Isla Mujeres vs Tulum

Av Atilol
1 juni 2012 20:48
Visningar: 8004
Plannerar att åka till Mexico i Feb 2013. Vi är 2 vuxna och 2 barn (6 och 9 år). Tänkte kombinera Playa del Carmen med antingen Tulum eller Isla Mujeres men kan inte bestämma vilket. Ska vi ta Tulum över dagen från PDC eller ska man satsa på att bo där? Har också läst¨om Xel-ha och Xcaret. Vad är skillnaden mellan de båda? Vilken är att rekommendera?
Tacksam för alla tips och ideér!
Av Petra87
7 juni 2012 19:18
Ni kommer få en underbar semester i Mexico, det kan jag lova!

Om ni skall välja Tulum eller Isla Mujeres är en svår fråga. Det beror mycket på vad ni vill få ut av er semester. Tulum ligger ca 1 timme söder om Playa del Carmen och här finns helt underbara ständer (Yucatans bästa enligt mig) och ett litet mer lokalt centrum. Här har ni även nära till äventyrsparken Xelha och mayaruinerna i Tulum.

Isla Mujeres är en ö som ligger ca 30 minuter från Cancun, det är en ganska liten ö som dagligen besöks av en hel del turister. Ön är ganska enkel med i stort sett ett centrum och sedan strand runt hela ön. Jag upplevde det lite som att man inte hade så mycket att göra här utan det var mest stranden med sol och bad som gällde.

Skillanden mellan Xelha och Xcaret är följande: I parken Xcaret som upplevs större finns det gott om djur att se, man kan bada, besöka spa, simma med delfiner eller sjökor, se olika föreställningar osv. medan Xelha är mer uppbyggt på naturen med bad och sol. Xcaret kan man åka till även om det är mulet ute en dag men jag skulle inte rekommendera att åka till Xelha en mulen dag. Alltså rekommendrar jag Xcaret för både vuxna och barn.

Hoppas de svaren kunde hjälpa lite, om det dyker upp fler frågor så är det bara att ställa dem. :)
Av Jami
8 juni 2012 10:13
Jag kom hem från Mexico i mars. vi bodde i PDC och åkte över en dag till Tulum och tar ca 1 timme med Colectivo( minibuss) . Kostar ca 60 pesos/ vuxen en väg.

Jag tyckte det var bra hållpunkt att bo på PDC och sen förflytta oss efter våra behov.
Tyckte Tulum var väldigt tyst, men det handlar väl om vart i Tulum man hamnar. Vackert dock:-)
Åk även till Akumal; för att snorkla med havssköldpaddor... hoppa i från stranden med snorkel på och stoppa ner huvudet. Helt avnlig vacker strand med liv och rörelse så det är ofattbart att dom lever där bara ett stenkast ifrån.
Det ligger emellan PDC och tulum , ca 30 min ifrån.

Sen åkte vi vidare över till Isla mujeres: vacker men lugn ö- önskar jag hade mer än 2 dagar på ossdär för man hann inte riktigt med att landa och hitta sina smultronställen.

Tips; bo inte på / nära 5 avenyn / 10 -gatan där ligger alla stora discotek.
vi bodde på 5 avenyn och 2 vilket var lugnt och fint. sort rum med kungsbalkong mot gatan. 2 dubbelsängar och vardagsrum. betalade ca 3000 kr / vecka
Av Atilol
8 juni 2012 19:40
Tack för era svar men HJÄLP nu är jag än mer velig...Önskar vi hade haft mera tid så vi kunde hinna med båda. Planen är att bo 6 nätter på Isla Mujeres alt Tulum och sedan 6 nätter i Playa. Vi vill ha sol, bad, snorkling och god mat i början och sedan lite mera utflykter från Playa. Tex Xcaret och ev Tulum över dagen (om vi inte bor där först). Eftersom vi ska bo i Playa också vill vi till en plats som är lite mera laidback och med härliga bad. Gärna lite restauranger och butiker att kika i på kvällarna och inte helt öde. Vi har fått offert på ett hotell på stranden i Tulum. Hur är det att ta sig mellan stranden och staden på kvällarna? Åker man taxi eller går det bussar? Hur är stränderna i Tulum respektive Isla Mujeres, mycket vågor? klart vatten och snorklingsvänligt?
Av Jami
4 dec. 2012 11:41
När jag var i tulum var det ganska öde..det gäller att hamna på rätt strand så att säga- centum ligger utanför där vår buss stannade och sen fick vi ta en taxi till stranden( en bra bit bort)

PDC har du allt runtomkring; jag var där under springbreak... ganska lyback andå, det beror på var man är.
Vi lärde känna många lokala och hitade deras salsabarer som kostar 1/4 del av vad det kostar nere på 5 avenyn..

Varken PDC eller isla mujeres har höga vågor. jag dök i cenotes och på isla mujeres. Vet inte hur snorklingen är direkt från stranden. men i yucatan är det ganska lite korall ( även för mig som dök)
snorkla på akumal direkt från stranden och det finns massor med sköldpaddor där , då dom lever på gräset som växer just i akumal. ligger mittemellan PDC och tulum ( 30 min)
eller åk ut till Cozumel; färjan går direkt från PDC http://www.restillmexico.se/yucatan/isla-cozumel