Farligt att åka till Mexiko på vintern?

Av Kanoute
16 okt 2012 15:17
Visningar: 3895
Hallå där alla resenärer!

Funderar på en resa ner till Mexico men är tveksam med tanke på den breda och brutala kriminaliteten som existerar där. Då jag är en människa som tycker om att utforska omgivningen på egen hand både kvällstid och dagtid så har jag hört att Kartellerna och lokala gängen kan göra livet surt för dig snabbare än blixten. Har hört massa brutala mord som inträffar framför ögonen på turister, då karteller driver lokala krig mot varandra och visar upp kroppsdelar från rivalmedlemmar på allmänna gator.
Reser jag dit kommer jag förmodligen utforska hela landet, ända från Juarez till Acapulco och Cancún. Någon som är rutinerad av Mexico resor, som kan hjälpa till med ett svar och tips o råd.

Tack på förhand.
Av Bibby
16 okt 2012 19:53
I min mening så ska du inte ta åt dig för mycket av sådana påståenden, det är ett sätt för kvällspressen att sälja tidningar. Det skrivs om hur farligt det är här och där. Jag har gjort tre resor till Latinamerika (7 länder därav flera som också anses "farliga") det senaste året och inte råkat ut för nåt, inte ens sett nåt som verkar skumt.
I Mexiko var jag "bara" i Mexico City, Guadalajara och Tequila och kände mig helt säker.
Visst, det finns vissa områden som man ska akta sig för, oftast vid gränsen till USA. Kolla UD's sida och läs lite artiklar men man kan absolut inte döma ut ett helt land så, ej heller städer.

Mitt råd är att du reser och utnyttjar sunt förnuft så kommer det att gå bra.

Ska man vara nojig så skulle man ju inte ens våga gå ut här hemma heller. Igår blev en kille allvarligt knivskuren på en bar jag brukar besöka några kvarter härifrån, det är periodvis bilbomber/bränder, det skjuts, etc. men oftast är det ofarligt för tredje man, samma sak i den stora världen.
20 okt 2012 15:01
Ta saker med en nypa salt men kolla upp vad som gäller på olika platser innan...

När jag skulle åka till Tobago skrevs det att "ojojoj-det-är-så-farligt på Tobago". Tittade man närmare så hade det varit 15 mord på ett år(många per capita) men där 11 var direkt narkotikarelaterade, två gällde ett par amerikanskor på "break" som hängt med några maja-langare och två var ett svenskt par. Därav den svenska nojjigheten antar jag.

I El Salvador hade de förra året 3,500 mord vilket ÄR en enorm mängd efter alla mått mätt. Däremot var 70% direkt gäng-gäng-relaterat, 25% gäng-släkting-relaterat och resten "vanliga" mord som sker i vilket land som helst.

Kolla upp områden innan, hör med UD, kolla med lokala guider, hotell etc. Det kan räcka med att hålla sig ifrån vissa områden eller helt enkelt vissa områden vissa tider.

Samma försiktighet gäller som i vilket land och vilken stad som helst - Malmö ligger t ex på "åk ej"-listan hos amerikanska UD vad gäller personer av judiskt ursprung.
Hört det är farligt i cancon, stämmer det ?
Mexiko Ediith, 5 maj 2014
Updaterad av Robbowan för 3 år sedan
7
Hej! Jag och min kille + två till ska åka till cancon i början på nästa år. Men efter vi bokat fick jag höra flera komenterer att det är farligt på gatorna mycket kidnappning mm ? Vilket när jag sökt runt inte kan hitta någon information om.. så när ni har varit i cancon, har ni sätt eller kännt er ...
Behöver tips om vinterresa till solen!
Mexiko Leila_jonny, 4 jun 2013
Updaterad av Canada2000 för 4 år sedan
2
Hej! Jag och min sambo vill åka på en sol säker "beach resa" i november och jag har börjat kolla lite på Cancun och Playa del Carmen. Vi åker antingen i november eller i februari. Alla tips om hur vädret är, strander, fest liv, ja vanligt charter liv :) tas tacksamt emot! Vill så gärna ...
Mexico farligt?
Mexiko Hjeff, 8 sep 2011
Updaterad av Hannahl för 6 år sedan
5
Vi ska till USA (bl.a. LV + NY) och jag funderar lite på Mexico. Är det inte för farligt med hög kriminalitet och gangstrar för en tvåbarnsfamilj? ... Hawaii: Mexico är stort. Det är som att fråga om Europa är farligt. Vart skall du resa? Tijuana? Acapulco? Puerto Vallarta? Ciudad Juarez? ...
Kriminaliteten i Mexiko/Playa del carmen ?
Mexiko Yoas, 12 jun 2010
Updaterad av Bas_ta för 7 år sedan
5
Min sambo och jag har boka en resa till Playa del carmen den 25 nov - 10 dec. Hur är vädret då nån som vet? sen har jag läst om att det verkar vara ganska stor risk att bli rånad? Nån som har några erfarenheter eller tips, hur är det borde man vara yttrérst försiktig? Lite läskigt :/ ... Azteken: ...
Sommar eller vinter?
Mexiko Lotta29, 26 aug 2017
Updaterad av Worldofmarie för 8 veckor sedan
1
Funderar på att åka till Mexico men har lite funderingar på om man ska åka på sommaren eller vintern? Är det för varmt på sommaren tex. i playa del Carmen, Cozumel? Och hur är det på vintern, februari/ mars? ... Worldofmarie: Vintern! Regnar mer på sommaren samt orkanrisk.
Hur fördela veckorna i Mexico
Mexiko Einne, 29 apr 2015
Updaterad av Travelmania för 2 år sedan
4
Hej, Vi har funderat på att åka till Mexico i 4 veckor nästa vinter. Men då vi aldrig varit i Mexico är det svårt att veta hur man bäst ska "fördela veckorna", vilka ställen man ska bo. Vi hade funderat på 2 veckor i Playa del Carmen och 2 veckor i Akumal, men vet ej om det blir för länge på ...