Magsjuka

13 juli 2015 23:56
Visningar: 1075
Hej, vi reser ganska snart till Turkiet (alanya) till ett hotell precis vid kleopatrastranden. Har ni egna erfaranheter av magsjuka där? Borde man köpa receptfritt i förebyggande eller kan man vara helt lugn?
Av Gevalia
14 juli 2015 08:33
Handsprit och vätskeersättning + t.ex Dimortabletter är något som tar liten plats i bagaget och kan vara till god hjälp om något sådant drabbar dig.
Magsjukan kan komma var du än befinner dig och kanske vanligast i värmen.
14 juli 2015 09:17
Har varit mkt i turkiet (bara en gång dock just där du skriver om) Käkar inte kött, men dock glass o sallad o allt sånt som man "brukade" varna för. Har aldrig blivit magsjuk i Turkiet. Men har alltid med någon slags koltablett ändå. Som sagt, de tar ingen plats eller vikt för packningen.
14 juli 2015 14:41
Magsjuka är inte alltid beroende av vad man äter. Man blir väldigt varm och vill svalka sig med en kall dryck, ju kallare desto bättre tycker många. Plötsligt blir man magsjuk och skyller på salladen till lunchen eller köttet osv osv. Tänk på vad som händer med ett varmt glas som fylls med iskallt vatten - samma som en del magar... 'Explosion'. Drick gärna vatten som inte stått i kylen, undvik is. Kanske inte lika gott men nyttigare. Kroppen behöver inte jobba så hårt om drycken håller kroppstemperatur.
Tjästgorde under många år i 'ökenländer' där beduinerna aldrig skulle tänka tanken att dricka iskalla dycker, varmt 'chai' är mycket bättre.
Naturligtvis kan man ha otur och bli magsjuk men de kan ju hända var man än är. Har själv blivit matförgftad i Paris, magsjuk i Stockholm.
För Din egen skull packa ned Dimor eller liknande och hoppas att de inte behövs.
Njut av resan!