Tulum eller Akumal?

27 aug. 2014 19:48
Visningar: 3026
Hej!

Jag och min pojkvän ska åka 2 veckor till Mexico på vår bröllopsresa. Vi har tänkt spendera 1 vecka på Isla del Holbox men är ambivalenta om vi ska välja Tulum eller Akumal den andra veckan. Har letat i gamla trådar och läst om resmålen men har ändå svårt att bilda mig en uppfattning om vad som passar oss bäst. Ni som har varit där kan ni berätta lite om era erfarenheter av de två ställena?

Isla del Holbox verkar ju vara väldigt lugnt och skönt så kanske vill man ändå ha lite tempo den andra veckan. Playa del Carmen känns dock lite för turistigt för vår del så därför kikar vi på Tulum och Akumal. Så kan man göra en dagsutflykt till Playa del Carmen om man vill.

Hoppas att någon kan hjälpa oss! :)

Tack på förhand!

Hälsningar
Helena
1 sep. 2014 08:41
Hej!
Vi har varit i Mexico många gånger och vårt absolut favoritställe är Akumal Beach Resort. Det är inget lyxhotell men de har allt och lite till. Snorklingen är fantastisk och den har man direkt från Swing Bar, på hotellets område. Vill man åka till Playa del Carmen eller ner till Tulum tar man en kollektivo, kostar några få USD, direkt utanför hotellets grind. Fördelen med Akumal är att det ligger mitt emellan Tulum och Playa del Carmen. Akumal har en liten by med 2 "grocery" stores, andra små mysiga butiker och lite annat. Vill man göra annat än vara på hotellet är det happy hour, supergoda mango margeritas, på baren i Akumal varje kväll. Det är heller inte långt att gå till, som vi kallar, skelettbaren där maten är god och billig. Åker man ut och fiskar kan man ta med fångsten till en restaurang i Akumal och få den tillagad för några få USD och sedan äta sin egenfångade fisk.
I Tulum kan man fortfarande pruta på varorna men det är nästan omöjligt i Playa del Carmen.
Ha en härlig resa och hälsa Akumal!
Hälsningar Maggan