Filippinerna 3 veckor med småbarn, tips!

10 feb. 2016 14:31
Visningar: 601
Vi är 2 vuxna, 2 barn (då 3 och 6 år) som skulle vilja åka till Filippinerna ca 3 veckor i januari 2017. Har mycket frågor och funderingar :)

Vi vill inte sitta på samma ställe hela tiden utan gärna resa runt, men utan att det blir stressigt. Kanske 2,3 ställen? Finns det några fina platser att rekommendera som inte ligger alltför långt ifrån varandra? Gärna mysigt och inte så "turistigt" med massa souvenirshoppar många stora hotell. Några ställen man bör undvika?

Behöver man boka allt boende hemifrån eller är det lätt att hitta ledigt boende på plats om man vill bo ca en vecka i taget? (Bokar hellre på plats om det går, så att man inte är låst till datum och destinationer)

Vilken summa ska man lägga sig på med mat, boende medelstandard, några utflykter, transporter, exkl flyg dit/hem?
Av Anki9
21 feb. 2016 10:14
Vi åkte 4 vuxna och 6 barn för ett par år sedan. Vi flög till Cebu sedan skulle vi vidare till Caticlan, men mellanlandade så vi fick en natt i Manila. Vidare från Caticlan, buss och sen båt över till Boracay. En helt makalöst underbar ö som det fanns allt man kunde önska. Vi blev kvar där i lite över 2 veckor för det var så bra. Vi hade inte bokat något hotell och tur var väl det! Vi blev mötta nere på stranden av "försäljare" för hotellen, och vi valde några som vi gick och tittade på. Vi bodde på 3 olika hotell under dessa dagar på olika ställen längst den långa underbara stranden White beach.
När vi var i Manila tittade vi lite på hotell på Boracay, men då vi är 6 personer i vår familj skulle vi behöva boka två rum för svindyra pengar, så då väntade vi. Tur var det, för då när vi kom fram kunde vi välja o vraka på rum med två dubbelsängar för dyrast c:a 150 svenska kronor/natt. Vi frågade om det var ok att bo i samma rum, då svarade de bara -Det är upp till er. :) Hittade ett perfekt frukostställe "English bakery" där det också var billigt och fanns mycket att välja på.
Själva ön är barnvänlig, vill man ha party så finns det, vill man ha det lugnt så finns det. Massor med restauranger. Vi hittade en restaurang som vi stortrivdes med, hade underbart trevlig personal och var barnvänligt.
Efter två veckor hittade vi en liten skylt med en svensk flagga och texten "svenska köttbullar och pannkakor", gissa om barnen tyckte det var gott! :)
Men det finns matställen, affärer, turistinformation, flygservice, marknad, barer, utflyktsmål osv osv
En underbar ö, med hjälpsamma och glada invånare (om man möter de med samma respekt och artighet som du vill bli bemött av..) :)
Vi var i Filippinerna i totalt 3.5 vecka i januari månad, åkte tillbaka till Cebu dagen före vår flygresa hem, så vi kunde shoppa loss i deras stora shoppingcenter på x-antal våningar högt. :)

Totala summan vi gjorde av med och det inkluderar ALLT! Flygresa som gick fel, mat, shopping, utflykter, rum, resor, ALLT, c:a 10000:-/per person. (Vi är 2 vxn o 4 barn och det blev totalt c:a 60000:- för 3.5v)

Rekommenderar resa till Boracay. Billigt att ta sig dit och billigt att äta och bo.
Lycka till och ha en trevlig resa. :)
31 juli 2016 10:03
Vi är en familj med 2 barn i samma ålder som funderar på samma resa. Vad finns det mer än sol och bad att göra? Vi är en ganska rastlös familj som vill hitta på roliga saker