Hur lång tid att byta plan i Manilla

7 apr. 2014 17:59
Visningar: 610
Vi åker till Filippinerna/Boracay över jul och jag undrar hur lång tid vi behöver på oss för att ta oss igenom immigration och bagage för att hinna med flight till Boracay. Räcker det med två timmar?
Av Php
7 apr. 2014 21:17
Hej

Det beror nog helt & hållet på vilken terminal du landar på (beror på flygbolag), antar att du åker från Terminal 3 till Boracay?

Men oavsett hade jag nog helst dubblat den tiden för säkerhets skull.

Resan mellan Terminal 2 eller 1 till 3 kan variera beroende på trafik men räkna med minst en timme bara där. Sen tid för att hämta bagage, gå igenom säkerhetskontrollen vid terminal 3, & stå i kö för att eventuellt få biljetter/checka in & gå ytterligare till gaten...

Klart mycket skönare att ha lite extratid än att stressa :)

karta över flygplatsen
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/NAIAMap.png

http://www.manila-airport.net/index.cfm

http://125.60.203.88/miaa/

mvh :)
7 apr. 2014 22:11
Tack för svar. Jag följer ditt råd och lägger lite extra tid på transit.
4 juli 2014 09:39
Fortsätter den här tråden.

Vi kommer ha 3,5 timme på oss att skifta flyg. Vi landar på terminal 3 och ska till terminal 1 för våran hemfärd. Hinner vi få ut väskor och skifta till utrikesflyg på den tiden? Känns som det borde gå men samtidigt känns flygplatsen i Manila mycket stökig.

Är det någon som vet om jag kan checka in mitt bagage för hela hemresan när jag flyger med PAL och ska vidare hem till Svedala igen. Vi flyger inrikes från Puerto Princessa och flyger sedan hem via Dubai. Filipinerna-Sverige är redan bokat men vi har inte bokat inrikesflyget ännu.