Holbox

5 feb. 2020 14:12
Visningar: 139
Fungerar på att boka två veckor på Isla Holbox i mars. Vi ska åka med vår son som snart är 3. Tänkte först en vecka på Holbox och en vecka i Akumal eller PDC men så kom vi på spring break och vill inte ha för mycket fest omkring oss. Jag har nu läst mycket om tång och sjögräs som kan göra det svårt att bada i havet i perioder. Är det någon som vet om det är någon speciell tid på året?
Av M4sta86
5 feb. 2020 16:18
Hade nog sökt mig söder om PDC om ni vill undvika Spring Break. Tror inte Akumal och Tulum lockar så många Spring-break besökare faktiskt.

Tång och sjögräs är omöjligt att förutspå. Var i Mexico 2 år i rad, ungefär samma tidpunkt i februari. Första året var det helt rent på stränderna. Året efter var det en hel del sjögräs i synnerhet i området kring PDC. Jag har försökt googla mig till information gällande detta men det verkar skifta år till år så det är nog otroligt svårt att förutspå.

Min svärmor är i Punta Cana DR, just nu och de har inte sett ett enda sjögräs sedan de åkte för snart 2v sedan.

Så det handlar en del om tur. Såg någon artikel om att Mexico just nu jobbar för att hindra sjögräset från att nå de populära stränderna. Vet inte riktigt hur men det handlade om att samla upp det utanför kusten. Ej heller när detta ska tas i bruk.