Frågor kring Nerja, 1 timme från Malaga

7 apr. 2013 14:40
Visningar: 8555
Hej, jag funderade på att ta med mina båda söner med familj på en semesterresa nu i juli. Tror Ni Nerja skulle passa min äldre son och hans fru, de kommer strax innan att få sitt tredje barn (i slutet av maj), de har tidigare tvillingar på 5 1/2 år.
Min yngre son har två barn på 10 och 5 år samt en ny sambo.
Själv åker jag troligen själv.

Jag vill att vi ska få en skön semestervecka och bara koppla av o njuta, inga massa måsten.

Tror att hotell skulle passa bäst, med tre olika lägenheter och helst nära stranden. Alternativ en stor villa nära stranden.

Är det någon som har tips kring detta skulle jag vara tacksam.

Glad hälsning till Er alla
Annika
7 apr. 2013 19:55
Hej! Vår familj hyrde ett hus i Nerja förra sommaren och vi trivdes så bra!
Vi bodde i Punta Lara och der var ett bra kanonområde.
Vårt hus var för max 6 pers så det funkar ju inte för er men mitt tips är ett mysigt ställe som låg i början på den branta backen upp till mot vårt hus. Det heter El Avalon och hade fantastisk god mat och bra läge, havet är en kort promenad bort, bara över gatan. http://www.avalonnerja.com/.
Längs strandpromenaden ligger det restauranger hela vägen ända in till centrum.
Ni kommet få det härligt i Nerja:)
Av Desires
7 apr. 2013 19:58
Hej!
Upptäckte Nerja från en kort tid sedan, vi var där en vecka i början av april. Tyckte mycket om den staden som var väldigt mysig, kändes genuin trots all turism där. Fin charmig stad med trånga gränder och låg vitkalkade hus, och flera härliga havsvikar för bad. Dessutom en mängd trevliga restauranger som serverade god - och prisvärd mat och dryck, tyckte nästan det var billigare här än på de olika kanarieöarna.

Jag har en egen hemsida om resor, här kan du se många foton från Nerja med omgivningar och få en del tips. (En fördel med Nerja är även att du har närheten till den gudomligt söta byn Frigiliana och andra sevärdheter som Alhambra o dyl.) http://www.desires.se/#post164

Vi hyrde väldigt trevlig lägenhet av http://www.bokanerja.se/sv/. Det är ett svenskt par som har flera lägenheter och hotellrum i Nerja.
Även denna sida har trevliga boenden i Nerja http://www.nerja-uthyrning.se/

Lycka till, Nerja passar nog alla! (Även om det nu i april var mest 60-plusare där.)
7 apr. 2013 20:57
Åh TACK för Era svar blev mycket glad:-)

Vill gärna ta reda på så mycket som möjligt ang Nerja eftersom min svärdotter kommer att föda en liten bäbis, vill att det ska fungera så bra som möjligt för henne.

Är det någon av Er som känner till Sitges, som ligger 3 mil från Barcelona? Har haft det också i tankarna.

Tack igen :-)
Annika
17 apr. 2013 13:26
Hej!

nerja är jättemysigt trots alla turister och Burrianastranden är riktigt bra. Jag skulle hyra ett stort hus gärna med egen pool där barnen kan vara. Backen ner till stranden (om man inte bor vid stranden) är riktigt lång och seg (tvärtom om man bor inne stan) så oavsett vblir det lång backe, därav egen pool med nyförlöst svärdotter tänkte jag :-D Det finns många mysiga restauranger inne i nerja men gå gärna bort från turiststråken för den bästa maten och priset! Det är väldigt varmt i juli månad, så är man som jag och gillar det, ÅK! :-D Ett annat tips är att hyra stort hus strax utanför Nerja, ofta får man större boende för pengarna, dock blir man bilburen. Kan även rekommendera Malaga Stad, många glömmer bort själva Malaga som är en fantastisk stad med mycket sevärdigheter och en lång härlig strand. Lycka till!!
26 maj 2013 09:38
Hej!

Vi har precis kommit hem från en liknande familjeresa i Malagaområdet. Vi var 11 personer i åldrarna 1-67 år. Det fungerade jättebra och vi hade en mysig vecka tillsammans, där vi ibland gjorde saker alla tillsammans och ibland delade vi upp oss lite. Vi var i Nerja en dag och det var en av veckans höjdpunkter.
Du kan läsa lite mer om vår resa på vår blogg. http://wila.nu/2013/may/resmal-malaga-2.html

Lycka till!