Hinner vi från Thai till Bangkok Airways på Bangkoks flygplats

30 nov. 2013 12:59
Visningar: 1596
Vi åker med Thai från Arlanda till Bangkok om några dagar och nu misstänker jag att vi har bokat in nästa flyg för tidigt. Vi landar 05.45 och Bangkok Airways flyg till Samui avgår 07.30. Jag hade fått för mig att man behöver checka in senast en timme innan (till Bangkok Airways alltså) men när jag ser på biljetten står det en och en halv timme innan.
Tänkte att det kanske går att boka om till ett senare plan, men det är fullbokat fram till kvällen och vi vill ju gärna komma iväg ganska tidigt....

Finns det någon chans att vi hinner hämta väskorna och gå genom tullen och komma till incheckningen innan dom stänger? (det är ju bara en kvart, OM planet är i tid) Tänkte att det kanske finns en liten möjlighet eftersom det är så tidigt på morgonen att det inte är så långa köer....

Är det helt kört om man kommer senare än 1,5 timme till Bangkok Airways incheckning? Kan man maila dem på förhand så de är medvetna om att vi kommer sent, eller är dom stenhårda?

Hoppas någon kan hjälpa oss!

/FörstagångentillThailand
Av Marilcj
30 nov. 2013 13:42
Chanserna att hinna igenom immigration, hämta bagaget o hinna till incheckningen på 15 min är nog rätt så kört, det tar ju sin lilla tid att komma av planet o sen är det ju en bit att ta sig och med otur långa köer på Immigration.

Men bagaget borde för den delen gå vidare direkt eftersom ni åker m Thai och har ni tur kanske de kan checka in er hela vägen här hemifrån, ring aktuell flygplats och kolla.
Av Sierra
30 nov. 2013 15:51
När du checkar in för flighten till BKK skall du visa upp även bokningen med Bangkok Airways och begära att du får bagaget att gå hela vägen till Samui. Det brukar inte vara något problem när man flyger med Thai/Bangkok Airways. Funkar det och din Thai flight är i tid hinner du lätt. Du skall då inte passera immigration i BKK utan gå direkt till Bangkok Airways checkin counter vid Domestic Departures (Check-in Row "F", Check-in at Counters F01 - F12). Checkin stänger 40 min före departure.

Immigration proceduren gör du på Samui vid International Arrivals.
1 dec. 2013 01:03
Tack för svaren! Då känner jag mig lite lugnare i alla fall. Nu hoppas vi på att få checka in bagaget hela vägen.
Av Ulleb
20 jan. 2014 20:50
Hur gick det Kissemisse?
21 jan. 2014 09:40
Det gick bra. Dels för att vi fick checka in bagaget hela vägen på Arlanda, dels för att planet var lite tidigare i Bangkok än planerat. Annars tror jag inte vi hade hunnit, det var lång väg att gå. Så om vi åker igen/om någon annan gör samma resa, tänk på att ha lite mer tid till nästa flyg :-)