Resa till Maldiverna i maj? Långvarigt regn eller ej?

2 feb. 2015 10:15
Visningar: 7082
Jag och min pojkvän funderar på att boka en resa till Maldiverna i maj och jag har sökt runt lite på nätet om det är en bra period att åka eller inte.

Det är ju väldigt prisvärt att åka i maj, men undran är om det regnar för mycket för att åka i maj? På vissa ställen står det att det kan regna kraftigt men kortvarigt, på andra ställen står det att det kan regna i flera timmar varje dag. Kommer det en snabb skur gör det ju ingenting, men man vill ju inte att semestern ska regna bort. Någon som vet hur det är överlag i maj, vilken av infon är mest trolig?

Vi har tittat på ett hotell på Chaaya Island Dhonveli, nära Male (Fritidsresor).
2 feb. 2015 13:26
Tack för länken med vädret från Fritidsresor! Den säger dock inget om det är kortvariga eller långvariga skurar. Skulle vara intressant att höra från någon som varit i Maldiverna i maj för att höra om det är värt att åka på sol- och badsemester då, eller om man ska titta sig efter annat resmål?
2 feb. 2015 17:10
Har förstått det som att det regnar mycket då, i synnerhet eftersom det är monsunskifte då också. Kolla in Tripadvisors Maldiverna-forum, där finns oerhört mycket info om resorts och klimat.
6 feb. 2015 13:39
Hej! Maj kan vara riktigt blött o blåsigt i Maldiverna. Jag har bott i Malé under två år (2012-2014) och skulle inte råda er att åka maj-juni. Det kommer oväder som kan pågår i flera dagar och då är det inte kul att ha betalat så mkt pengar för en vecka eller två på ett resort.
Av Alle1
22 jan. 2016 21:08
Ni som bor/bott eller som varit på Maldiverna förut. Jag skall åka till Sun island resort och jag undrar vad det kostar att ta sig från Male till maamigali, och vad finns det för smidiga sätt att ta sig dit på? Förutom att betala en massa tusenlappar
23 jan. 2016 11:30
Hej! Om du ska till en resortö så det det deras transportalternativ som gäller. Resorten låter i regel inga oanmälda båtar komma i land.

Det går att flyga antingen med sjöflygplan (dyrast o snabbast) eller inrikesflyg med flyme till mamigili + Speed boat till resortet (också dyrt). Det finns även lokalafärjor från Male till södra Ari. En väldigt lång och obekväm resa plus att du sedan måste ta en speedboat till restortön iallafall vilket de säkerligen tar minst 700-800 kr för t/r. Per person.

Transport i Maldiverna är inte billigt tyvärr. Man kan komma undan med några dollar om man bor på lokala guesthouses på bebodda öar dit det går dagliga färjor. Framförallt i södra och norra Malé atoll.