Första gången utanför Europa, hjälp.

Av Cekblad
25 maj 2024 21:42
Visningar: 131
Vi reser till Vietnam i april nästa år och jag är onekligen lite spänd att allt ska klaffa. För det första så har vi 2 barn och tre ungdomar med oss. Det är första gången jag lämnar Europa. Min man är rullstolsburen och jag är sååå orolig att Hoi an ska visa sig vara väldigt svårt att manövrera i en rullstol. Jag är livrädd för att flyga, för att vaccineras, för sjukdomar, oräkneliga djur och insekter, terrordåd och en massa annat. Trots detta så längtar jag massor att få göra detta äventyret med min fina familj. Jag må vara rädd för massor men jag skulle aldrig låta det stoppa mig! Ni som rest till Da nang via Singapore skulle ni kunna dela mer er av det. Vi har en mellanlandning på drygt 3 timmar och det verkar vara en väldigt stor flygplats i Singapore. Är det svårt att hitta rätt? Hinner man med nästa plan till da nang? Är Hoi an så fint som det verkar? Någon som bott på Hoi an beach Hotel? Hur är den aktuella prisbilden? Bästa tipset? Tack 🫶
Av Evoline
26 maj 2024 00:04 (redigerad)
Kolla att era pass är giltig 6 månader extra från datumet ni åker hem ifrån Vietnam.

Vaccin behövs inte, men om ni vill kan ni ta Twinrix vaccin men det behövs göras ca 1 månad innan avresa.

Insekter och djur finns det gott om i asien, myror, kackerlackor, råttor, ödlor är vanligt att se, särskilt de små snälla ödlorna på väggarna som äter mygg och andra insekter.

Vilket flygbolag flyger ni med, är det genom resebyrå men olika flygbolag där det krävs att man hämtar sitt bagage och checkar in igen eller direkt hos flygbolag som checkar in resväskan hela vägen?

Vietnam och många andra asiatiska länder är inte bra anpassat för folk med barnvagn, rullator eller rullstor men det går nog att komma fram på ett eller annat sätt fast det kan vara trångt på gatorna och trottoaren.
Av Cekblad
26 maj 2024 08:21
Tack för svar. Vi åker med Singapore airlines alla sträckor. Vet du om de fixar bagaget?
Av Evoline
26 maj 2024 10:07
Ja, då kommer bagaget åka hela vägen.
28 maj 2024 07:35
Jag flög till Da Nang via Singapore. Om planet är i tid så är det inga problem att byta plan på 3 timmar. Skulle ni missa pga av försening så bokar de in er på nästa plan till Da Nang. Ni behöver inte checka ut i Singapore bagaget går hela vägen, säg till om det i incheckningen i Sverige. Vad gälle småkryp så är det inga problem förutom ödlor som nämns i tråden, de är helt ofarliga och håller rent i huset, se de som dina vänner!
Dock är inte Da Nang eller Vietnam vare sig handikappvänligt eller barnvänligt. Trafiken är helt galen och trottoarer finns inte och finns de så är de parkering för motorcyklar.
Ta med myggmedel viktigt! De kan sprida ex denguefeber.
30 maj 2024 19:26
Du kan säkert be om assistans vid avfärd, mellanlandning och ankomst via Singapore Airlines.
Av Cekblad
1 juni 2024 09:58
Tack för era svar. Assistans kommer vi be om när det närmar sig. Da nang är inget ställe vi ska stanna på utan all vår tid lägger vi i hoi an med omnejd. När det Gäller denguefeber så undrar jag om det är så att vi borde vaccinera oss? Vi stannar i 10 dagar så frågan är om det är lönt? Kostar dock och väl nära 14000 för oss alla.
1 juni 2024 16:34
Jag har inte vaccinerat mig för denguefeber! Säsongen för dengue är september tilll november men man kan säkert drabbas året runt.
2 juni 2024 19:21
Med tanke på att Din man är rullstolsbunden kanske han bör vaccinera sig.