Flytvästar till barn?

20 juli 2012 22:21
Visningar: 301
Hej, rekommenderar ni flytvästar till barn (2, 4 år)? Vi kommer vara på Phu Quoc, bo på en bungalow nära stranden. Kanske vill vi ta en båtutfärd nån dag. Problemet är ju att det tar mycket plats i packningen och vi vill minimera den då vi är där ett tag och kommer även åka tåg i landet (nattåg).
22 juli 2012 21:18
Själv hade jag aldrig satt mej i en båt (förrutom en färja) med mina barn utan flytväst om de var 2 och 4 år!!! Om de nu inte kan simma väldigt bra? Kanske kan de ha varsin egen liten ryggsäck med flytväst och lite egna saker? Flytvästar är ju ganska skrymmande men väger å andra sidan väldigt lite. Och jag förmodar att åker man på en båttur så är det väl inte längs strandkanten där de bottnar?
25 juli 2012 07:23
Det kostar inte mycket i Vietnam. Du kan köpa det här för att slippa ta med sig ( om det tar mycket plats i packningen).
Båten som åker ut i väg till öar eller havet (måste) brukar ha flytväst med ( enligt vietnamesiska reslagen)
Av Hille2
12 aug. 2012 07:39
Det finns inte riktiga flytvästar för barn att köpa i Vietnam, de som finns har ingen krage som vänder barnet rätt om det hamnar i vattnet. Ja visst är det lag på att båtar ska ha flytvästar men det är nog lite si och så hur den lagen följs och finns det så är det i vuxenstorlek...så ta med egna flytvästar till barnen, de väger inte mycket och ni kan ju lämna dem när ni åker hem om de inte får plats i packningen.