Maldiverna, välja ö

8 mars 2019 11:31
Visningar: 240
Hej
Vi har varit på Maldiverna 2 gånger, båda gångerna bott på "dyra resort-öar". Nu tänkte vi test att istället bo på en "vanlig" ö för att komma ner i pris. Snorklingen och hus-reven har ju varit magisk på de båda öar vi bott på. Så nu behöver vi tips på vilka vanliga öar ni kan rekommendera mest, för snorklingen och havslivets skull. Vi kommer ju såklart ta någon snorklingstur med båt, men är ute efter vilken ö som kan vara bästa att snorkla direkt från stranden. Tacksam för era erfarenheter och tips:). (Samt kanske om det även är någon ö ni avråder oss att åka till?) Vi har funderat på dessa öar att välja mellan: Maafushi, Dhigurah, Huraa, Thinadhoo, Hulhumale, Rasdu, Ukulhas, Maradhoofeydhoo eller Dhiffushi.
Om någon har indikation på prisnivå för mat & dryck för dessa öar är jag också tacksam!!
//Linda:)
Av Mipec
8 mars 2019 11:41
Just din fråga har jag inte riktigt svar på. Men tips på ett resort som kanske passar er: Ellaidhoo ligger prismässigt betydligt bättre till än dom flesta, mycket bra snorkling utanför vallen (men inget för den ovana simmaren, starka strömmar delar av dagen) och motsvarande riktigt dålig innanför. Bra mat, lite enklare boende och andra faciliteter än vad man kanske är van vid.

Passar alltså den vana simmaren där kanske snorklingen ligger i fokus och resortupplevelsen är sekundär.
8 mars 2019 12:46
Hej, vi tar med barnen så avstår nog. Men tack för din feedback, vi har nämligen övervägt Ellaidhoo Maldives by Cinnamon innan, och nu vet vi att det inte är optimalt för resa med barn.
Av My53
8 mars 2019 17:33
Svårt att svara på om man inte varit på flera öar. Vi var på Guhli (nära Maafuchi) o vi valde den dels för att det var inte känt med så många bebodda öar då dels för den var liten o nära till Mahe. Ok snorkling från stranden men kan tänka mig att om man varit på resort så jämför man med det o blir missbelåten. Vi tog en snorklingstur ut till en sandbank med fantastiska koraller. Vi tyckte det var kul o intressant att bo på en bebodd ö och uppleva folklivet.
10 mars 2019 16:03
Citerat från My53:
Svårt att svara på om man inte varit på flera öar. Vi var på Guhli (nära Maafuchi) o vi valde den dels för att det var inte känt med så många bebodda öar då dels för den var liten o nära till Mahe. Ok snorkling från stranden men kan tänka mig att om man varit på resort så jämför man med det o blir missbelåten. Vi tog en snorklingstur ut till en sandbank med fantastiska koraller. Vi tyckte det var kul o intressant att bo på en bebodd ö och uppleva folklivet.
Hej, tack för svar. Hur var prisnivån på ön, för mat och dryck?
Av My53
11 mars 2019 20:14
Det var tre år sedan vi var där o då kostade hotellet typ 650:-per rum och natt med frukost. Vi kom från Sri Lanka och där var ju mkt billigare men vi tyckte det var ok prisnivå. Det fanns inte så många matställen att välja på. Tror att det var som dagens rätt hemma. Färjan var jättebillig men speedbåt dyrt. (25 dollar pp en väg till Mahe). Snorkeltur kostade också 25 dollar pp om jag minns rätt.
25 mars 2019 13:50 (redigerad)
Har varit på dhigurah, ukulhas och thinadhoo, och ukulhas har överlag det finaste husrevet och bästa snorklingen. Dhigurah har rev på ena sidan av ön, men väldigt svårt att komma ut när det är lågvatten. Thinadhoo var stora delar av revet dött längs ön. Mycket fisk osv men inte mycket koraller att se på. Väldigt fin dykning i övrigt runt omkring i vaavu atoll om man nu dyker.
Men rekommenderar ukulhas om ni vill ha bra snorkling (och dykning). Mat och dryck är inte alls farligt dyrt. Allt beror ju på vad man äter men allt från 6 dollar och uppåt. Väldigt mysig ö i övrigt och väldigt lång och fin strand. Dom har ju även ett eco tänk och det gillar jag. Märks framför allt på skräp osv.
27 mars 2019 07:43
Åh tack för svar :)
Tips på ö för snorkling och barfotaresort
Maldiverna Bosterlind, 20 jan. 2018
Updaterad av Bosterlind för 1 år sedan
16
Hej, Efter att ha läst alla forum här känner jag mig fortfarande osäker på vilken ö man ska välja. VI tänkte åka i slutet av oktober med två barn, 7 och 10 år gamla. Vill också passa på att fråga hur det funkar med dricksvatten på resorterna. Betalar man för det och i så fall ca hur mycket? Vad ...
Bra öar
Maldiverna Famgg, 2 maj 2016
Updaterad av Famgg för 2 år sedan
7
Hej, Finns det några tips på vilka hotell/öar med all-inclusive som är bra på Maldiverna.Även vilka bolag ni åkte med. Samt om det finns någon som har varit på Adaaran Club Rannalhi Resort & Spa Water Bungalow så tas info gärna emot.. :) //Jeanette ... Famgg: Det blev Adaaran Medhapuru ...
Maldiverna - Vilken ö?
Maldiverna Marcush, 12 okt. 2011
Updaterad av Canada2000 för 3 år sedan
12
Hej. Jag undrar vilken eller vilka öar/hotell som Ni rekommenderar i Maldiverna. Det finns många att välja på och vissa är nog mer paradisaktiga än andra. Jag antar att några öar inte är så fina som de ger sken av i resekatalogen. Man vill ju inte köpa en nitlott. Så skriv gärna ner båda bra ...
Avstånd mellan öarna
Maldiverna Daquiri, 8 aug. 2014
Updaterad av Daquiri för 4 år sedan
7
Funderar på att lägga några dagars semester på Maldiverna i samband med Sri Lanka. Vilken plats ska man välja om man bara stannar runt 5 dagar? Vilka avstånd pratar man om ut till olika öar med flygplan kontra båt? ... Daquiri: Tack för tipset! ... Canada2000: Annars ligger Kurumba ca 10 minuter ...
Kombinera 2 öar..
Maldiverna Friss, 2 jan. 2012
Updaterad av Friss för 6 år sedan
7
Hej!!' Har börjat kolla in Maldiverna mer och mer, men det är ju nästan omöjligt att välja ö, där finns ju så många. Finns det möjlighet att bo på 2 olika öar som ligger hyfsat nära varandra? Känns som alla stannar på en och samma ö. Vi är ute efter en eller då 2 öar med det fantastiska vattnet ...
Vilken ö välja på Maldiverna
Maldiverna Mittmi, 5 sep. 2012
Updaterad av Mittmi för 6 år sedan
5
Tänkte åka till Maldiverna några dagar när jag ändå är på Sri Lanka i Januari. Nån som varit där och kan ge tips. Favorit ö? Boende? Har kikat på öar som Asdu. Meeru ock Kurumba. Vill naturligtvis ha det där man ser på reklam från Maldiverna. Långa bryggor, bungalows byggda på pålar och palmer som ...

Om Maldiverna Asien

Att bo i en bungalow ute på vattnet är rena drömmen för de flesta och här i Maldiverna finns de här stugorna på nästan varenda ö.

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar. Om du är väldigt intresserad av dykning är det slöseri med tid att bo på hotell, det går att bo på många av dykbåtarna.

På Maldiverna finns inte bara en, utan två (!) restauranger som ligger under havsytan. Den ena, Ithaa på ön Rangalifinolhu, ligger fem meter under ytan och har bara plats för 14 gäster. Den andra, Subsix, ligger på den privata ön Niyama, och är en lite större gourmetrestaurang som ligger sex meter under ytan.

Västra sidan av Reethi Beach
1 / 9
Strand på Maldivene
2 / 9
Öde strand på Maldiverna
3 / 9
Det här är jag...
4 / 9
Här var vi på en promenad runt ön.
5 / 9
Det är obeskrivligt!
6 / 9