Mexico 2020, vart ska man åka?

6 mars 2019 11:03
Visningar: 5683
Hej!
Jag och min sambo är lite sugna på att åka till Mexico vintern 2020 Januari/Februari. Vi har tänkt vara borta i 2 veckor. Vi känner att vi vill ha avkoppling främst, nära till fina, ej för smockade stränder. Är även intresserade av djur och natur och vill gärna åka iväg på lite utflykter. Älskar även att snorkla och åka ut på båtturer.
Jag har tittat lite på olika resesajter och blivit lite förtjust i Isla de holbox. Är detta ett ställe som man kan vara 2 veckor på utan att känna att det blir för tråkigt i längden? Är det ett bra ställe och utgå i från om man vill åka på diverse utflykter? Rädd för att 2 veckor kanske blir för tjatigt...
Men ge gärna alla tips om Mexiko! Allt är välkommet.

Tack på förhand!
8 mars 2019 18:09
Nu kan jag inte uttala mig om Isla de Holbox för där har jag inte varit... däremot tyckte jag att Tulum var bra att utgå ifrån, där finns fina stränder och bra utflyktsmål i närheten! Rekommenderar t ex att stanna 1-2 nätter i Valladolid, en stad som ligger ca 2 timmar från Tulum och nära chichen itza, och jag hörde från många att Bacalar lite längre söderut är helt fantastiskt!
29 mars 2019 23:01
Holbox är supermysigt. Rekommenderar hotell Para Ti där jag och min sambo bodde. Önskar ni bo på stranden hade jag valt Mawimbi.
Vi han med 3 destinationer på 2 veckor vilket var lagom. Acumal, Holbox och Isla Mujeres. Hade jag gjort om resan hade jag valt Tulum och Holbox, även nyfiken på Bacalar. Isla Mujeres är väldigt turistigt men hade fantastiskt turkost vatten och var en bra destination att avsluta på för att ha nära till flyget i Cancun innan hemfärd.
31 mars 2019 10:28
Holbox är helt klart det mysigaste stället vi hittade i Yucatan.
Dock inte helt optimalt för utflykter kanske eftersom det ligger lite off?
En kombo kanske är optimalt för er?
Jag har skrivit en guide till Holbox här:
https://4000mil.se/index.php/isla-holbox/
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Berntm
17 juli 2019 18:38
Jag skulle föreslå att du skippar paketresorna och bokar flygstolar istället. Det är lät att resa runt på Yucatan med ADO-bussar och du hittar lätt boende via booking.com eller liknade siter. Vill ni besöka Holbox och även se lite av resten av halvön så är Valladolid som Louiseeeee föreslog en bra utgångspunkt. Även Tulum med både en fin strand och mycket att se i närheten är en bra ort att bo på. Bacalar är även ett fantastiskt ställe att fortsätta vidare till när du varit i Tulum. Vill du ha lite inspiration och tips så titta på
https://tinkaobernt.travellerspoint.com/
https://tinkaobernt2.travellerspoint.com/
1 sep. 2019 11:48
Jag och min kille kommer att åka till Playa del Carmen i januari 2020 i två veckor. Vi bestämde oss för playa del carmen för där kan man utgå från många ställen. T.ex. Cozumel en timme med färja ungefär 200kr per person tur och retur. Jättefina stränder där med kristallblått vatten. Samt Cancun, Tulum ligger inte så långt bort från Playa del Carmen. :)
1 sep. 2019 11:59
Holbox alla dagar i veckan! Där har du mer känsla av Karibien. Inga bilar, restauranger med reggaemusik inne i stan och barfotaliv då det inte finns några riktiga vägar.

Tulum var trevligt, men Holbox vär stället jag gillar bäst i Mexico. Ändå varit på några ställen.
1 sep. 2019 12:30
Citerat från Gunillad:
Holbox är helt klart det mysigaste stället vi hittade i Yucatan.
Dock inte helt optimalt för utflykter kanske eftersom det ligger lite off?
En kombo kanske är optimalt för er?
Jag har skrivit en guide till Holbox här:
https://4000mil.se/index.php/isla-holbox/
Helt underbart skriven guide med skön ton. Den sparas! Tack så mycket från en som är grön på Mexico men väldigt sugen.

/ Uffe
Av M4sta86
1 sep. 2019 13:41
Vi har bott 2x i PDC. Turistigt, stökigt och rätt värdelösa stränder.
Däremot väldigt bra utgångspunkt för att besöka omgivningarna så som Cozumel, Tulum, Akumal, Cenotes, Äventyrsparkerna osv..
Hade jag åkt tillbaka hade jag skippat PDC och bott i Tulum eller liknande, alt ute på Cozumel..

Hinner ni, besök Cozumel..fantastisk ö, hyr vespa eller bil och kör runt ön (ca 6 mil) och stanna och bara njut där ni känner för det..
Xplore parken om man gillar ziplines..
Cenotes är ett måste att besöka.
Akumal - snorkla med stingrays, barracudor och sköldpaddor. ( var där tidigt)
Tulum - de finaste stränderna i området. Playa Paraios & Xpu-Ha är top notch!

Mitt råd är att boka flygstol och skaffa boende via antingen hotellsite eller Airbnb.. mycket mer prisvärt än charter.
6 sep. 2019 13:57
Du har säkert hunnit undersöka en hel del! Innan du bestämmer dig för att åka till Yucatan så ha i åtanke att det är högsäsong där då (Tulum, PDC och Cancun) och kan bli dyrt. T ex beach road kan bli en mardröm om du inte cyklar dit från stan eller bor där (dyrare än i stan) det kan ta upp mot 1.5h med bil. Stränderna hade varit fina om det inte varit för sargass (sjögräset). Det kan skifta från dag till dag. Det finns sidor på FB som lägger upp daglig prognos. Bästa stränderna är runt cozumel och Isla mujeres dock är detta öar så det är inte lätt att åka på tur i inlandet. Men vill du bada så finns det fullt av cenotes. Bacalar är vackert med lagunen men behöver du spendera mer än en dag där? Vi tog bilen och körde ner där för dagen. Valladolid är fint, bra för utgångspunkt om du vill besöka Chichen itza och ek Balam + alla cenotes som finns runt Valladolid t ex cenote Oxman, cenote suytun, cenote zaci och den som ligger vägg i vägg med ek balam för att bara nämna några exempel. Hade jag åkt tillbaka till yucatan så hade jag spenderat merparten av tiden i Tulum men även besökt västra delen som Merida.