Filippinerna i Jan-Feb Massa tips!

2 aug. 2016 18:45
Visningar: 459
Tjena

Jag och min sambo ska dra till Filippinerna mellan jan-feb.
Det ända vi har bokat är att vi ska direkt från Cebu till Malapascua.

Vad skulle ert tips att dra vidare efter det? Vi vill dycka/snorkla/Chilla och se saker ish.
Vi har varit inne på Boracay, El Nido men helst något närmare.

vi är där i 31 dagar.

//Tomas
13 sep. 2016 04:19
Hej Tomas

Lite beroende på hur turistigt ni vill ha det så har ni lite olika alternativ runt Cebu. Jag bor/arbetar på Evolution på malapascua så har du fler frågor om malapascua så hör av dig till mig

annars har ni moalboal, som ligger mera på södra cebu. massa vägg dyking. har sardine run. med miljoner av sardiner, mer sköldpaddor men inte lika chill som malapascua, allt är byggt ut över vattnet och mycket mera tätt och ingen riktig strand. du har white beach tror jag den heter som ligger ca 10 min iväg med jeepney. Men från moalboal har ni också dags turer till Kawasa falls som ska vara riktigt häftigt vattenfall. Sen kan man också ta sig till Oslob från där. det är stället man garanterat ser val hajar för att dom matar dom. Väldigt grå zon i mitt tycke, jag personligen skulle inte åka dit men åandra sidan är det riktigt häftigt att ha massa val hajar runt omkring sig, lite av en cirkus att åka dit.

bantayan island är också ett alternativ att kombinera med Malapscua, ligger ca 1½-2 timmar iväg med båt. större och mera resturanger. ingen dykning där men snorklings turer finns. samt kan du hyra moppe och köra runt ön. väldigt chill ö och jätte fin strand. så planerar ni att bara ta det lungt är detta ett jätte bra alternativ. finns också kite surfning där.

bohol, bor man på alona beach som är bland dom största turist destinationerna i filippinerna så är det väldigt turistigt. men man kan ta sig ut till anda som ligger på öst sidan och är lugnare. fördelen med bohol är att det är mer saker att göra, bil tur med kyrkor chocolate hills och tarsiers (små aporna) linbanor osv också. dyking/snorkling är också väldigt bra där speciellt balicasag som ligger lite utanför alona beach är en liten ö med väggdykning väldigt bra koraller och massa sköldpaddor.

jag har inte varit på boracay, men det är nr 1 i filippinerna när det kommer till turism.. hela ön är super turistig, mcdonalds starbucks osv finns på ön. men det är party ön också så det är lite var man är ute efter.. filippinerna har över 7000 öar så jag skulle satsa på något annat

nere i södra filippinerna har ni Dumaguette som är mera universitet stad och mera city.. dykningen är mera makro, stränderna är mera vulkaniska, dvs mera steniga och grå/svarta. Man kan ta dags turer ut till apo island som är jätte fint. massa hård koraller och massa sköld paddor.
man man bo på apo island också. men ska vara riktigt "off" inte ström hela dagarna osv men ska vara riktigt nice att bo där.

siqiour som är "black magic ön" ska vara riktigt häftig med mera vattenfall osv, hyr en moppe och kör runt ön ska vara coolt. mera lokala turister och en av dom öarna som blir mer och mer populär. ska vara jätte fin ö att uppleva (nästa ö på min lista har inte varit där ännu)

El nido och palawan är också väldigt fint. man tar sig till puerto prinsessa och sen 5 timmar upp till El nido. väldigt vackert och massa island hopping. dom har Tur A, B, C så du kan göra massa olika turer och massa olika öar. el nido town är inte så jätte kul att vara men stranden lite längre bort napcan beach. som är super fin strand! jätte paradis ö.
nära puerto prinsesssa har du också under ground river som är riktigt häftig 4 km (tror jag det var) grotta med massa kalk stens formationer, riktigt coolt. man paddlar in med en guide som visar alla olika formationer och fladdermöss osv som lever där inne. är med på Världsarvs listan också.

lite allmän info hör av dig om du har fler frågor