell , en stor och väl Kubudabad palats . Inte mindre intressant är Catalhoyuk sydost om Konya , med sina utgrävningar . En uppgörelse från den neolitiska perioden upptäcktes här . Mycket välbevarade artefakter , väggreliefer, tavlor och rekonstruerade byggnader, ger en bild av tiden för våra förfäder .
http://turkiet-semester.blogspot.nl/2014/02/konya-vid-kanten-av-en-saltsjo-i-turkiet.html#.VW3h6M_tmko