Holbox eller isla mujeres

Av Gelosea
17 sep. 2017 11:52
Visningar: 2036
Tänkte avsluta våran resa i mexico med en vecka på isla mujeres eller holbox.
Någon som har något tips om vad vi ska välja och ev tips på hotell?
Av Sanne81
25 sep. 2017 06:47
Vi valde mellan Holbox och Isla nu i vinter och det blev Holbox. Lite svårare att ta sig till så det är fortfarande inte för mycket turister. Men det är vad man är ute efter.
2 mars 2018 02:49
Lite sent svar även här men vet ju inte när ni ska resa.

Jag har varit på både Isla Mujeres och Holbox och föredrar absolut Isla Mujeres. Båda öarna har sin charm och det är absolut inget fel på något av ställena men stranden och havet på Isla Mujeres är svårslaget. Tycker man himmeln kan vara blå och turkos en riktigt fin sommardag så har man inte sett havet vid Isla Mujeres, fantastiskt. Det som vissa säger om Isla Mujeres, att den turkosa färgen på havet får himmeln att se grå ut stämmer verkligen.

På Holbox bodde vi på: Beachfront Hotel la Palapa och på Mujeres bodde vi på: Privilege Aluxes vilket jag varmt kan rekommendera, ett riktigt bra och fint hotell om än lite dyrt.

Sen ska jag såklart även tillägga att Isla Mujeres är en väldigt lugn ö (vilket även gäller för Holbox), visst här kommer in lite turister från Cancun om dagarna men här är man för att slappna av och stressa ner. Söker man party och uteliv så är varken Holbox el Mujeres något för er.