Kan man leva billigt på Maldiverna

5 jan. 2014 21:33
Visningar: 15565
Vi ska åka till Maldiverna till hösten. Jag har läst att det är dyrt med både mat och dryck där. Var är det billigast att köpa vatten? Är det i Male? Isåfall kan man ju bunkra upp när man kommer dit. Sen kan man ju bo på all inlusive men det verkar vara åthelskotta dyrt. På Maafushi finns det hotell med normala priser är det någon som har varit där och kan beskriva lite om den ön. Jag läste att det inte finns någon alkohol på Maafushi, kan det stämma?Jag är tacksam för tips och råd hur man kan bo 2 veckor på Maldiverna utan att bli ruinerad.
5 jan. 2014 23:15
På den tiden vi var på vår ö i Maldiverna så var det allt som ingick förutom drickat och det fanns alkohol i barerna och restaurangen och naturligtvis fanns vatten att köpa.
Vi var då två veckor först på Sri Lanka och sen två på Meeru.
Det är dyrt där men man använder ju inga pengar, man har semester! :)
Det man gör kostar inga pengar om man inte ska åka på kostsamma utfärder osv annars så har man ju hela havet gratis med allt vad det innebär..:)
Mvh
Av Lycka
17 jan. 2014 00:32
Jag var på Maafushi i december, bodde sex nätter på Shadow Palm. Det är värt varenda öre och speciellt dyrt är det inte heller! En flaska vatten (1,5 liter) kostar 7 MVR - 3.15 SEK. En lunch eller middag kostade för fyra personer mellan 150 till 300 kronor. Utflykter: snorkling eller nattfiske kostar cirka 100 US$. Färjeresan Malé - Maafushi kostade 10 kronor. Boendet på Shadow Palm, vilket jag mycket varmt kan rekommendera, kostade 1294 US$ (två dubbelrum i sex nätter).
Ön är liten och fin (vissa delar av stränderna är dock skräpiga), men turismen växer så det knakar. Jag har för mig att det är 14 guesthouse just nu och 6 stycken nya byggs. Tre-fyra restauranger finns på ön, men varje guesthouse kan göra mat som man kan beställa. Alkohol finns ej på Maldiverna, förutom på de svindyra resorterna och vid ett hotell nära flygplatsen. Åk dit, du blir inte ruinerad!
18 jan. 2014 03:45
Tackså mycket "Lycka" för den informationen. Nu kan jag sluta att googla maldiverna och koncentrera mig på att boka istället.
Jag har en fråga till kan tjejerna bada i bikini någonstans på Maafushi (kanske vid något hotells privata strand ?).
Av Lycka
18 jan. 2014 22:52
Det finns inga privata stränder på Maafushi, utan alla stränder är allmänna. Egentligen är det bara en strand som är riktigt fin. På de andra stränderna ligger massa skräp - förhoppningsvis kommer de att rensa rent i framtiden. Det är inga problem att bada med bikini, men vi valde att ha långbyxor/långkjol/klänning och ganska täckt överdel när vi vandrade runt ön eller var bland ortsbefolkningen, men som sagt på stranden kan man bada i badbyxor eller bikini. Vi bodde på Shadow Palm som ligger på norra delen av ön vid stranden (ca 50 meter). Personalen bar ner solstolar till stranden. Tänk på att välja boende som ligger nära norra stranden, annars får ni gå en hel del när ni ska bada.
19 jan. 2014 16:19
Tack för hjälpen "Lycka" nu har jag svar på alla mina frågor, så nu har jag redan bokat.
Av Yessie
19 juli 2015 14:34
Hej!
Har hittat flyg till Malé med Oman air över jul och nyår för ca 7000:-, så riktigt bra pris! Är det någon som flugit med Oman air och vet om de är bra?

Sen undrar jag också då förstås om det här med alkohol, vi brukar ha med oss en varsin bag-in-Box med vin som man givetvis virar in bland kläderna i packpacker väskan. Skannar de väskorna och kollar efter vätska eller hur noga är de? Kollar även resorten igenom dina väskor när du kommer ut till en lokal ö?

Vi har rest i många muslimska länder tex Malaysia sist då de oftast serverar alkohol i kaffemuggar. Existerar inte detta på Maldiverna? Vi vill inte lägga 30 000:- var för att bo på nån lyxresor m all inklusive. Utan vi vill öhoppa runt på de olika lokala öarna där maten och hotellen har resonalbla priser och man får uppleva lite kultur. Men en kall öl till maten känns viktig. Hur är det i Malé finns det inga restauranger där som serverar alkohol?
Är detta fel resemål för oss??

Någon som gjort liknande resa och kan rekommendera någon bra rutt med va fyra olika öar?

Tack för svar!
19 juli 2015 14:42
Väskorna skannas så du kan inte föra in alkohol . På det lokala öarna råder alkoholförbud och sharia lagar.
Ö hoppa i Maldiverna kan bli dyrt och lite bångligt, kan i värsta fall vara så att ni måste åka tillbaka till Male och byta färja mm.
19 juli 2015 15:25
Som nämnts, ingen alkohol på de lokala öarna. Finns dock ett hotell på Hulhumale (egentligen på samma ö som internationella flygplatsen), som serverar alkohol. Hulhu Island Hotel, heter det.
Av Lycka
20 juli 2015 01:21
Hej Yessie!

Några tips:
Välj en resrutt där flera öar ligger på samma färjelinje, för att bespara tid och pengar. Tänk på att färjorna går en till två gånger per dag och kanske inte alls på fredagar. En resrutt skulle kunna vara två öar, tillbaka till Malé och två nya öar.

Precis som nämns ovan så serveras det alkohol på resorterna och på ett ställe vid flygplatsen. Så räkna med att vara utan öl! En variant som skulle kunna fungera om alkosuget tränger sig på är att ta en dagstur till någon resort. Jag vet att hotellen på Maafushi hade såna turer, har dock för mig att de var ganska dyra och vet inte vad som ingick.

På de vanliga öarna är det inte alltför dyrt och människorna är trevliga. Det känns dock att befolkningen i Malé är något mer frigjorda. Oavsett detta kommer ni att ha en underbar resa på Maldiverna!
20 juli 2015 05:14
"Befolknkngen i Male är mer frigjorda"..?? I Male gäller det att täcka axlar och knän (som kvinna), inte ha urringat osv. Klär du dej opassande kommer du troligtvis bli tillsagd. I Hulhumale är det däremot lugnare. Dock får man inte bada med bikini, men baddräkt går bra. Fredagar är den lediga dagen och båtar, bussar, taxi och butiker stänger ner totalt under några timmar mitt på dagen. Även under bönerna stängs alla butiker. Det finns alkoholfri öl att köpa i många butiker, och alkoholfri mousserande vin.
På Maafushi finns en strand för turister där man får bada med bikini. Maafushi är dock en väldigt liten ö... Bara sandvägar och det finns inte mycket att göra.

Vill man till resort under dec-jan-feb får man betala mycket pengar (minst 3000kr/natt för sämsta rummet, plus 200$/pers i båttransfer). Det är även väldigt fullbokat de månaderna, så man bör boka redan nu om nan villats säker på att få plats.

Det finns dagsturer till 5-stjärniga resorter (från Male och Hulhumale). Det kostar ca.100$/pers. Då brukar lunch ingå. Finns även dagsturer till olla "paradise Islands", för ungefär samma pengar.
25 aug. 2015 09:39
Hej,
jag och min kille ska åka till maafishi under jul, vi ska dock flyga hem 1/1 som fallar in på en fredag?! hur gör man då, finns det båttaxi eller liknande eller måste vi åka till flygplatsen redan på nyårsafton?

Hur funkar det allmänt med båttransporter, det är nog det som oroar mig mest.
25 aug. 2015 13:25
Ett bra tips är att gå in på tripadvisor och deras forum, klicka dej fram till Maldiverna och fråga ang transport. De som hänger där vet allt och lite till😉

Lycka till!
25 aug. 2015 13:37
Maafushi är en ö utan alkohol, bara så att ni är medvetna om det. Ingen champagne vid 12-slaget, alltså.

Jag skulle tro att den lokala färjan (som kostar ca.12kr/pers) eventuellt inte går på fredagar. Dock finns det speed boats, de kostar ca.1200kr/pers (!). Jag skulle tro att speed boats går. Maila det hotell ni ska bo på och dubbelkolla. Vet att det även är begränsade platser både på speed boat och färjan, så det gäller att vara vid färjeterminalen nån timme innan båten går. Färjan går från Male vid 15.00. Speed boat vet jag inte tiderna på.
26 aug. 2015 09:45
Jag har absolut inget problem med att det inte finns någon alkohol det är helt okej,
vet någon hur det är på ön hulhumale?
Det som jag är mest orolig för är transporterna till och från flygplatsen.
26 okt. 2015 21:21
Hulhumale har många guesthouses av en enda anledning, transitnätter. Detta är inte en ö du vill bo på i 1 vecka. Här övernattar man billigt om man landar i Maldiverna på kvällen och inte kan flyga med sjöflygplan till sitt resort eftersom de inte flyger efter solnedgången.

Travelinmonkey, vad är orsaken till att du är orolig för transfern? Att det blir dyrt eller att du ska bli sjösjuk?
27 okt. 2015 04:49
Jag bor i Hulhumale. Vad undrar du om ön?
Av My53
27 okt. 2015 19:38
Hej "lyxhustru"! Vet du om det är svårt att få tag på biljett till färjan ut till Maafushi/Gulhi? Läste nånstans att man bör köpa på fm för att få plats. Orsaken varför jag undrar är för jag försöker bestämma mig för om det är bäst att bo på Hulhulmale eller på själva Male natten innan färjan. Tänkte att det skulle vara lugnare på H men närmare till färjan från M. Tacksam för svar. Åker i januari. My
27 okt. 2015 20:13
Hej My!

Eftersom det är högsäsong i jan. så bör man köpa biljett på fm. Båten går vid 15:00. Är den full så får man antingen vänta till dagen efter, eller åka speedboat. Speedboat kostar ca. $150/pers. (Billigare om man är flera).

Jag skulle dock bo i Hulhumale ändå. Male är inte så trevligt... Trångt, skräpigt och dålig standard på hotellen.

Från Hulhumale tar man färja till Male (20min, 5.50kr/pers.) Den går varje kvart. Man kan antingen gå till färjan från hotellet (ön är liten!), åka buss eller ta taxi. Taxi kostar 12kr. I Male tar ni en taxi från Ferry terminalen till den andra Ferry terminalen (andra sidan ön). Taxi är lätt att få tag i. Kostar även i Male 12kr (vart man än ska på ön). Vid Ferry terminalen köper ni biljetter, sen kan ni ta en lunch och kolla runt lite i Male innan färjan går på em.

Hoppas det hjälpte lite! :)
27 okt. 2015 20:15
Förresten så finns det numera alkohol att få tag i på Maafushi, för de som är intresserade. Finns en restaurangbåt som lägger sig en bit utanför ön. Fråga på det hotell som ni ska bo på, alla känner till den.
Av My53
28 okt. 2015 17:10
Tack för svar. Vi ska till Gulhi så alkoholen får vi strunta i. De två hotell vi bokat(båda billigarunt 600) verkar ha samma standard. Men det på Male(laze hotel) har fått bättre recentioner. Tänkte att om vi bor på Male behöver vi inte dra på bagaget...Det är ju bara en övernattning. Finns det inget sevärt på Male? Och finns det ngt att se på H.? Vi har ju en dag när vi kommer tillbaka från G innan flyget går på kvällen. My
7 dec. 2015 11:15
Hejsan!!

Jag och en vän ska åka till ön Maakurathu nu i Januari o vara där i 2 veckor. Är det någon som har varit där o kan rekommendera någon aktivitet? Hur är ön, kan man sola i bikini? Hur är lättast att ta sig dit från Male?

Jag undrar också lite vad det kostar med mat o vatten där, vad det finns för utbud.

Hade varit otroligt tacksam för alla svar o hjälp!!!!!
7 dec. 2015 13:11
Lillekropp; Jag har inte varit på den ön, men bor i Maldiverna. Ön är inte i samma atoll som Male och gissar att du antingen får flyga sjöflygplan dit, eller inrikesflyg till Dharavandhoo och sen speedboat till Maakurathu. Jag skulle maila ert boende och fråga, de vet vad som blir smidigast.
6 jan. 2016 04:53
Hej Lyxhustru,

Jag ska åka till Maldiverna i slutet av februari , dock missade jag sen innan informationen om att det är förbjudet med bikini , hur ligger det till egentligen ? Vilka öar har stränder där jag får bada i bikini ? Vi vill helst inte åka till resorten då det är dyrt och helst inte så långt från Malé med tanke på transfer kostnaderna .. finns det något du kan rekommendera ?
6 jan. 2016 08:20
Hej Persephone,
Det finns endast två stränder nära Male där bikini är tillåtet; på Maafushi och på Vilingili. Den på Vilingili är minimal och är inte en så trevlig ö. Och just ja; på ett hotell nära flygplatsen; Hulhule Island Hotel. Annars är det tyvärr resorter som gäller.
Vilken ö har du tänkt åka till?

Baddräkt går bra överallt. Det är just bikini som inte är tillåtet.
6 jan. 2016 16:21
Lyxhustru, Det får väl bli maafushi, jag hörde dock att det här börjar arrangera stränder för turister där bikini är tillåtet ? Lite synd att jag int hade informationen om bikiniförbud i förväg :/
Baddräkt är inget jag äger, jag vill sola och bada för det mesta och självklart täcker jag allt om jag ska ut till stan eller liknande. Det finns inte heller några öar med kanske guedthouses ( som jag har hört är bra på Maldiverna ) som man kan nå med det lokala båten utan förbud på bikini ?
Tack för svar, du hjälper verkligen med många frågor
6 jan. 2016 16:50
På Maafushi kan du bada med bikini. Andra öar med guesthouse: Nix.
(Du kan ju alltid ha en t-shirt över bikinin och är det inga maldivianer i närhet dra av den... )
Men Maafushi är fint! Därifrån kan ni även göra day trips till resorter eller paradisöar (då kan man ha bikini).

(Det här förbudet kommer säkert ändras med tiden, men inget jag hört om just nu.)

Att åka färja mellan lokala öar är inte så lätt som man kan tro. Oftast måste man in till Male för byte av färja. Färja Maafushi-Male tar 1,5h enkel resa. (Finns speedboat som går på 30min, men kostar mycket mer. Upp till 100USD/pers.).

Annars behöver du inte täcka typ knän och axlar, som i andra muslimska länder. Utan linne och shorts tex går bra, även i Male. Undvik för korta kjolar/shorts och urringat, så räcker det så.
6 jan. 2016 18:48
Tack Lyxhustru, vet inte hur jag skulle få reda på all info utan dig, det finns inte så mycket beskrivet på nätet .

God fortsättning och ha en trevlig kväll :)
6 jan. 2016 19:18
Inga problem, bara roligt att kunna hjälpa till. :) Vet själv att det var dåligt med info på nätet, då jag letade innan vi flyttade hit.

Hoppas ni får en bra resa! :)
Av Ladydee
18 jan. 2016 01:40
Hej lyxhustru,
fantastiskt att du bor där och kan svara på frågor, tusen tack för alla svar du redan givit.

Jag åker till sri lanka med mina två systrar hela februari månad och funderar starkt på att flyga över till Maldiverna för att checka av det från våran buket-list. Vi har tänkt stanna i 2-6 dagar. Undrar om du har nå bra tips på boende som inte är allt för dyrt.? Behöver inte vara precis vid stranden så länge det inte en hel dag att gå till stranden.
18 jan. 2016 17:11
ALLT på Maldiverna är nära stranden. Max 5 min att gå vart du än bor, oavsett ö. Öarna är pyttesmå här. Dock är alltid hotellen precis vid stranden mysigast... Bästa budget-alternativet är ön Maafushi. Men jag kan rekommendera att åtminstone åka ut på en dagstur till en resort-ö. Det är verkligen värt pengarna och för mej är det det bästa med Maldiverna. :) Kom dock inte hit på en fredag (om det går att undvika) då är det helgdag här då och det kan bli problem med att få tag i båt/taxi/buss osv.
Trevlig resa!

(P.S. Sri Lanka är underbart! Och billigt! Där kommer ni säkert trivas!)
Av My53
19 jan. 2016 20:35
Nyss hemkommen från Sri Lanka och Maldiverna. på Maldiverna bodde vi på en liten grannö till Maafuchi där det fanns ca fem guesthouse. Har bara funnits boende där i två år. Inga problem med att bada med bikini på "turiststranden". Färjan dit jättebilligt men hem tog vi speedboat för att slippa åka så tidigt på morgonen och det kostade 25dollar per person. Väl värt då vi fick en extra dag där. My
Av Ladydee
20 jan. 2016 00:11
Välkommen hem My53.

Kommer du ihåg vad grannön heter? Eller vad ni betalade på erat guesthouse? Bokade ni förväg? Hur länge stannade på sri lanka och Maldiverna?

Tack på förhand!
Av My53
20 jan. 2016 19:23
Ön heter Gulhi och vi bokade via Agoda. Finns flera boenden som man kan boka innan. Det kostade c:a 2600 för fyra nätter i dubbelrum med Ac och frukost. Gulhi beach villa hette vårt boende. Färjan var samma färja som går till Maafuchi. Det går att boka via booking också. (Fördelen med agoda är att de drog kostnaden via kortet så slapp vi göra det på plats.) Det inne färjor till fler bebodda öar men Gulhi ligger bara 1 Tim och en kvart från Male. Jag tyckte jättemycket om ön men räkna med att det är skräpigt(de har inte samma känsla för att slänga skräp i papperskorgar som vi tyvärr). Snorklingen jättefin. My
Av My53
20 jan. 2016 19:26
Vi var 13 nätter på Sri lanka vilket var lite för lite,en natt i Male och fyra nätter på Gulhi. Tog speedbåten tillbaka för att kunna utnyttja sista dagen eftersom färjan går 8 på morgonen och vi fick behålla rummet till 14 vilket var bra. Tänk på att det går ingen färja på fredagar. My
24 jan. 2016 04:14
He Lyxhustru ! När åker färja till Maafushi på söndagar (21.feb) ? Stämmer det på deras hemsidan att färjelinje är 310 och kl. 10 från male.. Hur går det med barnvagn ?, vi reser med 6 månaders baby med oss..... Efter Mafushi vi ska resa till Hulumale och stanna där 2 nätter innan vi flyger tillbaka till Sverige? Då tar vi färja från Mafushi till Male (27. feb - på tabellen skriver kl 12.24)... hur ska vi sedan till hulumale ??? Vi kommer bo på Loona hotel mitt på ön (näta moské) .... Med vänlig hälsning / Sam
24 jan. 2016 04:30
Det finns även en färja som går vid 15:00 från Male. Biljetter köps på plats och är begränsat antal. Se till att vara där nån timme innan för att vara säkert på att få plats. Inga problem med barnvagn, den får lätt plats. Från flygplatsen tar ni färja till Male, sen taxi över ön till det andra färjeläget, sen färja till Maafushi. Likadant tillbaka. Men se till att ni tar färjan till Hulhumale, INTE till flygplatsen (funkar oxå, men blir krångligare). Från Hulhumales färjeläget kan ni gå, ta buss eller taxi till hotellet. Färjan till Hulhumale går varje kvart, förutom på fredagar då det är uppehåll några timmar mitt på dagen och em. Kom ihåg att bikini inte är tillåtet på Hulhumale och kan ge höga böter...
Av Ansh
25 jan. 2016 20:53
Hej

Jag o min lilla kille, då 1 år planerar Maldiverna till hösten. Tänkte satsa på resort på north eller south Malé då jag inte vill åka seaplane. Hur dyr är det med mat / dricka om man endast tar halvpension? Några tips på bra ställen som inte är FÖR dyra:). Tacksam för all hjälp / svar!
26 jan. 2016 04:14
Hej! Alla resorter är mer eller mindre dyra, tyvärr. En pastarätt och ett glas vin går på ca. 50USD. En drink ca. 10-20USD. Pizza/hamburgare ca.30USD. Barnmenyer brukar ligga på 10-15USD. Jag skulle ändå skippa halvpension. Frukosten är enorm, och till lunch brukar man nöja sig med frukt (ta med från frukosten te.x). Det är varmt här och man dricker mycket vatten, så hungern är inte på topp. Att köpa middag själv brukar bli billigare än att betala för halvpension.

Tänk på att de billigare resorterna är faktiskt oftast sämre än de dyrare. Rummen brukar i regel vara mer nedgångna osv. En relativt billig resort som dock är populär är Bandos.
Av Ansh
26 jan. 2016 08:04
Tack för snabbt svar!
Lite inne på Paradise Island resor (all inc 24.500kr för 10 dagar.
Elle meeru eller Thulhagiri... Men vet inte om det är prisvärt att ta all inc eller hålla mig till något mindre :)
Vi kommer ju dricka en del + vatten till lillen, så kanske bäst med all inc?
Citerat från Lyxhustru:
Hej! Alla resorter är mer eller mindre dyra, tyvärr. En pastarätt och ett glas vin går på ca. 50USD. En drink ca. 10-20USD. Pizza/hamburgare ca.30USD. Barnmenyer brukar ligga på 10-15USD. Jag skulle ändå skippa halvpension. Frukosten är enorm, och till lunch brukar man nöja sig med frukt (ta med från frukosten te.x). Det är varmt här och man dricker mycket vatten, så hungern är inte på topp. Att köpa middag själv brukar bli billigare än att betala för halvpension.

Tänk på att de billigare resorterna är faktiskt oftast sämre än de dyrare. Rummen brukar i regel vara mer nedgångna osv. En relativt billig resort som dock är populär är Bandos.
26 jan. 2016 08:14
Skippa allinc, inte värt pengarna. Kolla upp om Vatten ingår i allinc, inte alltid det gör det ( sällan). Paradise Island är en budgetö och tänk på att det kan vara lång väntetid på flygplatsen och väldigt väldigt varmt , kolla efter en ö närmare som bara behöver speedboat transfer, kanske blir jobbigt för den lilla. Halvpension är ganska bra idé , värmen gör att du kommer inte vara så hungrig och köp nå lätt till lunch istället .
26 jan. 2016 09:11
Ansh; Paradise Island är väldigt nära flygplatsen och det går speedboat dit. Behöver man vänta in andra passagerare (vilket man oftast får göra) så finns det restauranger på flygplatsen med ac. Vår son var drygt 1 år när vi flyttade hit, han störs mindre av värmen än vad vi gör! Barn är tuffare än vad man tror. Se bara till att han dricker regelbundet så är det inga problem. Glöm inte solskydd och uv-dräkt till honom... Solen är oerhört stark!
Vatten brukar finnas gratis på alla rum även utan all inclusive. Dessutom är vatten nästan gratis att köpa, så det behöver ni inte fundera på.
Personligen så tycker jag inte all inclusive är värt de extra pengarna. Men dricker man mycket drinkar (och om det ingår... Inte alltid alkohol ingår här!) så kanske det kan vara värt det.
Lät iof som att du hittat ett väldigt rimligt pris... :)
26 jan. 2016 09:37
Har endast fått en halv liter vatten gratis per dag och sen har det kostar 4,50 dollar för 1,5 liter. Det gällde alla måltidsalternativ, har inte hittat nån ö som det inte kostar eller är billigt förutom de lokala. Vilket som, Maldiverna är underbart:)
Tänkte på holiday Island och där behöver du ytterligare ett flyg så paradise skulle nog passa utmärkt:)
Av Ansh
26 jan. 2016 11:23
Citerat från Urcellen:
Har endast fått en halv liter vatten gratis per dag och sen har det kostar 4,50 dollar för 1,5 liter. Det gällde alla måltidsalternativ, har inte hittat nån ö som det inte kostar eller är billigt förutom de lokala. Vilket som, Maldiverna är underbart:)
Tänkte på holiday Island och där behöver du ytterligare ett flyg så paradise skulle nog passa utmärkt:)
Tack!

Får väl räkna lite på vilket som passar oss bäst! Eftersom jag åker själv med lillen så är det mest vatten som behövs och buffé mat är intr riktigt min grej, tröttnar oftast efter några dagar :)

Tack för alla svar!
Av Ansh
26 jan. 2016 11:24
Citerat från Lyxhustru:
Ansh; Paradise Island är väldigt nära flygplatsen och det går speedboat dit. Behöver man vänta in andra passagerare (vilket man oftast får göra) så finns det restauranger på flygplatsen med ac. Vår son var drygt 1 år när vi flyttade hit, han störs mindre av värmen än vad vi gör! Barn är tuffare än vad man tror. Se bara till att han dricker regelbundet så är det inga problem. Glöm inte solskydd och uv-dräkt till honom... Solen är oerhört stark!
Vatten brukar finnas gratis på alla rum även utan all inclusive. Dessutom är vatten nästan gratis att köpa, så det behöver ni inte fundera på.
Personligen så tycker jag inte all inclusive är värt de extra pengarna. Men dricker man mycket drinkar (och om det ingår... Inte alltid alkohol ingår här!) så kanske det kan vara värt det.
Lät iof som att du hittat ett väldigt rimligt pris... :)
Tack för all hjälp! Jag är ingen större favorit av buffé mat o det blir mest vatten / läsk att dricks. Får väl checka om det är värt all inc. :)
21 feb. 2016 15:57
Hej Lyxhustru (och även ni andra som kan ha svar på mina frågor)!
Även jag har några frågor om Maldiverna. Jag och min pojkvän reser till Maldiverna i slutet på Augusti och vi är ute efter ett guesthouse i Ari atoll. Maamigili är en ö vi har som förslag. Vad vet du om denna ö? Vet du om denna ö har någon strand där det är tillåtet att bada i bikini? Har då någon annan ö i denna atoll du kan rekommendera?

Vänliga hälsningar¨
Mikaela
25 feb. 2016 17:21
Jag vet tyvärr inte så mycket om den ön. Men den ligger för långt bort för speedboat, så ni måste nog ta sjöflyg dit. Såg att de har en flygplats där... min man är pilot och flyger mkt inrikes i Maldiverna. De flyger inte dit, så jag gissar att det i sånna fall är något mindre bolag med små plan som flyger dit. Brukar kosta mycket, så kan vara värt att kolla upp innan ni bokar. Augusti är det regnperiod här och det är inte en speciellt bra månad... jag älskar den (less på sol!) haha! Men om man vill sola så är det inte den bästa tiden att åka. Bättre är i så fall i början av regnperioden, typ juni, då brukar vädret fortfarande vara ganska så stabilt med bara kortare regnskurar.

Ang. bikini-beach så vet jag tyvärr inte om det finns där. Jag skulle maila till det hotell/guesthouse ni vill bo på och fråga dem, de bör ju veta det. Däremot såg jag att det ligger nån resort-ö nära, så dit kan ni säkerligen ta er med ett "day-pass", om ni vill bada med bikini.
Av Aaza
16 mars 2016 14:55
Hej!
Jag kommer åka till Maldiverna (ensam tjej) med 8 nätter. Jag är lite osäker hur jag ska lägga upp resan och skulle behöva lite råd.
Jag kommer flyga in 17 dec kl 14.55. måste jag övernatta i Male eller Hulhumale?
Jag har sett att Kilroy har ett erbjudande Rasdhoo Island Inn, 5 nätter i dorm, frukost och middag, 2 dagars snorkling för 4300 kr, är det ett bra pris?
Är det någon som har ett förslag på vart jag skulle kunna tillbringa de andra 3 dagarna? Så att det är lätt att ta sig till Rasdhoo Island. Antar att det skulle vara bäst att stanna dessa 3 dagar i Hulhumale...3 dagar känns lite länga kanske, eller? Någon som har ett tips om budget boende där?
Någon som vet hur jag kan ta mig från Rasdhoo 25 dec? Måste jag ta speedboat?
Kommer det vara jag och massa förälskade par eller är det lite backpackers på Maldiverna?
Är ute på en budgetresa.
Tacksam för svar.
16 mars 2016 16:59
Hej!
Här är en ren, billigt och lugn hotell nära nationela fotbolsarena och huvudgata i Male
https://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g298571-d1646175-Reviews-Central_Boutique_Inn-Male.html

Jag var där för 10 dagar sedan .... Du tar färja från flygplats (5 min) till Male och du kan ta taxi till hotelet (ca 30 kr).....

På hotelet kan dom hjälpa dig om du ska ta färja till Rashdoo .... Här är länk till färjetransport
http://www.atolltransfer.com/#!304-male-ukulhas/cva9

Med vänlig hälsning!
17 mars 2016 04:25
Aaza; Färjor går bara vissa dagar i veckan... Och endast 1ggr/dag de dagarna. Jag skulle rekommendera att bo på Hulhumale ist för Male. Male är ett hemskt ställe..! Billigast på Hulhumale är UI Inn. Du kan ju alltid göra nån utflykt från Hulhumale, typ dag på resort, snorkling eller paradisö. Ligger på runt 100$.

Maafushi är en lokal ö som är populär, ligger 1,5h från Male (med färja). Kanske kan vara ett alternativ?
Av Aaza
17 mars 2016 15:26
Tack för era svar!
Jag kollade upp Maafushi och ska läsa på mer om de. Hittade billigt boende där 250 kr/natten, det är väl den budgeten som jag har.
Ska kolla upp färjan. Det kan hända att jag återkommer med lite mer frågor ;)
Av Aaza
17 mars 2016 15:31
Skojade lite visst, hittade inte alls boende 250 kr....de var visst på en annan ö. Men jag ska leta vidare
Av My53
18 mars 2016 14:50
Guhli ligger på samma rutt som Maafuchi. Liten ö med ca fem boenden. Vi betalade ca 600/natt med frukost.
19 mars 2016 21:38
Citerat från Aaza:
Tack för era svar!
Jag kollade upp Maafushi och ska läsa på mer om de. Hittade billigt boende där 250 kr/natten, det är väl den budgeten som jag har.
Ska kolla upp färjan. Det kan hända att jag återkommer med lite mer frågor ;)
Varför just svindyra Maldiverna?

Finns andra ställe som är lika fina
20 mars 2016 09:58
Citerat från Beeenjamin:

Varför just svindyra Maldiverna?

Finns andra ställe som är lika fina
Det finns inga ställen som är precis som Maldiverna. Det är något unikt. Och de flesta ställen i som är i samma klass är dyra.
20 mars 2016 11:13
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Beeenjamin:

Varför just svindyra Maldiverna?

Finns andra ställe som är lika fina
Det finns inga ställen som är precis som Maldiverna. Det är något unikt. Och de flesta ställen i som är i samma klass är dyra.
Nej då, du bara tror det.
Kolla på Seven Mile Beach i Jamaica samt många stränder i Kuba, samma som i Maldiverna till mycket mindre pris.

Maldiverna är överskattade, bara för det är dyrt betyder inte att det är värt dem pengar. En middag för 800kr är inte alls värt Maldiverna.
20 mars 2016 11:20
Citerat från Beeenjamin:
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Beeenjamin:

Varför just svindyra Maldiverna?

Finns andra ställe som är lika fina
Det finns inga ställen som är precis som Maldiverna. Det är något unikt. Och de flesta ställen i som är i samma klass är dyra.
Nej då, du bara tror det.
Kolla på Seven Mile Beach i Jamaica samt många stränder i Kuba, samma som i Maldiverna till mycket mindre pris.

Maldiverna är överskattade, bara för det är dyrt betyder inte att det är värt dem pengar. En middag för 800kr är inte alls värt Maldiverna.
Jag säger INTE att Karibien INTE är fint (har själv varit mycket där), men det är inte samma sak som du påstår. Maldiverna är små atollöar, det är inte Jamaica. Man åker inte till Maldiverna för den fantastiska maten.
DU tycker det är överskattat, inte alla håller med.
20 mars 2016 11:22
Citerat från Beeenjamin:
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Beeenjamin:

Varför just svindyra Maldiverna?

Finns andra ställe som är lika fina
Det finns inga ställen som är precis som Maldiverna. Det är något unikt. Och de flesta ställen i som är i samma klass är dyra.
Nej då, du bara tror det.
Kolla på Seven Mile Beach i Jamaica samt många stränder i Kuba, samma som i Maldiverna till mycket mindre pris.

Maldiverna är överskattade, bara för det är dyrt betyder inte att det är värt dem pengar. En middag för 800kr är inte alls värt Maldiverna.
Du kan inte jämföra Kuba med Maldiverna, herregud det är två helt olika saker.
Maldiverna åker du för att ta del av det fantastiska djurlivet och paradisstränderna och nej, det finns inte på Kuba. Även om Kuba är fantastiskt på sitt sätt så går det inte att jämföra. Och det är inte så dyrt som alla vill få det till. Du får också komma ihåg att bara för att just du tycker att det är överskattat så finns det andra som inte tycker det och kanske tycker dina resmål är överskattade. Vi tycker alla olika och det är väl bra:)
20 mars 2016 11:31
Bara för att det dyrt och kändisar har råd med deras priser så tycker ni att det är så värt pengar.
Googla fram Seven Mile Beach, precis samma sak.
Att transporta sig mellan Maldiverna är skitdyrt.

På tal om Maldiverna så har dem problem med skräphanteringen och mycket hamnar i havet.
Djurliv?
Det har du till och med i Thailand.
20 mars 2016 11:40
Citerat från Beeenjamin:
Bara för att det dyrt och kändisar har råd med deras priser så tycker ni att det är så värt pengar.
Googla fram Seven Mile Beach, precis samma sak.
Att transporta sig mellan Maldiverna är skitdyrt.

På tal om Maldiverna så har dem problem med skräphanteringen och mycket hamnar i havet.
Djurliv?
Det har du till och med i Thailand.
Tror du behöver läsa på lite mer om Maldiverna . Thailands djurliv är också bra men nää inte som Maldiverna. Och det är inte dyrt, du kan åka för samma summa som till Kuba .
20 mars 2016 11:58
Citerat från Urcellen:
Citerat från Beeenjamin:
Bara för att det dyrt och kändisar har råd med deras priser så tycker ni att det är så värt pengar.
Googla fram Seven Mile Beach, precis samma sak.
Att transporta sig mellan Maldiverna är skitdyrt.

På tal om Maldiverna så har dem problem med skräphanteringen och mycket hamnar i havet.
Djurliv?
Det har du till och med i Thailand.
Tror du behöver läsa på lite mer om Maldiverna . Thailands djurliv är också bra men nää inte som Maldiverna. Och det är inte dyrt, du kan åka för samma summa som till Kuba .
Inte dyrt?
Varje ön ägs av hotellet.
Vatten kostar 20kr.
Man måste köra Al Inclusive för att kunna äta.
8 dagar i Maldiverna för två 54.000kr med al inclusive.

I Kuba bor du för 300kr natt, och maten kostar ingenting.
På dem 54.000 kan jag stanna i Kuba i fyra veckor samt bättre stränder än överskattade Maldiverna.
20 mars 2016 12:11
Citerat från Beeenjamin:
Citerat från Urcellen:
Citerat från Beeenjamin:
Bara för att det dyrt och kändisar har råd med deras priser så tycker ni att det är så värt pengar.
Googla fram Seven Mile Beach, precis samma sak.
Att transporta sig mellan Maldiverna är skitdyrt.

På tal om Maldiverna så har dem problem med skräphanteringen och mycket hamnar i havet.
Djurliv?
Det har du till och med i Thailand.
Tror du behöver läsa på lite mer om Maldiverna . Thailands djurliv är också bra men nää inte som Maldiverna. Och det är inte dyrt, du kan åka för samma summa som till Kuba .
Inte dyrt?
Varje ön ägs av hotellet.
Vatten kostar 20kr.
Man måste köra Al Inclusive för att kunna äta.
8 dagar i Maldiverna för två 54.000kr med al inclusive.

I Kuba bor du för 300kr natt, och maten kostar ingenting.
På dem 54.000 kan jag stanna i Kuba i fyra veckor samt bättre stränder än överskattade Maldiverna.
Nja, vatten kostar 4,5 dollar och du ska absolut inte ha allinc DET är dyrt det räcker med halvpension och det är ibland inkluderat eller ungefär sammapris som om du skulle ta det på en charterresa till medelhavet. Och du behöver inte åka till en resortö, du kan åka till en lokal ö och bo för samma pris som Kuba. Det är bara ca 100+ öar som är resortöar resten är lokala öar och obebodda öar. I år betalar vi 37` för två veckor till resortö med helpension och transfer, inte så dyrt tycker jag .
20 mars 2016 14:53
Det är FORTFARANDE inte samma sak. På Maldiverna har du en egen strandstol och det finns inga andra på stranden än de som bor där - och de är inte så många. Dykningen/snorklingen är fantastisk. Fina hotell kostar mycket överallt.
Det finns fina platser på många platser i världen, men Maldiverna är inte jämförbart med varken Thailand eller någonstans i Karibien.
Av Aaza
21 mars 2016 08:10
Eftersom jag ska till Sri Lanka och Indien så tänkte jag att jag lika gärna kan ta ett stopp på Maldiverna när jag ändå är i krokarna. Kanske inte är det mest optimala stoppet när man är på en liten budget.
Jag kommer troligtvis besöka Rasdhoo Island och Maafushi om jag nu får ihop logistiken...
Av Aaza
23 mars 2016 14:02
Rasdhoo Island eller Maafushi? Helst hade jag besökt båda öarna men jag har så svårt att få till logistiken...
Någon som har varit på båda dessa öar?
Jag reser själv och träffar gärna lite folk, alltså är jag inte intresserad av att sitta själv på en ö och uggla.
Jag har totalt 8 nätter i Maldiverna, och det känns lite länge att var på ett och samma ställe, men det ser ut som jag inte har något val...
Av Haliz
25 juli 2016 09:03
Hej ! Ser att många av er som skrivit i denna tråd redan varit där och har förhoppningsvis massa tips:)
Jag, min man och vår son på 7 PR ska åka under december. Vilken ö skall vi åka till? Helst ingen avlägsen ö där man behöver åka seaplane till, dem är sjukt dyra!
Tipsa gärna om hotell oh aktiviteter! Tack på förhand!
Av Aaza
25 juli 2016 09:56
Hej! Jag har bokat Maafushi, ligger 90 min från flyget med färjan. Den ön har lite billiga boenden om man jämför med andra öar. Jag kommer bo på Picnic inn där dom har ganska bra priser, om du kollar på booking.com så kan man välja obegränsade aktiviteter och halvpensinon. Men som sagt jag har inte varit där tidigare och vet inte alls hur det är där.
Lycka till
25 juli 2016 10:24
Tänk bara på att Maafushi är en lokal ö och lite andelar regler, tex finns det bara en strand som är till för turisterna där man får ha badkläder , ingen alkohol ( finns en båt man får åka till om man vill ha nått att dricka) all snorkling är via utflykt mm. Ett exempel på vad det kan kosta på en budget resortö är 2500kr/natt för två vuxna och då är det ingen lyx precis. Vet att många tycker att det duger med en lokal ö men om budgeten finns så tycker jag ni ska satsa på en resortö för att få se där paradisstränderna :)
Av Haliz
25 juli 2016 11:15
Är det någon som bott malahini Kuda bandos resort? Går färjor hit från Malé?
Av Haliz
25 juli 2016 11:23
Är det någon av er som vet ifall det ler färjor till Furaveri Island and resort?
Av Mipec
25 juli 2016 11:28
Räkna inte med att du kan ta lokalfärja till en resortö. Räkna istället med att det är en obligatorisk kostnad som du måste ta med speedboat eller sjöflyg. Räkna också med att ju längre du kommer från Male, desto dyrare transporter.

I alla fall på Hotels.com hittar du kostnaden för transfer under "Se det finstilta...".

tex: På bandos:

Transport per vuxen med båt: USD 93.63 (tur och retur)
Avgift per barn för transportservice: 46.82 USD (tur och retur), (från 2 till 11 år)
25 juli 2016 11:34
Det går inte att åka färja mellan resortöarna, transporten måste ordnas via ön och är ni först på en lokal ö så måste ni tillbaka till flygplatsen . Det går inte att bara dyka upp, allt planeras och sköts av ön .
Av Haliz
25 juli 2016 11:34
Citerat från Mipec:
Räkna inte med att du kan ta lokalfärja till en resortö. Räkna istället med att det är en obligatorisk kostnad som du måste ta med speedboat eller sjöflyg. Räkna också med att ju längre du kommer från Male, desto dyrare transporter.

I alla fall på Hotels.com hittar du kostnaden för transfer under "Se det finstilta...".

tex: På bandos:

Transport per vuxen med båt: USD 93.63 (tur och retur)
Avgift per barn för transportservice: 46.82 USD (tur och retur), (från 2 till 11 år)
Tusen tack! Ja, jag ska se. Jag vet inte om vi ska kombinera. Är inte kräsen när det kommer till hotell men jag upplever att många anser att paradisstränderna finns på resortöarna.kanske får kombinera med några dagar till maafushi och några dagar på Kudos. En kostnad på 100$ t/r för en vuxen är helt ok för oss men inte 450$ per vuxen:)
Av Mipec
25 juli 2016 12:58
Citerat från Haliz:
Citerat från Mipec:

Räkna inte med att du kan ta lokalfärja till en resortö. Räkna istället med att det är en obligatorisk kostnad som du måste ta med speedboat eller sjöflyg. Räkna också med att ju längre du kommer från Male, desto dyrare transporter.

I alla fall på Hotels.com hittar du kostnaden för transfer under "Se det finstilta...".

tex: På bandos:

Transport per vuxen med båt: USD 93.63 (tur och retur)
Avgift per barn för transportservice: 46.82 USD (tur och retur), (från 2 till 11 år)

Visa mer
Tusen tack! Ja, jag ska se. Jag vet inte om vi ska kombinera. Är inte kräsen när det kommer till hotell men jag upplever att många anser att paradisstränderna finns på resortöarna.kanske får kombinera med några dagar till maafushi och några dagar på Kudos. En kostnad på 100$ t/r för en vuxen är helt ok för oss men inte 450$ per vuxen:)
På hotels.com anges totalpriset inklusive transporten, så har du klart för dig hur mycket du vill/kan lägga totalt blir det enklare. (Fast tyvärr syns det inte om priset avser inkl All inclusive eller inte innan man går in och kollar på hotellet).
14 nov. 2016 02:40
hej! vet inte om tråden är aktiv längre. men behöver lite restips så gör en chansning och ser om någon svarar. :)
jag och en kompis ska åka iväg på en långresa till olika platser på jorden . första stoppet är Maldiverna i början på feb 2017 där vi ska stanna 6 nätter. landar tyvärr på en fredag då jag inte hade den informationen innan jag bokade flygbiljetterna.

de jag nu undrar är var man kan åka för att komma undan hyfsat billigt men ändå få en grym upplevelse. har sökt lite på öarna Maafushi och Rasdu, verkar vara enkelt att ta sig dit från male för en inte allt för dyr peng. eller finns de andra öar runt omkring någon har att rekommendera ?

det jag skulle vilja göra på min resa är något/ några dyk då jag redan har dykarcert. sedan kanske island hopping om de finns något liknande för att se dem riktigt fina öarna . tänkte att de kanske fanns något sådant så kan man ju bo på en mindre lyxig ö liksom :)

så finns de någon som har tips på hyffsade öar att bo på där man kan göra äventyr saker ?