Ska bila till Makedonien nu på sommaren

28 apr. 2018 03:35
Visningar: 1623
Ska bila ner till Makedonien slutet av juni, ska vara där 4 veckor. Min fru och min lila påg följer med han är bara 11 månader då i juni månad. Så skulle uppskatta lite tips vart man kan åka vad skulle det kosta att köra ner, för har själv räknat ihop fram och tillbaka + båten trelleborg+rostock retur, kom jag fram till 6000kr-9000kr.
Av Fregus
23 maj 2018 10:28
Fullkomligt älskar Ohrid, åker ner för sjätte gången nu i sommar. Struga ligger nära och är helt ok men inte Ohrid-klass enligt mig. Bitola också trevligt men är det varmt finns inget badställe. På väg mot Sveti Naum (klostret när Albaniens gräns) ligger byn Trpetsa (osäker på stavning...). Fantastisk by som måste besökas!! Även Prilep är en av de större städerna (de har en grym ölfestival på sommaren).
När de gäller att ta bilen så har jag hört/läst att man måste ha med sig ett grönt kort för icke-EU länder. Vi har alltid flugit ner vilket jag tror blir både billigare och snabbare (fick flygbiljetter nu för 4 vuxna för 8800). Jag vet att det förr gick bussar från Skåne ner till Makedonien, svinbilligt men tog 24h enkelresa.

Oavsett hur ni väljer att ta er ner får ni en fantastisk semester i ett härligt, vänligt och billigt land!
Av Ansun
23 maj 2018 19:25
Fregus- Vilken flygplats flyger ni till när ni ska till Ohrid?
Av Fregus
23 maj 2018 20:10
Det går att flyga direkt till Ohrid, minns inte vilket bolag men de utgår från Luton så det ju fel väg men man kommer dit direkt....
Vi har flugit både till Thessaloniki och Skopje och sedan taxi/privat bil bokat med samma som hyr ut lägenhet. Skopje är att föredra, tar ca 2,5h från flygplats till Ohrid. Wizz flyger direkt från Sturup annars är det ofta mellanlandning med andra bolag (har flugit JAT, Austrian, Croatian)