Första gången i Thailand, vart skall man åka?

24 nov. 2011 08:48
Visningar: 22840
Hej! Jag och min kille har köpt en flygstol till Phuket, de är första gången vi är i Thailand. Vart bör vi åka?

Rebecka
Av Mpc
24 nov. 2011 09:57
ni kan stnna på phuket eller så tar ni er mer söder ut via öarna sen tycker jag ni inte ska missa bangkok eller koh chang med sin övärd.
24 nov. 2011 10:04
Glömde skriva att vi skall vara där i två veckor så vi vill inte flänga allt för mycket. Men tack för tipsen.
24 nov. 2011 13:15
Till Koh Lanta det är en fantastisk ö med tillgång till både uteliv och orörda stränder. Det finns bra dyk och snorklings vatten. Kontakta Annica på Lanta Rent Estate www.lantarentestate.com hon fixar allt från boende till transfer och hyra av mopeder. Jag håller också med föregående talare. Fläng inte runt för mycket. NJUT.
24 nov. 2011 14:43
Ta er antingen landvägen eller sjövägen till Ao Nang (bredvid Railay) och sedan till Koh Lanta! Det finns färjeförbindelser mellan Phuket och ovan nämna orter - se denna klickbara länk http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

En taxi från Phuket flygplats ner till Ao Nang kostar ca 500,- SEK en väg och tar ungefär 4 timmar. Ao Nang är en trevlig by med många fina öar utanför. Läs mer på www.aonang.se och http://www.alltomthailand.com/ (ladda ner gratis reseguider).

Från Ao Nang till Koh Lanta tar det ca 2 1/2 timme med minivan och kostar ungefär 400,- - 500,- SEK. Bokas antingen via hotellet eller hos någon de små resebyråerna som finns i Ao Nang.
24 nov. 2011 20:25
Hej!

Skoj att ni skall till Phuket (Thailand) :-)
Kan tipsa om lite sköna stränder och dagsutflykter mm!

Mina favorit stränder på Phuket är utan tvekan Laem Sing Beach, men även Nai Harn och Ya Nui Beach är 2 underbara stränder.
Om ni åker till någon av dessa stränder så skulle jag rekommendera er att bestämma med tuktuk/taxi chauffören att han hämtar upp er en bestämd tid när ni skall tillbaka till hotellet,efter en skön dag på stranden. Framför allt på Laem Sing och Ya Nui kan det annars vara svårt att få transport tillbaka till hotellet! Gör även upp med chauffören att ni betalar honom när till anländer till hotellet, det har vi gjort flera gånger, så det är rätt vanligt!

Härliga dagsutflykter från Phuket är enligt(mig)är...Phi Phi Island,Koh Kai Nok...och min favorit Similan Island.
Till Phi Phi tar det ca 1.45 med stor färja, pris runt 1000bath/person!
Till Koh Khai Nok tar det bara runt 30 min med speedboat, men kostnaden ligger ändå runt 1500-2000 bath/person.
Sedan underbara Similan Islands, som är en ö-värld som ligger utan för Khao Lak, dit tar det rätt lång tid ca 3-4h kostnaden för denna resa skall ligga runt 2500-3000 bath/person, men det lovar jag att det är det väl värt ;-)
I priserna på alla dagsutflykter, ingår transport från och till hotellet,flytväst(speedboat),lunch/dryck på plats, lån av snorkelset mm.

Sedan angående shopping, så finns det piratkopior på kläder,väskor mm nästan överallt till en billig penning! Helt ok kvalite inte bara "Skit"
Har själv kvar en del tenniströjor jag köpte under min först resa -99 och dom är fortfarande lika fina.
Men om ni inte vill ha kopior, så finns det en del bra varuhus...i Patong har du "Jungceylon Shopping center"...i Phuket Town har du "Central Festival".I varuhusen finns det allt du behöver under en shopping runda, dvs olika slags restauranger,glassbarer och självklart kläder i massor.

Om ni skulle vilja se den underbara Thailändska solnedgången..så skall ni ta er till Phrom Thep Cape, som ligger bara några minuter från Nai Harn och Ya Nui beach.

Andra fina utsiktplater är Karon View Point samt Big Buddha!

Om ni är ute efter den by med störst utbud på restauranger,barer,affärer så är helt klart Patong stället för er, det kommer ni att upptäcka om ni bor där eller åker dit på kvällen för en titt!... Man kan säga att där finns allt och lite till!!

Var skall ni bo någonstans? om jag vet detta så kan jag tips om bra restauranger :-)

Titta gärna in på min sida, där finner ni lite bilder från bla Phuket.

Trevlig resa/Muangthai
27 nov. 2011 19:31
Tack för jätte bra tips, vi har inte bestämt boende än utan de har vi tänkt boka på plats. Några tips på bra hotell? gärna så strand nära som möjligt till bra pris :)
28 nov. 2011 10:22
Hej igen!

Vad har ni för hotellbudget per dag, samt kan ni tänka er att bo på en Beach på Phuket, där det "bara" finns 2-3 hotell, samt en antal restauranger och några affärer? Eller vill ni ha rätt stort utbud på allt?

Mvh/Muangthai
28 nov. 2011 12:40
Vi har tänkt oss 250-300kr/natt. Vi har tänkt att åka ut på några öar. Men jag vet faktiskt inte, det kan va ett lugnt område, bara man har möjlighet att ta sig någonstans där det finns shopping /restauranger.
28 nov. 2011 13:27
Hej

Boende för er runt 300kr! då kan jag tipsa om en by med massor av affärer och restauranger http://southernfriedrice.com/rooms.html som ligger i Kata Center, att gå till Beachen i Kata eller Karon tar ca 5 minuter. Ett annat boende som även det ligger i Kata är http://littlemermaidphuket.net/index.html från detta boende har ni lite längre att gå till Beachen runt 10 min!

Har själv provar bägge dessa boenden, skulle nog ranka Southern Fried Rice som lite bättre. Bägge boenden drivs av personer från Scandinavien, Norge resp Danmark.

Om ni kan tänka er att betala runt 400 för er/natt så kan jag tipsa om ett boende som "bara" ligger 1 min från Beachen i Kata http://www.katasunbeach.com/ som även är ett Fritidsresor hotell.

Glömde att fråga,när är det ni skall till Thailand? Nått att tänka på är att Phuket är det dyraste stället i Thailand, så att hitta boende precis vid Beachen, för runt 250-300 under ev högsäsong är så gott som omöjligt.

Hör av er om ni kan tänka er att höga hotell budgeten för er/natt!

För ni vill väl ha ac på rummet?

Mvh/Muangthai
3 dec. 2011 08:44
Vi har dock inte tänkt stanna på Phuket, vi har bokat första natten i Karon, men tänkte sedan åka till Koh Phi Phi, koh Lanta och Koh Muk tips om boende på de öarna?
3 dec. 2011 10:06
Hej

Vi har varit på Phi Phi Islands, och bott på ett bra boende mitt i den rätt mysiga byn Ton Sai, men många bra restauranger bla populära HC Andersen :-) Boendet heter Banyan Villa, som ligger bara 3-4 minuters promenad från Beachen. Ett annat mycket populärt boende är PhiPhi Hotell, som är det första hotell ni ser, när tar den korta promenaden från piren till byn.

Ton Sai byn är rätt liten så det är nära till allt, vart man än bor på ön :-)

http://www.agoda.se/asia/thailand/koh_phi_phi_krabi/phi_phi_banyan_villa_hotel.html

http://www.agoda.se/asia/thailand/koh_phi_phi_krabi/phi_phi_hotel.html

Återkommer ev senare, skall försöka kontakta några jag känner som varit på Koh Muk!

Lycka till/Muangthai
Av Narnya
6 dec. 2011 08:57
Jag är inget jättefan av Phuketsidan, men ett besök på Phi phi skulle jag rekomendera! Så har ni varit där :) Ett par nätter tycker jag är lagom, det räcker liksom....
Av Sparr
11 dec. 2011 19:27
Hej!

Jag kan tipsa om Kata Orient House. Ligger cirka 200 meter från stranden i Kata.

http://phuketdir.com/thekataorienthouse/swedish.htm

Jag och min pojkvän bodde 26 nätter där i våras, betalade totalt 3300 kronor. I detta ingick boende (med fläkt & kylskåp), frukost (visserligen ljust bröd & marmelad..) och pool. Det var trevliga människor som jobbade där och det fanns goda möjligheter att pruta på priset.

Lycka till i boende-djungeln!
12 dec. 2011 18:09
Hejsan
Jag och min sambo, gjorde som ni för nått år sen. Tog flygstol till Phuket, och vi hade bokat en natt på hotell när vi kom fram i Kata, men vi bestämde oss direkt att åka därifrån. De är ju väldigt mycket turister, försäljare och mer livat runt patong/kata/karoon. Vi ville ha mer lugnt och skönt. Vi åkte vidare dag nr 2 till Ao Nang, jätte mysig by och lagom mycket butiker och restauranger osv. Därifrån kan man göra alla utflykter man vill. Vi åkte sen vidare till Ko Lanta och stanna där några dagar, mycket fint och mysigt och väldigt lugnt.
Sen åkte vi till PhiPhi och stanna 2 nätter, de räckte. Missa inte att gå upp till utkiksplatsen på PhiPhi och kika på solnedgången.
Sen åkte vi tillbaka till Kata och flög hem från Phuket.
Hotell hittar ni enkelt och billig på plats, nästan roligare att boka där så man ser vad man får.

Har även hört att Norr om Patong osv är det också fint, mot Khao Lak, kanske kan passa också.
Men en sak är säker enligt mig har man inte sett och njutit av Thailand om man bara ser Patong området.
Åk vidare, de finns så mycket fint att se=)
12 dec. 2011 19:00
Tack för mycket bra tips! Vi är verkligen inte så sugna att stanna kvar på Phuket, hade tänkt att vara två nätter på Phi Phi inte mer, dock tycker jag inte det är så roligt på hotell fronten, vart bodde ni?

MVH
Rebecka
Av Essan
14 dec. 2011 21:59
Hej! Vi tar alltid flygstol till Phuket, bor på guesthouse i Kata för 800 bht/natt, rum med ac, tv, kyl, dusch/toa, städning och rena handdukar varje dag, finns billigare rum, men då utan AC, 5 min från Kata beach och centrum, med restauranger, barer och massage "runt hörnet", men lugnt och tyst. Hyr alltid "moped" och åker runt hela Phuket (inget att rek för ej mc-vana, vi kör mc båda två i Sverige) ibland åker vi på båtutflykt...tycker att Phuket har dom bästa beacherna och kristallklart vatten, trots alla turister...Ao Nang, där är man tvungen att åka båt ut till andra beacher för själva beachen i Ao Nang är inget vidare, koraller och mycket grumligt vatten...PhiPhi, suck...vad att säga...Ibiza á la 2000-talet...skitigt, ännu mer turister än på andra ställen, massor av skitfulla svenska 20-åringar...vatten och stränder ungefär som Ao Nang...men visst kan man åka dit för att säga "jag var där"