HJÄLP!

Av Ell2014
7 jan. 2015 10:00
Visningar: 248
Hejsan!
Jag och min vän kommer att flyga från Filippinerna den 1/2 till Vietnam. Vi tänker stanna där i 15 dagar, så vi slipper skaffa visum.
Jag har hört att det är viktigt att ha en utresebiljett från Vietnam. Krävs det för att komma in i landet?
14/1 ska vi bege oss till Kambodja. Hur tar vi oss enklast dit? BUSS/BILL/FLYG?? Räcker det att visa tex en bussbiljett som utresebiljett? Något tips på bra hemsida??

Tacksam för svar :)
Av Hjohan
9 jan. 2015 12:01
Hallå där!

Jag känner igen paniken!

Ni måste ha utresa bokad. De kontrollerar både innan ni stiger på planet och när ni går in i landet. Väldigt noga att ni står fast vid att ni är svenskar och inte behöver visa i kontrollen.

Allting beror på var ni tänkte befinna er när ni lämnar. Enklast (läs billigaste) är att åka fråm HCMC till Phnom Phen. The Sinh Tourist och Mekong Express kör sträckan med buss. Båda går att boka online.

Vi bokade The Sinh Tourist och visade upp.

Ett tips är att ha någon dag marginal när ni åker. De som sitter i kontrollen har förmåga att stämlpa fel +/- någon dag.
Av Miwi67
13 jan. 2015 04:21
Hej !

Sitter just nu och njuter i solen på Phu Quoc med resten av familjen.
Vi räknade med att inte behöva skaffa något visum men efter att ha ha missat anslutningsflyget från HoChiMinh till Siem Reap Cambodia och fastnat 1 dag tidigare i vietnamn så klarade vi inte 15 dagars visa.
Personalen på flygplatsen hjälpte oss med alla papper och mailade sedan över våra " visa approval letters"
som vi skulle ge till Vietnamns konsulat i Siem Reap (som tydligen inte existerar) Allt löste sig på Vietnams konsulat i Sihanoukville. Vi kom dit med våra "visa approval letters" på ett usb minne och gick därifrån 1 timme senare med 1månads visum, 55$ st OBS! dom tar endast kontanter där.

Vi har utresebiljetter hem till Sverige men det enda dom har frågat efter här var våra biljetter till Cambodia och vilken dag vi skulle resa hem från Vietnam.

Mvh. Micke med familj