Genua-La Spezia-Pisa

Av Martinb
22 apr. 2009 13:32
Visningar: 3193
Hej!
Planerar en bilsemester från Pisa upp till Genua och tillbaka under slutet av juli början av augusti. Hur ser det ut med boende, bör man boka det i god tid före för att vara säker eller finns det plats för det mesta?

Sedan letar jag efter generella tips kring fina platser att besöka på vägen.

mvh
/Martin
22 apr. 2009 15:44
Tänk på att i sydeuropa så börjar den stora semestermånaden första veckan i augusti. Det kan då bli problem att hitta boende. Detta gäller speciellt på turistdestinationer. Ska ni bara ha ett övernattningsrum varsomhelst för att ha någonstans att sova på vägen hem kan det gå bättre.
22 apr. 2009 15:58
Mellan Genua och La Spezia har du ett pärlband av underbara små byar. Missa inte Cinque Terre, fem små byar som klänger sig fast på klippväggarna. Cinque Terre står på Unescos världsarvslista.Gillar du att vandra kan du göra det mellan byarna. Du börjar i Riomaggiore med en mycket lätt sträcka. Den näst sista men framför allt den sista sträckan fram till Monterosso är litet jobbigare, men de är också relativt folktomma. Dessa sträckor är både vackrast och trevligast. Sedan kan man ta båten tillbaka till första byn.

Portovenere är en om möjligt ännu trevligare by. Portofino kan du ju besöka om du vill se det riktigt mondäna livet vid Liguriens kust.
Av Martinb
23 apr. 2009 07:58
Aha tack så mycket för tipsen! Hur ser det ut med stränder längs mellan dessa orter, finns det några fina?
23 apr. 2009 09:48
Golfo dei Poeti, som bukten kallas, kantas av branta klippor och byarna klänger på dessa. Det är med andra ord inga badstränder, även om jag under min vistelse i Ligurien tog ett dopp varje dag när det inte blåste alltför hårt. De allmänna badplatser jag besökte var mycket steniga och det var besvärligt att ta sig i. Jag nämnde inte den vackra byn Tellaro. Det är en gammal fiskeby men numera ett tillhåll för semestrande italienare. Några km därifrån kan du i alla fall hitta en sandstrand, i Lerici. Jag tog ett dopp även där men tyckte nog inte att vattnet var i just min smak. Där flöt nämligen allehanda skräp (som fimpar), men så kanske det är på rena badorter. Jag vet inte, jag reser sällan till sådana.

Ett tillägg beträffande vandringen mellan byarna i Cinque Terre. Den första sträckan från Riomaggiore fram till Manarola är väl snarare en promenad på stenlagd "stig". Vacker, javisst, men där står också musiker och spelar. Det är väl bara de två sista sträckorna som kan benämnas som vandring, den sista också med besked.

Om man bara vill gå mellan de tre första byarna, kan man ta tåget tillbaka till Riomaggiore.