Grand Canyon - Las Vegas

10 sep. 2010 14:58
Visningar: 1017
Det är rätt suveränt med detta forum har fått många tips som har underlättat mitt resande. :-)
Jag har redan bestämt att jag skall tillbaka till LasVegas i Juni 2011 och denna gång kommer jag att stanna där längre så jag kan stanna flera dagar i Grand Canyan och jag skulle vilja ha tips på boende/aktiviteter över flera dagar så man känner att man varit där på riktigt?
Känns som en helikoptertur bara ger en liten vink.
Så finns det någon som varit på ex en fler dagars aktivitet så vore jag tacksam för lite tips igen

Tack på förhand

Jack
Av Asok
11 sep. 2010 23:46
Bodde på Bright Angel Lodge 2:a gången vi var i Grand Canyon. Var uppe tiiidigt och tittade på soluppgången det var mäktigt. Hiking ner i dalgången med övernattning är en bra aktivitet om man verkligen vill uppleva GC.
Det finns även den rätt nya glasbalkongen i Västra Grand Canyon som säkert är en speciell upplevelse.
Av Eulalia
12 sep. 2010 16:35
Om jag hade haft mer tid hade jag gärna ridit mulåsna till Coloradofloden och övernattat i den lilla stugan som finns därnere. Sen är det inte fel att ha några dagar på sig att se soluppgången. Jag hade bara en chans och då var det molnigt!
12 sep. 2010 18:20
Tack för tips :-)
Har ni några links till dessa aktiviteter?

Tack på förhand

Jack
Av Jimmieh
12 sep. 2010 20:42
När jag var i Grand Canyon tänkte jag besöka Havasu Falls och Mooney falls men pågrund av att man måste vandra 10 miles och jag har 2 småbarn blev det inte av. Googla för bilder av Havasu Falls så blir du nog intresserad. Som jag förstod det fanns det någon typ av camping/läger där.
Av Hkn
12 sep. 2010 23:25
Hej Jack,

man kan inte gärna jämföra helikopter och fotvandring i Grand Canyon. Det är två diametralt olika saker, men det är väl värt att prova båda, om du frågar mig.

- Har flugit över Grand Canyon ett par gånger – det är en ganska överväldigande upplevelse. Du får dessutom mycket flygtid för pengarna, jämfört med vilken annan plats som helst. Jag köpte en 50 minuters flygning (kallas Grand Kingdom) hos Papillon. Pilotens största personliga insats var att knäppa igång "Also Sprach Zarathustra" så att det timade perfekt med att flyga ut över den sydöstra kanten på Grand Canyon. I övrigt var det förinspelad guidning. Länk till Papillon och just den här turen: http://is.gd/f7vY6

- Har promenerat ned från South Rim en liten bit, dock inte långt nog för att säga att jag verkligen varit nere i Grand Canyon – men att gå hela vägen är definitivt på min to-do list. Förmodligen kommer du att gå Bright Angel Trail, vilket är den vanligaste leden ner. Länk till TripAdvisor och några omdömen/erfarenheter här: http://is.gd/f7vOW

- Väl nere i Grand Canyon gissar jag att du siktar på att bo på Phantom Ranch. Vad jag har hört, bör den bokas relativt långt i förväg: http://is.gd/f7w49

Att se solnedgången från kanten av South Rim var helt galet. Det lär vara minst lika galet nerifrån floden.
Du kommer att läsa en massa om hur folk har dött i klasar på vägen ner. Sådant kan du ignorera. Det handlar mest om att göra människor medvetna i förväg – och på så sätt slippa en massa jobbiga skadeståndskrav. Vad du inte bör ignorera, är det faktum att du befinner dig på en klart ogästvänlig plats.

Tre saker som jag uppskattade:
- Bra kängor.
- Gåstavar (teleskopiska – du vill ha en annan längd när du går uppför).
- Vatten. Litervis. Mer än du tror (och då gick jag ändå inte så vansinnigt långt).

Avundsjuk på dina planer. Berätta gärna hur det gick sedan...
Happy hiking!

:: hkn ::
13 sep. 2010 07:02
Tack alla för era kommentarer, Jimmieh, det du beskriver verkar lite av det jag söker, skall kolla det närmare, kanske nån här som faktiskt gjort denna tripp?

Jack

Our Havasu Falls Tour is a fantastic adventure featuring incredible natural and cultural history, great hiking, expansive canyon views, and of course the amazing opportunity to enjoy the Southwest's most famous waterfalls!
I've attached a detailed trip packet for your reference (Havasu Falls.pdf) as well as a set of registration forms. To sign up for a hike please complete the forms and return them to us via fax, email or regular mail with a $250 per person deposit.
Lastly, please know that we have 25-plus years owner experience and focus all trips on fun, safety and comfort. We're also dedicated to conservation and donate 1% or more of our gross annual revenue to various conservation efforts worldwide.
Thanks again Jack. Feel free to let me know if you have any questions. I look forward to hearing back from you!
Best Regards,
Scott

Scott Cundy
The Wildand Trekking Company
800-715-4453
(Logga in för att se e-postadress)