Hjälp! Malapascua!

Av Alinao
27 jan. 2016 04:01
Visningar: 169
Jag och min kille åker om en vecka till Filippinerna ( anländer den 3e feb ) och hade tänkt att börja med malapascua för några lata dagar. Planen har väl varit att boka på plats men eftersom nyåret är exakt under de två veckorna vi är där börjar vi nu fundera på om det ens går? Är det så pass litet att allt är fullbokat nu? Mailat några mindre hotell utan att fått svar och allt på booking.com och liknande är slut eller varnas för att vara riktigt dåligt. Någon på plats med kontakter eller kunskap? Om det är kört med malapascua är då panglao ett alternativ man kan boka på plats eller är det tvärkört där med?
Tack på förhand! // Alina
Av Ewa_h
27 jan. 2016 15:13
Hej,

Sökte nyss med hjälp av trivago.se (4-9 feb) finns inte mycket att välja på, men det finns ledigt på Little Mermaid dive resort..
prova maila till Evolution oxå. Det gjorde vi när vi skulle dit (trotts att det va fullt). Den gången fixade de ett boende åt oss på baksidan av deras eget.. Helt ok boende med AC.

Åka över till Malapascua utan boende under den perioden är inget jag själv skulle göra.

Lycka till med letandet och ha en underbar semester!
Av Alinao
28 jan. 2016 09:45
Tack för svar!! Det blev faktiskt exakt så, Little Mermaid! Finns det risk att det blir svårt att ta sig från ön den 9e med tanke på nyåret? Tack för hjälpen!
Av Ewa_h
30 jan. 2016 15:58
Kul!!

Ingen aning ang transport den 9:de. Maila hotellet och fråga, de bore veta. De kan kanske tom ordna transporten åt er...
30 jan. 2016 18:11
Jag var på Malapascua under kinesiska nyåret förra året och mycket var uppbokat men fannas fortfarande boenden kvar, men inte på de stora hotellen. Vi hade bokat två nätter före vi kom dit men sedan gick vi runt på ön och kollade på olika boenden och bytte. Har för mig att vi bodde på något ställe som heter Joes. Det ägs av en tysk kille och låg max 5min från stranden. Rummen var fina, väldigt enkla men hade kyl och AC och kostade runt 100kr/natten.

Jag ser att nyåret börjar 8/2 och om ni åker direkt ut till Malapascua vid 3/2 så tror jag nog att ni kommer hitta något. Dock får ni vara beredda på att ni får byta boende under tiden ni är där pga nyåret..

Hoppas du har någon nytta av mitt svammel och att ni får en superhärlig tid på Malapascua och Filippinerna! :)

// Monica
2 feb. 2016 09:06
Ja det kommer att gå som folk har sagt.. det kommer att finnas plats i dom mindre resorterna, alla finns inte online på boknings sidorna.. men som sagt så kan ni få flytta kanske mellan rum eller resorter. men tror inte att ni kommer att vara utan rum.
angående transporter så kommer det inte vara några problem, varken om ni åker public eller med privat transport. det är inga problem.
jag jobbar på ön så har du fler frågor hör av er