Finns bara lyx?

Av My53
20 apr. 2015 21:41
Visningar: 381
Vi har funderat på att åka till Sri Lanka och även om det inte blir för dyrt flyga över till Maldiverna några nätter för att få uppleva snorkling som jag hört ska vara outstanding. Nu undrar jag om det bara finns lyxresorter eller om man kan bo lite billigare. Tänker att snorklingen är det viktigaste. Jag har varit inne o kollat på Booking och förvånats över att där finns boenden som är jättebilligt blandat med ställen som kostar tiotusentals kronor per natt. Men finns det något mellanläge och vad blir priset totalt om mat inte ingår och transport? Någon som varit där till ett överkomligt pris men som ändå tyckt att det varit bra?
20 apr. 2015 22:36
Det som är jättebilligt är guesthouses på öar där lokalbefolkningen bor. Där är oftast inte snorklingen lika bra heller, men man kan ibland få möjligheten att åka ut med båt till snorklingplatser. Det bästa är att hitta en ö med ett vackert husrev. De flesta resortöar i South Ari Atoll har det, men de öarna är inte billiga.
21 apr. 2015 00:03
Tänk på att många resortöar har ett minimumantal dagar man får boka, brukar vara 5-7 dagar. Lokalöarna är lite billigare men inga bra möjligheter till bra snorkling, utflykter gäller som det skrevs. Satsa på lågsäsong, ibland halva priset. Maj och juni är billigast men också stor chans till lite grumligt vatten.
Räkna med 4-8000kr i transfer beroende på om det är sjöflygplan eller inrikesflyg. Prisexempel, Coca-Cola 45kr, öl 50kr, pizza( små)100kr. Försök att hitta mån ö med halvpension iaf annars drar det iväg snabbt.
Av Cani
21 apr. 2015 15:17
Åkte för 2år sedan över Jul o Nyår och bodde då på Maafushi Island. Även att det var över Jul/Nyår så blev det inte dyrt att bo på en lokal ö.
Vi bodde på Arena Lodge Maldives.Enkelt pensionat, rent o snyggt. Trevlig, hjälpsam personal.
Vi betalade ca 10.000SEK för boende och helpension för 2pers i 10dgr. Maten lite enformig och det hade räckt med halvpension eller bara frukost eftersom vi var på andra öar under dagen. Många nya hotell/pensionat höll på att byggas när vi var där, så det finns en del att välja på.
Det var inget problem att ta sig mellan öarna. Det var bara att säga till där vi bodde, när vi ville åka till någon ö med resort. Kostnad ca 10-20USD/pers för båttur.
Vi åkte nästan varje dag ut till olika resorter. Just att vi bodde på en lokal ö, blev ju att vi kunde se olika resorter, från enklare till lyxigare.
Det man får tänka på när man bor på en lokal ö, att det inte serveras någon alkohol. Absolut förbjudet att ta med sig oxå. Man kan heller inte bada var som helst, då det är förbjudet med bikini. Dock här på denna ön fanns det en bit strand där turister kunde bada med bikini.

När man besöker olika resorter, så tar resorten ut en dags-avgift. Ca 10-30USD beroende på hur lyxig resorten är. Då har du tillgång till allt som resorten har. Mat o dryck tillkommer.

Det är väldigt billigt att äta på de lokala öarna, jämfört på öarna med resort.

Vi var även 3nätter i Male. Maldivernas huvudstad. Denna stad gör man på en dag, så max 1-2nätter räcker där. Lokal båt från Maafushi till Male kostade 2USD.

Just att vi bodde på en lokal ö, blev ju att vi fick se hur befolkningen levde och bodde. Jag tycker det var ett bra sätt att bo och uppleva Maldiverna.
Bor man på en lyx-resort hela tiden, så upplever man inte det riktiga livet på Maldiverna.
Underbar resa och en total relax. :-)