Gränsen Albanien/Makedonien

3 juni 2012 10:21
Visningar: 1771
Vi ska i september göra en resa i södra Balkan.. Har då tänkt ta oss till Pogradeci i Albanien och sedan därifrån (förmodligen gå de 4 km) in i Makedonien. Min fråga är: Hur tar man sig sedan vidare till staden Ohrid? Går det buss från gränsen dit, eller?? Får otydliga svar när jag googlar. Nån buss kan jag utläsa, men bara "sommartid". Hur tar man sig vídare om det inte är "sommar" (juni t o m augusti).
Av Fatmir
3 juni 2012 16:34
Hejsan! I Albanien finns det alltid taxi som man kan ta eller bussar, taxi är lättast och ta då de är oftast väldig billigt, maten också. Däremot skulle jag aldrig åka ensam utan och ha någon med mig. Man kan även lifta som är vanligt men även där ska man va försiktig. Albanien är ganska vackert även Montenegro budva som ligger en timma från gränsen till albanien. Bussarna går inte lika ofta förutom då vid sommartid. Kan ju annars höra med min vän som är från Albanien, vet bara att det finns taxi och det är ganska billigt och ta då inte är sommartid än då höjs dom litegranna. Man kan alltid komma överens med taxi chaufförerna därborta om en summa som båda tycker är okej. Vilket inte hade vart möjligt i Sverige :)
3 juni 2012 18:21
TAck! Läste någonstans att det var svårt att hitta taxi vid gränsen om det inte var just sommar. Men då är det kanske inget problem då?

Vet du kanske också när på morgonen första bussen från Tirana går till Berat. Vi landar i Tirana mitt i natten och tänkte då åka så tidigt som möjligt till Berat. Tirana ska vi sedan göra innan vi åker hem..
Av Lasson
14 juni 2012 10:17
Hej,

Vi bilade genom bla Albanien förra året, kom då från Grekland och körde genom Albanien upp till Montenegro och vidare därifrån. Däremot planerar vi att köra till södra Makedonien i sommar och över till Albanien därifrån.
Så vi kanske har någon info som kan vara till hjälp efter det, kommer hem i början av Augusti.
Vi gillade verkligen Albanien, trevliga människor och fantastisk natur.

Mvh

Martin