Hundar= fästingar

Av Pakkhat
6 maj 2011 20:23
Visningar: 1094
Undvik att larva med hundarna i Thailand. Jag ser många svenskar som ska klappa och klia hundar. Gör inte det, vi är väl hemma blinda. Dom har fästingar som kan ta fel och gå över till människa och då blir man ordentligt sjuk. Fästing är heb på Thai.
7 maj 2011 21:52
Fästingar tror jag inte är det stora problemet. Vi hade hund när vi bodde i Kenya och hon var alltid full med fästingar, och trots att hon var uppe i möblerna (även sängen) med oss så överförde hon inga fästingar till oss. Jag skulle vara mer rädd för rabbis.

Peo
Av Pakkhat
8 maj 2011 19:28
Rabies ett annat elände som vi svenskar har varit förskonade och inte vana vid. Hundar med fästingar brukar ty sig till människan för det kliar så förbålt. Min flickvän som är från Thailand säger att man brukar peta iväg hunden med käpp när dom blir alltför närgångna. Thailand har enorma mängder av herrelösa hundar och förökar sig fritt.

hälsningar Stefan
Av Msdr
9 maj 2011 11:16
Fästingarna i Thailand är kanske lite mer "människosugna" än fästingarna här hemma, men jag har mina hundar i sängen här hemma, de har alltid massa fästingar så här års, och jag själv och sambon har inte haft en enda fästing sen vi fick hundarna.
Däremot håller jag förstås med om att man bör hålla sig borta från främmande hundar, gäller både hemma och utomlands, man vet aldrig kring sjukdomar, är hunden snäll osv. Får man rabies av ett hund i Thailand så är det ju inte nåt vidare..... Man vaccinerar sig ju i allmänhet inte mot rabies om man bara ska på semesterresa.