Resa med barn till Filippinerna?

7 jan. 2014 16:58
Visningar: 3514
Hej!
Vi funderar på att åka till Filippinerna med två små barn nästa år (då 3 och 6 år), och jag undrar om ni har några tips? Det går inte ens att söka på flighter dit så långt fram, jag hittar i alla fall inget... Vi vill ha det lugnt och skönt och familjevänligt :) Prisförslag på en sådan resa?? Som Thailand ungefär? Alla tips mottas med tack!
-Camilla
Av Kiddeb
8 jan. 2014 18:40
Kan meddela i April/Maj hur det har gått att resa med barn i Filippinerna.
Mina barn är 4 & 6 och har planerat att stanna ca 25 dagar med utgångspunkt från Cebu
inte bokat något boende ännu

Betalt ca 20 000 för flyg (turkish airlines från CPH till Hong Kong, sedan lågprisflybolag direkt till Cebu)
För 2 vuxna & 2 barn.

Sist reste vi 5 vecokor med barnen (då 4 & nästan 2) till Thailand, Malaysia & Singapore utan några problem med barnen.
Av Johan77
8 jan. 2014 19:05
Nu är det några år sedan vi var där, då var resan ngt dyrare än till thailand men däremot upplevde vi att det var billigare att leva där. Jag såg att du ska vara där i 25 dgr men då är du tvungen att skaffa visum, man får vara där i 21 dgr.
Av Johan77
8 jan. 2014 19:22
Va bra, då kan man stanna lite längre nästa gång, för filippinerna är helt underbart.
8 jan. 2014 20:14
Tack för era svar! Kiddeb, jag vill jättegärna veta hur det gick när ni kommer hem! Skriv gärna igen :) är det överkurs att resa mellan flera ställen? Tänker på långa båt eller flygresor med barn. Och Boracay, är det så turistigt som vissa säger? Läser lite olika iförhållande till Thailand är det tydligen inte så farligt? Och vet ni bra sidor var man kan läsa mycket om att resa i Ph? Tipsa gärna mer! Tack :D
20 mars 2014 16:11
Hej!

Vi är ute och reser 4 månader med våra barn som är 1 och 4 år och kom precis till Bangkok efter ha varit 10 dagar i Filippinerna på Boracay. Visst är det lite meckigt att ta sig till Boracay om man är ovan men för oss var det inga problem och kan verkligen rekommendera Boracay. Vi flög från Hongkong till Manila och sen vidare till Caticlan, när vi landade där hade vi bokat transfer ända fram till hotellet på boracay och fick då hjälp med båtresan över och taxi mellan flygplatsen och hamnen, det kan jag rekommendera om man reser med barn.

i bodde på en golf resort på Boracay, jättefint och stort med 3 pooler. Personalen var kanon, pratade bra engelska och var väldigt serviceminded och barnkära och även fast hotellet var stort var det jättelugnt med en bit från White beach men promenadavstånd till en mindre och mycket finare strand, som var en riktigt semestervykortstrand.

På min blogg kan du kolla på bilder och läsa lite om hur det är att resa med 2 barn en längre tid. Vi är ungefär i mitten på vår resan som började i Bangkok-Huahin-ko phangang- ko samui-Hongkong-Boracay-Manila-Ko chang-Singapore-Kuala Lumpur och avslutar i Phuket i Thailand på sunwing resort.

http://sakomdu.blogspot.com

Vi gillar att varva strandliv med storstad för att få både lite puls och shopping och lugna dagar vid poolen eller stranden. Jag tycker inte det är överkurs med att åka runt i asien med barn och det är ganska billigt. Vi bokar mycket med Airasia som är ungefär som norwiegan och vissa flighter har vi betalat 300 kr för alla oss 4. Plus att vi utnyttjar kampanjpriser på hotell och prisgaranti på alla hotellwebsidor.

om du vill veta mer kan du höra av dig, det blir så mycket att skriva:) Har massor av tips och vet ju på ett ungefär vad saker kostar, har rest mycket i Thailand så fråga på om du undrar något:)

//Mia
20 mars 2014 16:22
Hej Mia / Weranicole!

TACK för ditt utförande svar! Jag ser om jag hittar din mailadress på bloggen och mailar dig :-)

-Cam
Av Php
22 mars 2014 18:08
Hej

Har 2 tjejer födda 04 & 08.
Vi åkte runt i Filippinerna 2011 & nu 2013/14 och det har gått mycket bra, även då vi varit på lite krångligare ställen som ex El Nido. Vi var borta 6 veckor båda gångerna :)

Själv har vi planerat resan hemifrån med bokning av hotell, pickup på flygplatsen med transfer till hotell.
Det är riktigt smidigt ( & inte dyrt ).

Om du vill ha en bra utgångspunkt med info om olika ställen så kan dessa vara bra att börja med..

http://www.myboracayguide.com/

http://www.mycebuguide.com/

http://www.myboholguide.com/

Själv har jag varit på Boracay 3 ggr & åker gärna dit igen, Puerto Galera, Bohol/Panglao, El Nido/Sabang, Cebu (Moalboal). Nästa resa skulle jag vilja åka till Cebu (Malapascua & Bantayan) & Coron.
El Nido är riktigt Vackert & Sabang ligger inte så längt därifrån med ett av de nya 7 underverken, Underground River - mäktigt!
Bohol är &så jättefint med Chocolate Hills!

Egentligen har jag gillat alla ställen jag varit på men Moalboal är inget ställe jag kommer åka tillbaka till, fast det var inte alls dåligt på något sätt.

Om du har Aftonbladet PLUS så finns några bra guider där, bl.a en 17 sidig guide till Filippinerna med bra info! :)

MVH Jon
24 mars 2014 14:56
Tack snälla för utförliga svar och tips på länkar, Php! :)
Mvh. Camilla