Fira bröllopsdag+födelsedag!

28 juli 2013 17:37
Visningar: 788
Hej! Tänkte skicka iväg mor och far till thailand dec-14. Mamma fyller 50 och samma vecka firar dem 25årig bröllopsdag. Min tank är att dem ska få två veckor för sig själva men ändå ha möjlighet att hitta på saker samt äta ute och inte vara fast på hotellet. Vart ska man åka för att få den romantiska känslan?

Ett partyhotell där maxgränsen är 25 är alltså inget jag är ute och far efter :)
Vill oxå att de ska vara med charterbolag (vet att de blir dyrare) men eftersom detta är en överaskning vill jag ha resa, boende, transfer osv fixat innan det är dags ;)

//Sandra
Av Tubbe
28 juli 2013 23:48
Hej Sandra,

Fint tänkt av dig.

Har du lite mer info vad som lockar. Tänker på bad ,kultur...osv...
Kan de tänka sig att flyga inrikes och vara på mer än en ort ?

/ R
29 juli 2013 03:06
Min mamma ÄLSKAR kultur och sevärdheter :) Så absolut tempel eller dylikt. Sen vill jag att dem ska besöka Freedom beach för det var min personliga favorit när jag var där. Tror inte att de blir aktuellt med inrikesflyg men går ju att bo en vecka på två ställen så hinner man få lite miljöombyte, utan att de för den skull känns stressigt. :) Massageställen finns väl överallt så de behövs väl knappt nämnas att de ska vara i närheten? ;) Behöver inte vara ett hotell med för många faciliteter då jag anar att de bara kommer mellanlanda där mellan sol, bad osv :) Så det räcker att frukost ingår.
Av Tubbe
29 juli 2013 11:32
Ok, misstänker att Du tänkt att resan ska gå till Phuket eftersom du nämner Freedom beach.

Lite miljöombytte är bra tänkt. Dock är det stor skillnad på att hoppa på ett flygplan och allt
vad det innebär ( tänker på transfer tiden ) . Men att sätta sig i en taxi 2-3 tre timmar för lite miljöombyte kan jag rekommendera..

Jag inte någon ”diggare” av just Phuket och det var väldigt länge sedan jag var där så min information om orten är inte speciellt aktuell. Men det är inte mycket kulturellt att hänga i granen enligt mig. Så om det är ditt Ni ska så har jag inte några bar tips till dig.

Dock kan jag tipsa om följande …..
Om det är prio på kultur och lite bad så finns kombinationerna Bangkok- Koh Samet / Koh Chang eller Bangkok- Kanchanaburi när det gäller biltransport. Det finns väldigt mycket att se i Bangkok.

Andra orter som är trevliga är Chaing Mai eller Chang Rai i norra thailand
( där kvinnorna bär ringar runt halsen ) men då blir det en resa till med flyg. Norra thailand har dessutom ett lite annorlunda klimat som innebär mindre luftfuktighet och påminner om Svensk sommarvärme som det är just nu….

Det ultimata kan vara att De åker till Kambodja och då finns det Ankor wat, Killing fields,
s 21 som du kan googla så upptäcker du säkert att det är väldigt väldigt spännande resmål.…

/ T
30 juli 2013 10:14
hej...

Kan tipsa om att Fritidsresor (som jag tycker är stabila) har kombo-resor man kan boka... en vecka på varje ställe med transfer mellan om man vill!
en vecka i Khao Lak (för lite lugn och ro) och en på kata (för lite shopping och annat) skulle jag rekomendera... (med tanke på att du vill få dem till Freedom Beach)

Mvh Fredrik