Mexico farligt?

Av Hjeff
8 sep. 2011 08:20
Visningar: 12146
Vi ska till USA (bl.a. LV + NY) och jag funderar lite på Mexico.

Är det inte för farligt med hög kriminalitet och gangstrar för en tvåbarnsfamilj?
Av Hawaii
8 sep. 2011 09:15
Mexico är stort. Det är som att fråga om Europa är farligt. Vart skall du resa? Tijuana? Acapulco? Puerto Vallarta? Ciudad Juarez? Varierar enormt. Turistområdena längre in i landet är inga större problem. Högre kriminalitet i gräns-städerna.
Av Hjeff
8 sep. 2011 17:39
Vet inte var i Mexico, eftersom vi aldrig varit där...

Har hört talas om Playa del Carmen. Är det farligt?

Är Tulum, Cozumel, Isla Mujeres farligt?

:)
Av Hawaii
9 sep. 2011 08:35
Mondianos Yucatan förslag är utmärkt. Och finns många andra relativt säkra ställen i Mexico. Att fråga om ett område är farligt är som att fråga "hur mycket pengar behöver jag för att vara rik?". Omöjligt att ge ett vettigt svar. I alla större städer finns det mindre och mera "säkra" områden. Speciellt i länder som USA och Mexico (och många andra). Sök dig till turist ställena och undvik andra områden. Bör vara ganska lätt. Som jag nämnde så är de mexikanska gräns-städerna de man bör undvika. Inte speciellt svårt eftersom de inte har något som är direkt intressant för turister. Mexico är ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda.
Av Hannahl
9 sep. 2011 10:24
Vi besökte Yucatan halvön i januari och kände oss väldigt säkra hela tiden. Vi hade en underbar tid och längtar tillbaka. Vi reste runt lite och besökte olika platser och öar. Det är väldigt lätt och billigt att ta sig runt med buss. Vi kan varmt rekommendera Isla Mujeres, Tulum och Cancun. Om ni åker hit så passa på ett besök på Xaret, ni kommer älska det alla 4. Lycka till!