Grand Canyon South Rim

6 apr. 2015 11:17
Visningar: 676
Vi är två par som åker till USA i maj och kommer att då göra ett uppehåll i Las Vegas och Grand Canyon mellan den 17:e och 20 maj. Vi landar i LV på eftermiddagen och har då hyrbil bokad på flygplatsen. Dagen efter kör vi tidig morgon mot Hoover Dame och efter det stoppet fortsätter vi till GC South Rim. Vi har bokat hotell i Tuscyan med en övernattning.

Jag har lite frågor:
- förslag på bra restaurang i LV för kvällen den 17:e
- vilket casino tycker ni att vi ska besöka?
- om vi kör från LV kl 8.00 på morgonen den 18:e, 1 timmes stopp i Hoover Dame - tror ni att vi kan boka en helikoptertur kl 16.00 i South Rim (tänker mest på körtiden)? Eller är det för sent på dagen, avseende solen?
- hur lång tid tar det att köra från South Rim till LV?
- tycker ni att vi ska ställa klockan för att gå upp och se soluppgången innan vi lämnar South Rim den 19:e? När går solen upp?
- har tittat på tre olika företag som gör helikopterturer, Pappillon, Maverick och Grand Canyon Helicopter. Någon som har erfarenheter från dessa? Alla tre har 1 timmas turer med EcoStar och priset är nästan identiskt.

Många frågor - har du svar på någon eller alla, eller ngt annat som vi bör tänka på, tar jag gärna emot din information.

Av Marulk
7 apr. 2015 18:02
Siktar ni på soluppgång över GC i South Rim rekommenderar jag övernattning i Tusayan. Lite mer prisvärt än inne i NP o bara 10min bilfärd. Soluppgången är verkligen så magisk som många beskriver.
I Tusayan utgår även flera helikopter turer.
Av Asok
7 apr. 2015 22:07
Tror solen går upp ca 5.30 men kolla på GC:s hemsida där finns en sida så man kan se exakt när solen går upp. Vissa utsiktspunkter är mer populära/trångt än andra
13 apr. 2015 15:13
Jag hör gärna hur eran resa var och vart som var den bästa platsen att se grand canyon ifrån när ni kommit hem, ska åka dit i oktober. Ha en härlig resa!
13 apr. 2015 20:40
Emelie1992 - givetvis ska jag återkomma med uppdateringar om hur vi hade det. Vi har redan ändrat lite i planeringen sedan jag skrev här sist.

Vi kommer att köra tidig morgon från LV. Hade tänkt stanna till vid Hoover Dam men eftersom deras visningar inte öppnar förrän 9.30 kommer vi att passera och köra lugnt till Grand Canyon South Rim. Vi har bokat helikopter färd 3:15 och ska vara där en halvtimma innan. Då kommer vi få tid att checka in på hotellet i Tusayan (Best Western Premier GC), kolla upp lite av området innan vi ska flyga. Dagen efter går vi upp tidigt (5.30 enligt Asok :) tack för hjälpen) för att se soluppgången, frukost och sen kör vi mot LV. Tar Hoover Dam på vägen tillbaka. Vi tror att detta blir toppen.
Av Asok
18 apr. 2015 15:43
Tänk på att klä på er ordentligt för det är riktig kallt på morgonen innan solen går upp