Akumal, näsbjörnar?

Av Sofie81
14 juli 2016 12:55
Visningar: 1087
Funderar att åka till Mexico i december och bo på Grand palladium Colonial White sand resort i akumal och har hört att det finns näsbjörnar där. Är det någon som bott på det hotellet eller hotellen runt omkring?? som vet hur det är med näsbjörnar och tvättbjörnar??? vi ska åka med vår 5 åriga dotter som är jätterädd för djur, katter mm och är rädda att hon inte kommer att våga gå på marken i två veckor och vi behöva gå runt o bära på henne. Jätte tacksam för svar:)
13 aug. 2016 01:29
hej
vi har inte själva bott på detta hotellet men bokat det inför feb -17,längtar.vi har åkt till mexico 3 gånger tidigare(playa del carmen,akumal och isla holbox)på alla hotellen har det funnits mer eller mindre av vilda djur som hör till om man åker till ett tropiskt ställe.det har varit apor,tvättbjörnar av olika slag och framför allt leguaner på alla hotellen.varför är er dotter rädd för djur?
Med vänlig hälsning ulrika
Av Sofie81
16 sep. 2016 20:51
Hej! Jag vet inte, hon har alltid varit det. Men är djuren påflugna? Är dom mycket på restaurangerna? Eller poolen?
Jätte tacksam för svar ☺
19 sep. 2016 15:31
Hej
Vad jag märkt tycker jag inte dom har varit närgångna om man inte som vissa matar dom fast man egentligen inte får.inte där vi varit iallafall. När det gäller det här hotellet vet jag inte.
Mvh ulrika
19 sep. 2016 15:33
Hej igen 😊
När det gäller katter så har jag knappt sett några katter där. Möjligtvis någon i pdf.
17 dec. 2016 18:57
Vi bodde på hotellet för ett år sedan och jag tyckte att näsbjörnarna var mycket väluppfostrade :-)
De kommer ofta fram mot eftermiddagen/ kvällen, och det var ofta hela familjer med allt från småttingar till äldre näsbjörnar. De är lite nyfikna och har väl blivit matade av olika gäster, så vill man inte ha dom närmare inpå så undvik att prassla med chipspåsar och så...! Vi fick besök av en som hoppade upp på balkongräcket när han hörde att vi hade godsaker i en prasselpåse :-) Dom rensar även gärna myntan ur mojito-glasen runt poolen när gästerna gått därifrån, men detta hände oftast vid den andra hotelldelen ( inte White Sand).
De är vackra och roliga djur att titta på, och vi upplevde inget besvär av dom.. De finns även vackra fåglar som bor i träden runtomkring. Vi såg även ett lite skyggare djur som såg ut som ett större marsvin. I lagunen finns vackra sjöfåglar och vid den andra delen av anläggningen fanns rosa flamingos och krokodiler i varsin inhängnad. I havsbassängen finns fiskar som gärna äter banan.

För övrigt ett av de bästa All-Inclusive hotell vi bott på. God mat, mycket plast, mycket att se och uppleva inom hotellområdet och bra personal. Det enda som inte fanns var paraply, så ta gärna med hemifrån. Det kommer ibland kraftiga regnskurar.