Bila mellan Bergamo och Genua - tips, tack

Av Jess_70
9 maj 2017 21:29
Visningar: 675
Vi flyger hela familjen till Bergamo i juni och hyr bil där för att bo strax utanför Genua i fem nätter. Sista natten tänkte vi ta "på vägen" tillbaka till Bergamo. Det är första gången med bil i Italien och tips på resvägar och även om någon har nåt bra tips för boende sista natten. Det är ju roligare att åka så att man ser lite av landet än att bara fara förbi på motorvägen tänker jag, men det kanske är krångligt?
9 maj 2017 22:43
Det låter trevligt! Har själv aldrig bilat i Italien, mer än några utflykter från en av våra tidigare Bergamo-resor. Tycker absolut ni ska försöka vara något i Bergamo, särskilt Citta Alta, den gamla staden på kullen. Helt fantastiskt mysigt. Vi var där torsdag-söndag med hela vår familj (två vuxna och fem barn; 20, 18, 15, 13 och 10 år) plus farmor o farfar månadsskiftet mars-april. Alla njöt och tyckte det var superhärligt. Farmor o farfar har rest mycket i Italien men aldrig varit i Bergamo tidigare, men de ska absolut återvända dit.. Lycka till o trevlig resa!
9 maj 2017 23:10
Har gjort samma resa, men rest med tåget som är hur smidigt som helst i Italien. Vet inte vart ni skall bo utanför Genua. Men skall ni tex till Cinque Terre så fungerar det bäst utan bil. Har även vi bott i Citat Alta i Bergamo. rekommenderar det ! Vi bodde där några nätter först. Smidigt med bussen från flygplatsen till Citta Alta. Sedan tog vi tåg Bergamo - Milano och sedan Milano - Genua. Därifrån är tåget suveränt längs byarna Cinque terre. Denna sommaren blir det att flyga Rom och ta tåget ner till Neapel och Amalfi etc. =)
Av Birgere
10 maj 2017 10:00
Att ta sista natten i Bergamo är ett utmärkt förslag och därmed i princip köra direkt dit.
Är ni shoppingintresserade ska ni definitivt stanna till i Serravalle med sin McArthurGlen outlet.
Av Palazzi
26 maj 2017 07:07
Smidigt att bila den vägen, men kommer inte på några jätteintressanta platser ner mot Genova (däremot sydöst och nordväst).

OM ni väljer bort bilen så finns numer Flixbus direkt till/från Bergamo flygplats (Orio al serio) till Genova. 2h45min.
Beror såklart på när ni landar och lyfter, om dessa tider skulle passa :)
100-150kr enkel väg.

//
Palazzi